Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 157

La Bauma 2019, Kleemann va prezenta solutii tehnice inovatoare pentru aplicatii in cariere, cu operare ecologica

22.04.2019
La Bauma 2019, Kleemann va prezenta solutii tehnice inovatoare pentru aplicatii in cariere, cu operare ecologica

Cu ocazia targului international Bauma 2019, ce se va desfasura la München in perioada 8 – 14 aprilie, Kleemann va expune o larga gama de produse inovatoare, in total sapte echipamente mobile de concasare si sortare. Vor fi prezentate masini de inalta performanta si solutii ecologice pentru aplicatii de reciclare si de prelucrare a pietrei naturale.

Text: Valeriu BEZDEDEANU

MOBICAT MC 120 Z PRO pentru aplicatiile dificile din cariere
Cu o capacitate orara maxima de 650 tone, MOBICAT MC 120 Z PRO, prin robustetea si eficienta sa, se dovedeste ideal in cariere, pentru concasarea pietrei naturale. Puternicul concasor cu falci, cu o deschidere a cuvei de alimentare de 1.200 x 800 mm, este echipat cu o falca articulata foarte lunga. Pentru a asigura cel mai bun flux de materiale posibil, sistemul de alimentare continua (CFS) regleaza viteza de transport a materiei prime functie de nivelul de umplere a camerei de concasare. La majoritatea instalatiilor de concasare cu falci, camera de concasare trebuie sa fie golita de operator, cu destula dificultate, in cazul blocarii cu materiale. Sistemul de deblocare a concasorului, optional, este o solutie pentru aceasta problema. In situatia blocarii cu material a camerei de concasare, sensul de rotatie a concasorului, avand in vedere actionarea electrica, poate fi inversat, iar blocajul se va elimina foarte rapid.

O asociere optima cu concasorul cu con MOBICONE MCO 11 PRO
La standul Kleemann, seria PRO va fi reprezentata, de asemenea, de concasorul mobil cu con MOBICONE MCO 11 PRO, care se dovedeste o perfecta instalatie de concasare secundara in asociere cu concasorul cu falci MOBICAT MC 120 Z PRO. Aceste doua instalatii sunt perfect adaptate una cu cealalta din punct de vedere al dimensiunilor si al performantelor. In plus, MOBICONE MCO 11 PRO impresioneaza cu o capacitate orara maxima de 470 tone.

Concasorul mobil MOBIREX MR 130 Zi EVO2, versiunea cu pachetul ecologic ECO
Din ce in ce mai multe tari, orase si comunitati introduc reglementari actualizate privind emisiile poluante, de zgomot si de praf. Avand in vedere aceste cerinte de mediu, Kleemann propune pentru concasorul mobil cu percutie MOBIREX MR 130 Zi EVO2, doua pachete de masuri in acord cu mediul, suplimentare fata de echiparea grupului electrogenerator cu un motor diesel Scania, de 368 kW, care respecta standardele US EPA Tier 4f / UE Stage IV. Solutiile nou dezvoltate, grupate in pachetele ECO Noise si ECO Dust, ofera imbunatatiri considerabile in ceea ce priveste reducerea zgomotului si retinerea prafului. In plus, instalatia este controlata prin intermediul noului sistem intuitiv de comanda „SPECTIVE”. Ecranul tactil de 12″ simplifica operarea instalatiei, deoarece toate functiile de lucru pot fi recunoscute dintr-o privire gratie simbolurilor clare ce indica calea de urmat. Concasorul mobil cu percutie MOBIREX MR 130 Zi EVO2 impresioneaza cu o productie orara ce ajunge la un maximum de 450 tone si, de asemenea, cu capacitatea sa de a prelucra atat piatra naturala, in cariere, cat si betonul si alte materiale de constructii, in aplicatii de reciclare.

Modelele MC 110 Z EVO si MCO 9 S EVO, completeaza gama EVO
Gama EVO se extinde cu doveditele concasoare mobile MOBICAT MC 110 Z EVO si MOBICONE MCO 9 S EVO. Ambele echipamente de concasare ies in evidenta individual prin compactitate, putere si eficienta, dar, in acelasi timp, ele pot fi asociate in mod optim. Instalatia mobila de concasare MOBICAT MC 110 Z EVO cerne extrem de eficient pulberile cu granulatie mica, cu a sa sita de pre-sortare cu doua etaje independente si vibrante. Printre altele, MCO 9 S EVO dispune de o unitate de sortare secundara, cu retur de granule supradimensionate.

Mobilitate, randament ridicat, sortare optima: MOBISCREEN MS 953 EVO
Ciurul de sortare cu trei etaje, MOBISCREEN MS 953 EVO, este prevazut la etajul superior cu o sita cu suprafata de 9,5 mp. La fel ca si concasoarele, echipamentele de sortare din gama EVO se dovedesc foarte flexibile in aplicatii datorita dimensiunilor compacte de transport si a timpului scurt de instalare pe santier si punere in functiune. Aceste avantaje fac din echipamentele mobile de sortare MS 953 EVO instalatiile cele mai solicitate de antreprizele de concasare, inclusiv cele de reciclare si, de asemenea, pentru aplicatiile exclusive din carierele de piatra. Echipamentul mobil de sortare MOBISCREEN MS 953 EVO atinge o productie orara de pana la 500 de tone. Aceasta performanta de lucru este realizata, in primul rand, datorita fluxului optimizat de material ce trece prin instalatie. Datorita buncarului de alimentare de mari dimensiuni, incarcarea cu material a ciurului este posibila nu numai cu un incarcator pe pneuri mare, dar si direct de la o instalatie de concasare, prin intermediul benzilor transportoare. De la buncarul de alimentare, materialul este transportat pana la sita de la etajul superior pe o banda transportoare extrem de larga, de 1.200 mm.

Ciur mobil pentru sortare grosiera, MOBISCREEN MS 15 Z, cu potential de productie sporit
Cu ciurul pentru sortarea fractiunilor cu granulatie grosiera MOBISCREEN MS 15 Z, Kleemann completeaza oferta sa de produse la Bauma 2019. Acest ciur mobil cu doua etaje de sortare atinge o capacitate de productie orara de pana la 400 de tone. Este o instalatie de sortare robusta, conceputa sa poata fi alimentata cu materiale avand o dimensiune de pana la 400 mm. MOBISCREEN MS 15 Z este destinat la fel de bine prelucrarii pietrei naturale, cat si aplicatiilor din industria reciclarii.

Foto 1 -  Concasor mobil cu falci, MOBICAT MC 110 Z EVO
Foto 2 -  Concasor mobil cu falci, MOBICAT MC 120 Z PRO
Foto 3 -  Concasor mobil cu con, MOBICONE MCO 9 S EVO
Foto 4 -  Concasor mobil cu percutie, MOBIREX MR 130 Zi EVO2
Foto 5 -  Ciur mobil cu trei etaje inclinate, MOBISCREEN MS 953 EVO
Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI