Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de sortare

Powerscreen - solutii complete la cheie

06.06.2008
Mariana Patru
Powerscreen - solutii complete la cheie
POWERSCREEN este producatorul numarul 1 mondial de echipamente de sortare si spalare pentru cariere, balastiere, mine si reciclare industriala, fiind creatorul conceptului de mobilitate in domeniul sortarii si spalarii. Povestea POWERSCREEN a inceput acum mai bine de 40 de ani , in 1966, in Ulster - Marea Britanie, odata cu crearea primului echipament mobil pentru cariera: UP PC 100, o banda transportoare mobila care a schimbat radical conceptele de productivitate si organizare a fluxului de productie intr-o cariera.
 In cei peste 40 de ani de viata, POWERSCREEN a fost fidela principiului de a se pune permanent in slujba partenerilor sai, utilizatorii produselor sale, astfel a reusit sa duca ideea de mobilitate dincolo de limite, reusind crearea unei game de produse care acopera in acest moment toate aplicatiile posibile intr-o cariera, balastiera si site de reciclare. Din 1999 POWERSCREEN este parte a grupului TEREX, al treilea producator mondial de echipamente pentru constructii. Astazi, din familia POWERSCREEN fac parte peste 600 de angajati si peste 100 de dealeri din intreaga lume.  In Romania, dealerul autorizat Romcat Corporation ofera o gama larga de ciururi Powerscreen cu doua sau trei nivele de spalare, precum si echipamente mobile destinate spalarii nisipului, model Powerscreen Trident. Sistemele de sortare cu doua etaje, Powerscreen 20 x 6, de mare productivitate, au o suprafata a sitei de 6 x 1,8 m. De asemenea, sunt actionate prin intermediul unui motor de 22 kW.

Al doilea model destinat sortarii agregatelor minerale, model Powerscreen 16 x 5, oferit de catre Romcat Corporation este format dintr-un sistem de ciururi montate pe trei etaje, suprafata utila a sitei pentru fiecare etaj fiind de 4,8 x 1,5 m. Sistemul are in dotare cate 10 bare de spalare la etajele superior si median si 8 bare pentru etajul inferior. Motorul electric de actionare are o putere de 16 kW. Toate utilajele de sortare au prevazute duze cu jet conic, site metalice, sistem de reglare a tensionarii sitelor si sistem de colectare a partilor fine CATCHBOX. Pentru o schema de mecanizare completa, obtinerea unor sorturi cat mai curate presupune sisteme de sortare cu spalare cu doua sau trei etaje, alegerea facandu-se si in functie de numarul de sorturi finale necesar a fi obtinute si utilizarea unui echipament pentru spalare parte fina. Romcat Corporation propune un model Powerscreen Trident x 2, cu motor de 11 kW, cu 28 de cupe in tandem. Fiecare cupa are latimea de 755 mm.

In cazul echipamentului pentru spalare, randamentul sau este asigurat de catre sistemul de transport al partii fine, realizat cu ajutorul unui snec. Acesta are diametrul spiralei de 2.040 mm si o lungime de 3.100 mm. Modelul Trident x 2 este prevazut cu un control independent si variabil al vitezei spiralei si rotii, acesta putand fi selectat in functie de gradul de incarcare, densitatea materialului si viteza de sortare. Sistemul de control asigura o viteza a spiralei cuprinsa intre 0 si 5 rpm, viteza rotii fiind cuprina intre 0 si 3 rpm. Greutatea neincarcata a intregului echipament mobil este de 6,6 tone.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI