Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Interviu

Dieci - 20% crestere in 2008

09.06.2008
Mariana Patru
Dieci este un brand care incet, dar sigur s-a impus pe o piata atat de dinamica precum cea romaneasca. In cei cinci ani de cand este prezent in Romania, Dieci a reusit sa devina un nume care rezoneaza in mintea constructorilor si care este recunoscut prin fiabilitatea si caracteristicile speciale ale produselor sale, dar si prin serviciile oferite de catre reteaua sa de dealeri.
La editia din acest an a Construct Expo Utilaje am avut ocazia sa stam de vorba, la standul importatorului oficial pentru Romania al Dieci, societatea Romlift Serv, cu domnul Ciro Correggi, presedintele si directorul general al Dieci Italia. Discutia a vizat planurile de dezvoltare ale Dieci, dar si felul in care este vazuta piata romaneasca prin ochii unui specialist din afara Romaniei.


Masini si Utilaje: Dieci a avut in 2007 un an foarte bun, v-ati mutat si in "casa noua", aveti o noua fabrica de productie langa Parma. Cum se prezinta Dieci dupa primul trimestru al anului 2008?

Ciro Correggi: In anul 2007, fata de 2006, Dieci a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 20 de procente. In 2006 cifra de afaceri a fost de 84,5 milioane de euro, in 2007 am depasit 101 milioane de euro, iar pentru acest an intentionam sa ajungem la 120 de milioane de euro. Inregistram o crestere de aproximativ 20 de procente in fiecare an. In primele trei luni ale anului cresterea a fost de 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar abia in al doilea trimestru al anului vom avea o situatie reala si daca intr-adevar vom avea o crestere de 20% inseamna ca suntem pe drumul cel bun sa ne atingem obiectivele. Cele 40 de procente din primul trimestru s-au datorat si productiei mai mici din 2007 si a comenzilor foarte mari care trebuiau onorate.


M&U: Ce noutati aduce Dieci in 2008 clientilor din intreaga lume?

C.C: In prezent avem o gama impresionanta de manipulatoare telescopice, 30-32 de sasiuri pentru manipulatoarele telescopice si 108 modele, iar acest lucru este un mare avantaj pentru noi, pentru departamentul comercial si in relatia cu clientii, intrucat nu cred ca exista cineva care sa spuna ca nu a gasit la Dieci utilajul care sa corespunda nevoilor sale. Acum ne orientam spre un alt segment de piata si vrem sa intram in mod decisiv pe piata utilajelor pentru agricultura. In curand vor fi lansate doua noi masini, ale caror prototipuri au fost prezentate-Crono si Atlante, iar pana la finele lunii mai vor intra in productie aceste doua masini. Crono va fi curand pe piata la vanzare, iar Atlante peste cateva luni. La SAIE Bologna vom prezenta doua noi modele de telescopice industriale, unul cu o capacitate de 12 tone si o inaltime de ridicare de 10 m si celalalt de 16 tone. Aceste echipamente se vor preta perfect pentru lucrarile industriale, pentru santiere, pentru activitatile din porturi. Productia de utilaje Dieci este in continua crestere. In acest moment producem 12 masini pe zi, in mod normal opt modele de telescopice fixe, doua auto-rotative si doua autobetoniere. Spre sfarsitul anului vom creste productia la 14 masini pe zi si vom produce circa 2.500-2.600 de unitati. Acestea sunt planurile noastre pentru viitorul apropiat, si cu toate ca piata din Statele Unite si o parte a Europei, Franta, Spania, Anglia si chiar Italia a avut un mic regres, datorat situatiei din Statele Unite, noi nu am avut probleme. Prindem avant pe alte piete si chiar si in momente de criza ne-am mentinut productia si ne-am indeplinit obiectivele si se pare ca si anul acesta vom avea o crestere de 20%.


M&U: Privita prin ochii unui vizitator, cum se prezinta piata utilajelor de constructii din Romania si domeniul constructiilor, in general?

C.C: Este o piata in expansiune, este foarte clar. Ultima data am fost in Romania acum trei ani, iar acum am gasit o alta piata. Suntem prezenti pe piata romaneasca de cinci ani, iar cresterea inregistrata aici a fost mult peste media celorlalte tari. Piata creste pe zi ce trece tot mai mult, se dezvolta continuu, iar daca acum cinci ani se cautau si echipamentele uzate, acum se cauta cele noi, construite bine, cu materiale de calitate. Exigentele clientilor au crescut si cred ca in acest moment au atins nivelul pietelor occidentale.

M&U: Romania a inregistrat o crestere peste media celorlalte piete. Care sunt celelalte piete cu crestere peste medie?

C.C: Un nivel asemanator de crestere s-a inregistrat in aproape toate tarile din Europa de Est, Polonia, Rusia, Ucraina. In Bulgaria am inceput sa vindem acum doi ani si deja s-a remarcat un progres notabil in ceea ce priveste vanzarile. Cred ca ceea ce am pierdut pe pietele din "vechea Europa" am castigat pe pietele din "Europa tanara".


M&U: Pentru piata romaneasca acordati o atentie deosebita termenelor de livrare?

C.C: Livrarea este mai lunga pentru unele modele si mai scurta pentru altele. Pentru masinile rotative termenul de livrare este de 90 de zile, pentru autobetoniere 60 de zile, iar pentru telescopicele fixe 45 de zile. Acestea sunt termenele de livrare pentru toata Europa, chiar si pentru Italia. 80% dintre produsele noastre sunt exportate si numai 20% sunt rezervate pietei italiene si tocmai de aceea pietele externe sunt foarte importante pentru noi, mai ales pietele tinere. Pentru noi Polonia, Ungaria, Romania, Ucraina, Rusia, Lituania, Estonia, Letonia sunt piete care acum incep sa se dezvolte si le acordam atentia cuvenita, pentru ca prezinta potential. De exemplu, o piata care se dezvolta intr-un ritm alert este Lituania. Acolo vindem foarte mult. Sunt foarte importanti si dealerii din tarile respective. Vanzatorii care cred intr-adevar in produsele noastre si pe care le vand cum spun eu, "cu cutitul intre dinti" sunt cei care aduc succesul. Fabrica Dieci a fost conceputa la cel mai inalt nivel tehnologic si al mediului de lucru si al sigurantei personalului. In Romania am dori sa vindem 100 de masini, dar depinde si de reprezentantul nostru aici, societatea Romlift. Suntem foarte multumiti de cum evolueaza firma Romlift din punctul de vederea al vanzarilor si al service-ului. Am plecat pe acest drum acum cinci ani, am avut o cresterea superioara mediei pietei si cred ca obiectivul de 100 de masini va fi indeplinit inainte de termen.

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI