Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 153

Producatorul sud-coreean Tae-Hyung continua sa mareasca capacitatea de productie a nisipului de calitate premium

17.01.2019
Producatorul sud-coreean Tae-Hyung continua sa mareasca capacitatea de productie a nisipului de calitate premium
Coreea de Sud are aproximativ 20 de mari producatori de agregate, iar unul dintre cei mai importanti dintre acestia este Tae-Hyung. Proiectele majore de infrastructura, precum cele pentru trenurile de mare viteza, pentru metrouri, poduri, cladiri rezidentiale, precum si pentru extinderea aeroporturilor si a porturilor, au drept consecinta o cerere ridicata pentru agregate si nisip. Dat fiind ca utilizarea nisipului de rau si a celui de mare a fos t interzisa in Coreea de Sud din anul 2011, respectiv 2017 , cererea de nisip de calitate premium a de venit foarte puternica, iar aceasta tendinta a deschis noi oportunitati si pentru compania Tae-Hyung.

Domnul Ho-Joong Yoon, presedintele Tae-Hyung Corporation Ltd, explica astfel dezvoltarea companiei sale: „In anul 1997, am inceput sa producem nisip prin prelucrarea rocilor. La acel moment, cu echipamentul existent, nu reuseam sa obtinem nisip la calitatea dorita si, in consecinta, am decis ca, pentru cariera Gimcheon, sa investim intr-un concasor cu impact cu ax vertical (VSI), Metso Barmac care, in acel moment, se dovedea o revelatie a pietei si o solutie tehnica foarte convingatoare.”

Imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste calitatea si capacitatea de productie
„Dupa instalarea primului nostru concasor Barmac®, friabilitatea materialului finit s-a redus imediat de la 50%, la doar 20%. Curand dupa aceea, deoarece solicitarile pietei de constructii pentru un nisip prelucrat de calitate superioara au inceput sa creasca, pe fondul interzicerii utilizarii nisipului de rau si a cresterii numarului de lucrari in constructii, am comandat doua concasoare cu con Nordberg®, un HP300 si un HP400."

"Noile concasoare cu con ne-au permis sa reducem si mai mult friabilitatea materialului finit, care afecteaza prelucrabilitatea betonului, chiar pana la 10%, crescand in acelasi timp productia totala. De atunci ne-am bazat numai pe tehnologia Metso cand ne-am dezvoltat carierele si am achizitionat echipament suplimentar Metso in fiecare an." - HO-JOON YOONG, Presedinte TAE-YUNG CORPORATION LTD

Astazi, compania Tae-Hyung exploateaza o cariera la Gimcheon, in centrul Coreei de Sud, si o alta la Pocheon, la 70 km spre nord de capitala tarii, Seul. In ambele cariere se lucreaza in doua schimburi. Carierele sunt situate in zone strategice ale tarii, unde cerintele pentru un nisip pentru constructii de cea mai buna calitate, sunt foarte mari. Majoritatea nisipului produs de Tae-Hyung este livrat unor producatori externi de betoane, dar si unor companii proprii ale Tae-Hyung care produc betoane gata preparate pentru utilizare.

Productia anuala de agregate la cariera Gimcheon, unde se exploateaza o roca andezitica, este de 1.500.000 mc. Cariera produce 2.000 mc de nisip pe zi, iar obiectivul este de a creste productia la 2.500 mc pe zi. In cariera Pocheon, unde se exploateaza granit moale, se realizeaza o productie totala anuala de 5.000.000 mc, productia zilnica variind intre 12.000 si 13.000 mc. Dupa instalarea a doua noi concasoare stationare cu con de mare capacitate, Metso Nordberg® HP400, productia carierei va creste la aproximativ 20.000 mc pe zi. Din rocile prelucrate la carierele Gimcheon si Pocheon se obtine un nisip de inalta calitate folosit la prepararea betonului de calitate premium.

Agregatele fine obtinute prin concasare si sortare, de: 0/8 mm, 10 mm, 13 mm, 19 mm, 25 mm si 40 mm, intra in componenta betonului asfaltic si a betonului gata amestecat. La cariera Gimcheon se mai prelucreaza, piatra balast, 63 mm, pentru caile ferate de mare viteza, si agregate mixte amestecate, 0/40 mm, 75 mm si 150 mm, pentru stratul de baza al soselelor, pentru rambleuri si diguri. La cariera Pocheon se prelucreaza agregate mixte amestecate, 0/40 mm, 0/75 mm si 50 mm, pentru stratul de baza al drumurilor si pentru umplerea spatiilor la cladiri si constructii.

Investitiile in instalatii ce inglobeaza tehnologii de ultima ora, isi arata roadele
Colaborarea dintre Tae-Hyung si Metso s-a desfasurat prin intermediul companiei coreene HAEIN Corporation, distribuitorul exclusiv al companiei Metso in Coreea de Sud. Metso a furnizat un important sprijin in faza de conceptie a instalarii primei linii tehnologice de concasare ce a inclus concasorul stationar Metso Barmac® (VSI). Rezultatele acestei colaborari de inceput s-au dovedit excelente – din punct de vedere al calitatii produselor si a eficientei costurilor, ceea ce a contribuit la crearea unei cooperari stranse intre cele doua companii, ce se intrevede a fi de lunga durata.

In ultimii zece ani, piata sud-coreeana a materialelor de constructii s-a schimbat radical. Cererea de nisip de calitate superioara a crescut semnificativ, in timp ce cererea de agregate a scazut. „Cu nisip faci bani. Astazi pretul nisipului prelucrat din rocile extrase din cariere este de aproximativ 10 euro pe metru cub. Oricine poate produce agregate de pana la 25 mm si atunci pretul pentru acesta se reduce. Cu toate acestea, punerea in functiune a unei instalatii pentru producerea de nisip necesita investitii mari, astfel incat, pentru noii veniti, nu este usor sa patrunda pe piata”, explica domnul Yoon.

„De asemenea, legile si reglementarile joaca un rol important in proiectarea si amplasarea instalatiilor de concasare si sortare, iar noile legi (din Coreea de Sud) cu referire la perioada de munca, limiteaza durata maxima a orelor de lucru saptamanale la 52 de ore. Aceasta inseamna ca trebuie sa compensati cu instalatii eficiente, de capacitate mare, pentru a produce mai mult”, adauga domnul Yoon. In urma celor mai recente decizii de a investi in tehnologie Metso, compania Tae-Hyung va opera la cele doua cariere, Gimcheon si Pocheon, cu zece concasoare stationare Metso, cinci cu impact cu ax vertical Barmac ® Seria™ B si cinci cu con Nordberg ® Seria™ HP. Datorita acestor investitii, capacitatea combinata de productie globala a celor doua cariere a crescut cu 10% incepand cu anul 2011, iar productia anuala este de astepatat sa depaseasca 7.000.000 mc in anul 2019.

"Datorita proceselor si tehnologiilor de ultima generatie utilizate de compania noastra, Tae- Hyung este astazi compania numarul unu din Coreea de Sud in ceea ce priveste nisipul prelucrat din rocile extrase din cariera. De asemenea, realizam beton gata preparat pentru a fi utilizat si ne-am specializat in realizarea de beton asfaltic reciclat."

Domnul Yoon este increzator in viitorul companiei sale: "Avem o noua tehnologie pentru realizarea asfaltului si ne propunem sa fim numarul unu si in productia de materii prime pentru constructii. 90% din cifra noastra de afaceri este rezultatul productiei de agregate si de beton reciclat. Pentru ca dezvoltarea noastra sa fie profitabila, vom continua sa investim in cresterea eficientei instalatiilor noastre de concasare, sortare si transport. Reinnoirea instalatiilor si introducerea de solutii inovatoare sunt, de asemenea, necesare. De exemplu, eliminarea prafului si diminuarea zgomotului, reprezinta probleme critice. Automatizarea este, de asemenea, un subiect pe care trebuie sa-l aprofundam."
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI