Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje de compactat

JCB Vibromax, o afacere de success

06.06.2008
JCB Vibromax, o afacere de success

Vibromax este o companie germana cu o vechime de peste 120 de ani, infiintata in Dusseldorf. A inceput cu echipamente pentru agricultura, iar apoi, in 1932, cu instrumente specializate pentru industria confectiilor, ajungand chiar unul din liderii de piata de atunci. Dar vremurile s-au schimbat, Vibromax a pornit la fabricarea primilor cilindri compactori pentru sol si a primelor picoane, ceea ce a asigurat o mai buna pozitionare fata de concurenti.

Ruxandra Horhogea
Ema Stancu

In prezent, Vibromax produce maiuri, placi compactoare, rulouri compactoare dirijate manual, rulouri compactoare tandem si compactoare autopropulsate si face parte din grupul JCB.
La standul importatorului Terra Utilaje de Constructii din cadrul Construct Expo Utilaje am stat de vorba cu domnul Rainer Schmidt, product manager al Industrie Holding GmbH, holding din care face parte si Terra, un om cu experienta de o viata in domeniul utilajelor si care se poate lauda ca a vazut la lucru utilajele de constructii pe toate continentele: "Vibromax este o afacere de succes, ce furnizeaza aproape tot ceea ce clientul sau compania contractanta solicita. A crescut in ultimii trei ani si aproape si-a triplat productia de cand a fost preluat de catre JCB.


Aceasta crestere este sustinuta si de produsele foarte bune, dar si de faptul ca sunt reprezentati peste tot in Europa. De exemplu, grupul Terra are mii de angajati, in a caror pregatire se investeste foarte mult pentru a fi buni profesionisti. Comparativ cu celelalte companii, suntem printre putinii care investesc in satisfacerea clientului. Terra este una dintre acele companii care nu ar accepta ca un client al sau sa sune si sa spuna: "Avem o problema cu unul dintre utilaje!". Totul se face spre beneficiul clientului."

L-am intrebat pe domnul Rainer Schmidt, pornind de la experienta sa deosebita, ce parere are despre piata din Romania: "reprezinta o buna piata de desfacere pentru JCB Vibromax; sectorul constructiei si intretinerii drumurilor se va dezvolta cu siguranta aici in urmatorii 10 ani. Este una dintre cele mai importante piete, cu foarte multe constructii de drumuri, ceea ce inseamna foarte mult pentru progresul afacerilor in general. Am renuntat la calatoria cu avionul in favoarea masinii, tocmai pentru a cunoaste mai bine aceasta tara si pentru a vedea ceea ce se intampla aici. Este foarte mult de lucrat in domeniul infrastructurii.

Multe dintre comunitatile europene vor veni spre aceasta tara, avand in vedere ca Romania este o tara de tranzit pentru europeni in drumul spre Republica Moldova, Turcia sau Ucraina. Problema este ca prea multe constructii se desfasoara in acelasi timp, cel mai relevant exemplu in acest sens este cel al Bucurestiului, unde din cauza lucrarilor de drumuri, traficul este unul infernal."

Lectia de mecanica cu domnul Rainer Schmidt
Printre cele mai cautate produse pe piata romaneasca se regasesc cilindrii vibrocompactori si placile vibratoare. Compactoarele terasiere Vibromax se remarca datorita sistemului de sustinere a greutatii statice, extrem de eficient si bine rigidizat. Avantajele compactoarelor mari de la JCB Vibromax pentru profesionisti sunt evidente. Voi incepe prin a exemplifica folosindu-ma de centrul de service existent pe fiecare masina produsa de noi.

In general, ca sa se poata efectua o lucrare de mentenanta spre exemplu, operatorul trebuie sa aiba conditia fizica a unui sportiv pentru a reusi, datorita complexitatii utilajului si multitudinii de sisteme hidraulice, de ungere continua, samd. In cazul Vibromax este asigurat accesul rapid la orice aplicatie pentru a putea interveni cu un minim de efort si energie. Vibromax a fost prima companie care a introdus inca din 1985 centrul de service. Aici se regasesc toate punctele de masurare ale presiunilor, intr-un singur loc si acestea pot fi masurate toate odata. Pompele hidraulice sunt usor de manipulat, chiar si persoanele mai in varsta pot lucra cu ele, deoarece accesul la filtre este unul facil.

Daca discutam despre siguranta operatorilor, trebuie avut in vedere ca activitatea pe un astfel de utilaj este o munca grea. Trebuie sa ne gandim si la operatori, de altfel si in Romania au fost introduse in ultimul timp anumite standarde pentru siguranta lor. Acum este interzisa ridicarea unei greutati ce depaseste 40 kg. Inainte, acest aspect era adesea trecut cu vederea. In ceea ce priveste utilajele de generatie mai veche, pentru a raci un radiator era necesar sa se sufle in el aer, acest lucru fiind o problema deoarece acesta era plin si de praful de pe santier. Noi am creat masinile astfel incat aerul suflat este circulat intr-o teava din spate, deci este foarte putin probabil sa mai atinga podeaua si sa apara probleme din cauza prafului.

Un alt avantaj al masinilor noastre este ca avem una dintre cele mai spatioase cabine, care sunt foarte confortabile pentru operatori. Vibromax a fost primul producator care a introdus articulatii fara intretinere, inca din anul 1981.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI