Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 156

Cu noi imbunatatiri aduse motoarelor, Volvo Trucks economiseste combustibil

18.03.2019
Cu noi imbunatatiri aduse motoarelor, Volvo Trucks economiseste combustibil
Versiunile actualizate ale motoarelor diesel Volvo Trucks D11 si D13 pentru modelele Volvo FH, FM si FMX, indeplinesc noul standard Euro 6 Step D si includ o serie de imbunatatiri care le permit operatorilor de transport sa-si diminueze costurile legate de combustibil.

„Combustibilul reprezinta aproximativ o treime din costurile operatorilor de transport, de aceea continuam sa cautam noi modalitati de a reduce consumul de combustibil al camioanelor noastre,” spune Claes Nilsson, presedintele Volvo Trucks. „De aceasta data, o combinatie de mici imbunatatiri permite reduceri semnificative de costuri pentru clientii nostri, fara a compromite performanta sau productivitatea.”

Noul regulament Euro 6 Step D se concentreaza pe conformitatea vehiculului cu standardele de emisii, in conditii normale de utilizare. Pasii realizati de catre Volvo Trucks pentru a indeplini cele mai stringente standarde de emisii includ un nou software al motorului si un material imbunatatit al elementelor sistemului de post-tratare a gazelor de esapament.

Varianta actualizata a motorului diesel D13 foloseste, de asemenea, un nou tip de ulei de motor VDS-5 cu vascozitate redusa si segmenti de ungere care diminueaza consumul de combustibil si frictiunea interna. In plus, motorul de 500 CP economiseste suplimentar, avand acelasi raport de compresie ca si variantele de 460 si 420 CP.

Software-ul I-See pe baza de harti foloseste datele cartografice pentru a previzualiza topografia traseului si are grija de selectarea treptelor de viteza, de accelerare si de frana de motor. Acesta este proiectat sa foloseasca energia cinetica a camionului in cel mai bun mod posibil si a fost imbunatatit printr-o serie de actualizari precum o noua strategie de selectare a treptelor de viteza si rulare selectiva in panta, care permite o utilizare mai eficienta a functiei I-Roll de rulare libera.

„Aceste imbunatatiri vor ajuta clientii sa se mentina la inaltimea noilor regulamente privind emisiile poluante, imbunatatind, in acelasi timp, eficienta consumului de combustibil pentru camioanele noastre Volvo FH, FM si FMX”, declara Claes Nilsson.
Anul XIV, nr. 157, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI