Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
SAIE Bologna

O expozitie care priveste spre viitor

06.06.2008
Cristina Catanescu
O expozitie care priveste spre viitor

De mai mult de 40 de ani, SAIE este locul in care profesionistii din constructii se intalnesc pentru a discuta proiecte, tehnologii si sisteme pentru constructii si arhitectura.

Anul acesta, expozitia internationala de constructii SAIE se va desfasura intre 15 si 18 octombrie, gazda sa fiind ca de obicei frumosul oras italian Bologna. Zona expozitiilor este localizata la aproximativ 5 km fata de gara si 9 km fata de aeroportul din zona. De-a lungul timpului, SAIE a reprezentat instrumentul de masurare a performantelor industriei materialelor de constructii, atat pentru piata italiana, cat si pentru intreaga lume. La editia din acest an se preconizeaza participarea a peste 2.000 de expozanti, dintre care 25% straini, provenind din circa 30 de state. Editia din anul 2007 a avut 168.000 de vizitatori din care 7.200 straini. Targul se va desfasura pe o suprafata de 220.000 m.p in cadrul a 20 de pavilioane si 6 arii externe.

Cantitatea de produse, expozantii italieni si prezenta unui numar ridicat de vizitatori internationali, nu numai ca demonstreaza rolul SAIE in calitate de expozitie de top ci, totodata, dovedesc statutul de domeniu in continua crestere a acestui sector. Prezentarile "Excelenta in arhitectura", sustinute de personalitati importante din domeniu, au fost intotdeauna o caracteristica importanta a SAIE. Evenimentul Cuore Mostra, dedicat in special problemelor locale, a devenit un eveniment cultural de baza care aduna la Bologna numerosi profesionisti interesati de lucrarile maestrilor in arhitectura contemporana. De exemplu, in anul 2008, se va continua ciclul "Schimbarea la fata a Italiei", concentrandu-se pe tema impactului energiei si a constructiilor durabile.

SAIE Constructii Durabile aduce impreuna domeniul energiei si al sistemelor de construire, creand o legatura stransa intre SAIENERGIA si expozitia de sisteme si tehnologii dedicate izolatiilor, acoperisurilor si energiei. SAIENERGIA este un proiect de expunere a celor mai moderne solutii in domeniul utilizarii surselor de energie alternativa, al recuperarii energiei, precum si in domeniul economisirii energiei si al regulamentelor cu privire la aceasta. Printre noutatile pe care SAIE 2008 le aduce la Bologna se afla si expozitia de surse alternative de energie si tehnologii cu consum redus de energie. O alta noutate este reprezentata de existenta unui spatiu destinat evaluarii caracteristicilor tehnologiilor moderne de integrare optima a energiei, tehnologiilor de construire si a arhitecturii, de catre arhitecti, designeri, clienti si constructori. Totodata, in cadrul acestui targ sunt prezentate materiale si tehnologii de varf ale industriei italiene.

La conferinta de presa din deschiderea Construct Expo Utilaje, eveniment la care reprezentantii SAIE au luat parte, domnul Giovanni Filipponi, sales manager al SAIE, a adresat o invitatie formala la targul de la Bologna tuturor celor prezenti. Potrivit declaratiei acestuia, sectorul constructiilor a avut un mare avant in Romania, crescand cu peste 30% in ultimul an, ceea ce a contribuit intr-o masura substantiala si la cresterea PIB-ului si tocmai din acest motiv promovarea acestui targ in cadrul Construct Expo Utilaje a fost considerata ca fiind de o mare importanta. In afara activitatii de dezvoltare a industriei operatorilor italieni, oficialii SAIE, prezenti la standul din pavilionul central al Romexpo, s-au dedicat si sustinerii operatorilor de pe piata romaneasca care doresc sa aiba legaturi de afaceri cu firmele italiene.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI