Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 154

BAUMA 2019 - De neratat!

25.01.2019
BAUMA 2019 - De neratat!
Pe data de 8 noiembrie 2018, in cadrul e venimentului nostru anual, Robuild 2018 Concrete Edition, am avut placerea sa avem printre invitati pe Melitta Arkossy, reprezentanta Messe Munchen, organizatorul celui mai mare targ de utilaje pentru constructii din lume – BAUMA Munchen. Bauma 2019 isi v a deschide portile intre 8-14 aprilie. Es te, cu siguranta, un eveniment de neratat pentru toti cei care activ eaza in sector. Am stat de vorba cu Melitta Arkossy, care ne-a povestit despre provocarea coordonarii unui asemenea show, despre planurile de dezvoltare a Messe Munchen la nivel global, cat si despre trendurile in industrie, asa cum sunt simtite si vazute de la cel mai inalt nivel.

Masini&Utilaje: Cum este sa fiti implicata in organizarea celui mai mare targ de constructii din Europa si din lume?
Melitta Arkossy: Vorbind de dimensiune este cel mai mare targ de utilaje pentru constructii din lume. De fapt, este o provocare, pentru ca eu personal sunt responsabila de organizarea a 6 hale, deci pentru aproximativ 900 de companii, iar relationarea cu fiecare expozant este diferita. Este diferit sa vorbesti cu expozanti din Italia, comparativ cu cei din Turcia, de exemplu, in ceea ce priveste mentalitatea fiecaruia. Nu sunt tot timpul pe drum, in delegatii, dar folosesc foarte mult telefonul, mai ales cand facem repartizarea locurilor expozantilor. Da, confirm ca este un task complex, care cere multa atentie si dedicare.

Masini&Utilaje: Ce asteptati de la urmatoarea editie comparativ cu cea precedenta?
Melitta Arkossy: Expozantii nostri vin de fiecare data cu multe inovatii, ceea ce sunt sigura ca se va intampla si la editia Bauma 2019, atat in domeniul electromobilitatii, cat si al conditiilor de control al masinilor.

Masini&Utilaje: Din punctul de vedere al numarului de expozanti, va asteptati ca anul acesta mai multe companii sa fie prezente comparativ cu editia precedenta?
Melitta Arkossy: Vom avea mai multi expozanti deoarece am construit doua noi hale, C5 si C6. Expozitia va fi mai ampla decat editiile precedente, cererea pentru a fi printre expozantii Bauma este mare si inca avem si in prezent cereri care sunt pe lista de a steptare.

Masini&Utilaje: De ce Bauma are cadenta la fiecare 3 ani?
Melitta Arkossy: Pentru ca este o investitie imensa pentru companii. Ei lucreaza sa-si construiasca standurile din noiembrie inainte de anul expozitiei pana in aprilie anul de desfasurare al evenimentului. O cadenta odata la doi ani cred ca ar fi un efort prea mare pentru expozanti. In China avem un ciclu de doi ani, deoarece Bauma China este cel de-al doilea mare show din lume, insa si acolo o multime de companii doresc sa se schimbe la un ciclu de trei ani, deoarece este prea mult pentru ei, atat din punct de vedere financiar , cat si din punct de vedere al efortului si coordonarii intregii intreprinderi.

Masini&Utilaje: Spuneti-ne ceva despre dezvoltarea internationala a Messe Munchen; de exemplu, am observat ca aveti un nou parteneriat cu Rusia.
Melitta Arkossy: Da, am achizitionat un procent foarte mare din actiunile CTT Rusia. Este o expozitie desfasurata la Moscova cu o traditie de 10 ani. A fost detinut de catre o persoana privata si ne-a vandut o mare parte din expozitie, asa ca acum este Bauma CTT Rusia. Ca si dezvoltare, am achizitionat si MNT Expo la San Paolo si avem un parteneriat cu AEM pentru o expozitie din Chile pentru a doua oara.

Masini&Utilaje: Traim intr-o epoca digitala. Cum afecteaza acest lucru modul traditional de a face targuri? Credeti ca in viitor lumea digitala o va prelua pe cea reala, pentru ca este mai usor sa vedem un echipament si sa aflam totul despre el prin intermediul unei imagini 3D?
Melitta Arkossy: Este o intrebare care se afla pe buzele tuturor de mult timp, dar ceea ce vedem este ca lista noastra de asteptare pentru Bauma devine din ce in ce mai lunga, ceea ce arata de fapt ca oamenii doresc sa fie prezenti, pentru ca in cele din urma este foarte important pentru industria in care lucreaza sa vada fizic masinile, sa le poata atinge, testa, nu sa vada doar fotografii intr-o brosura. Asta este ceea ce face expozitiile unice.

"Ce incercam pentru prima data de anul aceasta, deoarece avem o lipsa de spatiu, chiar daca am marit expozitia cu inca doua hale, este sa sugeram expozantilor sa-si schimbe putin tactica si sa-si arate o parte din produse prin intermediul realitatii virtuale si pur si simplu sa ocupe un spatiu mai mic.Asadar, pana la epoca digitala mai este cale lunga, este doar o teorie, oamenii inca doresc sa fie prezenti cu stand pentru a-si arata produsele si sa relationeze in mod direct."

Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI