Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 27

Grupurile electrogene ADG

06.06.2008
Grupurile electrogene ADG
Air-cooled Genset – argumente pentru un produs de inalta calitate
• Design inovativ
• Un motor binecunoscut si apreciat pe piata (seria - DEUTZ 91x): corespunde normelor COM 0 sau COM II
• Cel mai competitiv alternator (4 poli trifazat sincron Marelli)
• Cel mai bun panou de control din clasa sa (Deif GC-1F): optional accesorii comunicare la distanta
• Cele mai usoare usi de pe piata (usi din PET, recilabile)
DEUTZ este o companie recunoscuta la nivel mondial, numele sau fiind asociat de multi ani cu garantia calitatii, fiabilitatii incredibile si a durabilitatii legendare. Aceste atribute sunt incluse in prezent in noile grupuri electrogene dotate cu motoare diesel racite cu aer, cunoscute sub numele generic 91x.

Gama noului produs Air-cooled Genset (ADG) acopera un spectru de puteri continue intre 28 si 152 kVA (la cos phi 0,8) pentru principalele frecvente de 50 si 60 Hz.

Prezentate pentru prima data in anul 2007, in cadrul expozitiei internationale de la Bauma, noile grupuri electrogene dotate cu motoare diesel racite cu aer, produse integral de catre DEUTZ AG, au fost primite foarte bine de catre specialisti. Decizia Deutz de a comercializa o noua gama de produse, grupuri electrogene motorizate exclusiv cu motoare racite pe aer, are la baza o demonstrare a capacitatii de integrare eficienta a unor tehnologii simple si robuste. Motoarele cu racire pe aer si-au confirmat eficienta in timp si, astazi, in lume, functioneaza peste 3 milioane de motoare DEUTZ racite pe aer. Din cadrul seriei 91x fac parte modelele 912, 913 si 914. Fabrica germana Deutz a inclus pentru realizarea grupurilor electrogene motoarele 912 si 914, dezvoltate fiecare urmarind acelasi concept tehnic unic, care are la baza o strategie formata din trei platforme distincte, cate una pentru fiecare dintre motoarele cu trei, patru si sase cilindri, incluzand motoare aspirate, supra–alimentate sau cu intercooler.

In Romania, expozitia Indagra 2007 a fost punctul de lansare al comercializarii grupurilor electrogene din seria ADG. Societatea International Motoare Leader, dealer unic pentru Romania al DEUTZ A.G. (www.imlmotoare.ro), a avut onoarea sa vanda primul generator ADG din lume, dandu-se astfel startul productiei de serie incepute in ianuarie 2008.

Functionalitatea si ideile inovatoare care au stat la baza proiectarii seriei de motoare Deutz 91x au condus in final la obtinerea unor grupuri electrogene cu o configuratie mult mai compacta in comparatie cu cea a concurentei. Cu un design inovator, compact si modular, grupurile electrogene Deutz folosesc spatiul de instalare intr-un mod eficient, rezultand o greutate mult mai mica fata de generatoarele similare. Experienta Deutz in proiectarea si producerea de motoare racite pe aer a condus la optimizarea sistemului de racire totala a generatoarelor ADG, fiind separate complet sistemele de ventilatie ale motorului de cele de ventilatie ale alternatorului, admisia de aer pentru combustie fiind de asemenea complet izolata.

Proiectarea noilor grupuri electrogene de la Deutz a avut la baza acoperirea catorva cerinte esentiale ale clientilor, precum livrarea de putere in regim continuu si de urgenta, o configurare compacta a intregului ansamblu, usurinta in operare, asigurarea unei intretineri cu un efort foarte mic si costuri scazute de operare. Combinata cu o functionalitate deosebita, asigurata chiar si in conditii extreme de lucru, se poate spune ca au in acest moment cel mai bun raport calitate – pret oferit de un astfel de produs pe piata. De-a lungul exploatarii, timpii de imobilizare sunt minimi pentru seriile 91x, datorita accesului optimizat pentru interventii si service, functionalitatea ridicata si designul ultra-modern reprezentand o garantie suplimentara a calitatii. Capacitatea ridicata a rezervorului de combustibil asigura o autonomie optima, reprezentand un alt atu pentru cumparatori. In plus, proiectarea modulara ofera atat clientilor cat si vanzatorilor o gama larga de configuratii.

Beneficiile pentru utilizatori si avantajele grupurilor electrogene din seria ADG sunt confirmate si extinse prin strategia de operare si control a generatoarelor ADG ce include un panou de comanda si control cu afisare digitala DEIF, un brand de marca in domeniu. Panourile de comanda si control permit patru nivele de automatizare: Basic, Classic, Comfort si ComfortPlus. Astfel, putem spune ca se acopera intreaga plaja de moduri de functionare a unui grup electrogen: cu operare manuala, cu operare automata, cu operare automata ce include cuplare AAR, cu operare automata in paralel. Panoul de comanda si control include functii CAN-BUS pentru monitorizare, de la parametrii de functionare ai motorului pana la parametrii generali de putere electrica. Nu au fost neglijate functiile de remote control: se pot cupla module de generare SMS sau se pot integra placi de comunicare Ethernet.

Adaptata pentru orice conditii de munca si pentru orice cerinta, astfel poate fi caracterizata noua gama Air-cooled Genset de la DEUTZ. Sistemul de racire "fara defectiuni" reprezinta un mare atuu pentru utilizatori, deoarece aerul nu se supra-incalzeste si nici nu ingheata.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI