Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 156

Cele mai bune rezultate in materie de vanzari din ultimul deceniu: Daimler Trucks a vandut peste 500.000 de camioane in 2018

18.03.2019
Cele mai bune rezultate in materie de vanzari din ultimul deceniu: Daimler Trucks a vandut peste 500.000 de camioane in 2018
Daimler Trucks, liderul mondial pe segmentul camioanelor, a inregistrat, in 2018, unul dintre cei mai buni ani in materie de vanzari din istorie. Conform rezultatelor initiale, volumul total de vanzari realizat la nivelul diviziei a crescut, atingand peste 500.000 de unitati comercializate in 2018 (2017: 470.000). Cifrele de vanzari finale vor fi comunicate public de Daimler AG in cadrul conferintei anuale de presa, ce va avea loc pe data de 6 februarie 2019. Avand in vedere conditiile pozitive de piata, divizia Trucks a Daimler si-a majorat numarul de livrari cu 11%, atingand aproximativ 466.900 unitati la sfarsitul lunii noiembrie 2018, fata de rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului precedent (ianuarie - noiembrie 2017: 422.500).

„2018 a fost unul dintre cei mai de succes ani din istoria Daimler Trucks. Vanzarile noastre la nivel global sunt cu mult mai mari fata de cele de anul trecut. Cu peste 500.000 de camioane comercializate, am reusit performanta celui mai mare volum de vanzari din ultimii 10 ani. Aceasta reusita este dovada ca oferim clientilor din intreaga lume produse performante, in spatele carora se afla o echipa la fel de puternica. Le multumesc asadar colegilor pentru devotamentul de care au dat dovada in ultimul an. In 2019, avem acelasi obiectiv – de a asigura, zi de zi, succesul clientilor nostri prin solutii inovatoare de transport. La acest aspect se adauga si transformarile tehnologice ale industriei in care activam, care incurajeaza camioanele automatizate, electrice, cu diverse optiuni de conectivitate,” a declarat Martin Daum, membru al Consiliului de Administratie al Daimler AG, responsabil pentru divizia Trucks & Buses.

Cresterea vanzarilor si a cotei de piata in Europa si in Romania
In regiunea UE30 (Uniunea Europeana, Elvetia si Norvegia), vanzarile Daimler Trucks au crescut cu 4% in 2018, in intervalul ianuarie – noiembrie fiind vandute aproximativ 76.200 de unitati, fata de aceeasi perioada a anului precedent (73.600 de unitati). Mercedes-Benz Trucks si-a mentinut pozitia de lider in segmentul autovehiculelor comerciale medii si grele, cu o cota de piata de 20.4%. De la jumatatea anului 2019, Mercedes-Benz Trucks asteapta un nou impuls de vanzari de la noul Actros, care a fost foarte bine primit in urma prezentarii de la Salonul Auto International pentru Autovehicule Comerciale IAA Hanovra, din septembrie 2018.

La nivelul pietei locale, divizia Trucks & Buses a Mercedes-Benz Romania isi mentine pozitia de lider pe piata de camioane din Romania pentru al cincilea an consecutiv, cu 1.718 de unitati inmatriculate si o cota totala de piata de 21.65%.
Mercedes-Benz Romania este lider in segmentul de autocare cu lungime mai mare de 12 m, in segmentul de autobuze interurbane cu lungime mai mare de 12 m, precum si in intregul segment al vehiculelor de transport persoane mai lungi de 12 m, rezultand o cota de piata de 36%.

„Cei 5 ani in topul pietei de camioane din Romania ne motiveaza sa continuam sa identificam constant cele mai bune solutii in materie de transport pentru clientii nostri. De asemenea, aceste rezultate reflecta importanta pietei locale pentru operatiunile Daimler in Regiunea UE30 pe segmentul Trucks & Buses.” a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Trucks & Buses in cadrul Mercedes-Benz Romania. 

Lider in inovatie si in 2019 pentru camioane autonome, electrice si conectate
Fiind liderul mondial pe segmentul vehiculelor comerciale, Daimler Trucks isi propune sa continue in 2019 inovarea in materie de conducere autonoma, electrica, conectata. Cu noul Actros, Mercedes-Benz Trucks a prezentat publicului, in cadrul Salonului Auto International pentru Autovehicule Comerciale IAA 2018, un autovehicul care atinge un nou nivel, in segmentul autocamioanelor, in materie de inovatii tehnologice. Noul Mercedes-Benz Actros cu Active Drive Assist este primul camion din productia de serie care permite conducerea semi-autonoma (nivel 2) pe drumurile publice. Cu Active Drive Assist, noul Actros poate vira si frana in mod independent, marind semnificativ nivelul de siguranta in trafic, prin monitorizarea constanta a imprejurimilor. Mai mult, transmisia optimizata, sistemul MirrorCam care inlocuieste oglinzile retrovizoare laterale si functia de ultima generatie Active Brake Assist 5 fac ca noul Actros sa fie unul dintre cele mai sigure si eficiente camioane din segmentul din care face parte.

Daimler Trucks lucreaza continuu pentru a creste disponibilitatea camioanelor si a autobuzelor, digitalizarea si conectivitatea avand un rol foarte important. Daimler este lider in conectarea vehiculelor comerciale cu aproximativ 600.000 de vehicule deja conectate in intreaga lume. Truck Data Center este nucleul tuturor serviciilor Daimler Trucks. Acest modul sta la baza tuturor serviciilor de conectivitate precum Fleetboard sau Mercedes-Benz Uptime, precum si a solutiilor de telematica: Detroit Connect pentru brandul Freightliner si Truckonnect pentru FUSO. Precum un smartphone modern, Truck Data Center comunica, prin intermediul tehnologiilor Bluetooth, a serviciilor de telefonie mobila sau a GPS-ului cu infrastructurile, celelalte vehicule si entitatile implicate in procesul logistic. Prin intermediul Truck Data Center, un camion Daimler Trucks este mereu conectat la cloud, devenind parte a Internet of Things.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI