Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Lansare de sediu

Centrul Protruck Bucuresti

28.07.2008
Mariana Patru; Ruxandra Horhogea
Centrul Protruck Bucuresti

Istoria societatii Protruck a inceput acum 15 ani, mai precis in anul 1993, cand prima companie din grup - Protruck Trade a fost infiintata. Dupa numai trei luni de la aparitie, Protruck a semnat contractul prin care a devenit primul agent autorizat IVECO din Romania. Doi ani mai tarziu, Protruck Trade devine Protruck International si obtine statutul de Concesionar Autorizat IVECO

In luna mai a acestui an, Protruck a inaugurat cel mai mare punct de vanzari si service din tara, situat in imediata vecinatate a autostrazii A2. La deschiderea oficiala au participat importante personalitati din cadrul conducerii firmei romanesti, precum si reprezentanti ai conducerii grupului Iveco din Italia.

Noul sediu Protruck deschis in luna mai ofera servicii de vanzare si service la standarde europene, fiind cel mai mare centru al firmei. Investitia in acest amplasament a fost de 6 mil. EUR, bani destinati nu numai constructiei in sine, ci si dotarilor tehnice deosebite, in final acest lucru reflectandu-se in calitatea serviciilor oferite clientilor companiei. Suprafata totala este de 22.000 metri patrati, din care 6.900 construiti. Capacitatea de reparatii este de 90 vehicule pe zi, fiind sustinuta de 15 posturi pentru lucrari mecanice si electrice, o hala de tinichigerie cu 6 posturi, un cuptor de vopsit cu statie de pregatire si preparare a vopselelor, precum si statie ITP pentru controlul final al operatiilor. Echipamentele sunt de ultima generatie si conforme standardelor IVECO, personalul este instruit si orientat catre nevoile specifice ale clientilor.

Parteneriatul Iveco si Protruck a inceput acum 15 ani. Centrul deschis in luna mai, dar si cel deschis in luna martie 2008 la Targoviste fac parte din strategia de dezvoltare a grupului.

Conform declaratiilor oficialilor Iveco prezenti la evenimentul de deschidere a noului centru Protruck Bucuresti, se intentioneaza o crestere a portofoliului de clienti actionand pe trei directii principale: inovatia de produs, imbunatatirea calitatii si actiuni de crestere si recunoastere a brandului IVECO.

Inovatiile de produs reprezinta de fapt lansarea permanenta a noi modele si servicii, adaptate evolutiei pietei din Romania. Aceasta investitie continua dupa lansarea in 2006 a lui Daily, anul trecut a noului model Stralis si a culminat in acest an cu noua gama off-road: Trakker, Daily 4X4 si Massif.

Noi modele combina ultimele tehnologii si satisfac si cele mai exigente pretentii, calitatile lor facand din anul 2008 o mare provocare din perspectiva Iveco, planul de vanzari estimat fiind de 9.000 unitati. Deja in primele luni ale anului 2008 au fost facturate 2.600 de unitati, dar o alta tinta, in paralel este aceea de obtinere a cresterii portofoliului actual de clienti si initierea unei legaturi si mai stranse cu partenerii sai.

Evolutia societatii Protruck continua si in 2009, prin asumarea unor planuri ambitioase, precum deschiderea unui nou centru de vanzari si service pentru echipamente de constructii la Iasi, urmand ca in anul 2010 sa fie construit un nou sediu destinat carosarii vehiculelor comerciale, o activitate importanta si complementara activitatii de vanzari, precum si un depozit central de piese de schimb la Oradea.

Istoria companiei Protruck
Incepe in anul 1993, cand ia nastere Protruck Trade, piatra de temelie a grupului. In scurt timp devine dealer autorizat IVECO SPA, urmand ca in anul 2000 sa deschida centrul de service de la Bucuresti, incepand in acelasi an si activitatea la Oradea, intr-o locatie inchiriata. In acelasi an ia nastere si divizia Proconstruct, care mai tarziu se va denumi Protruck Echipamente Constructii, aceasta devenind importator Fiat Hitachi, actualmente New Holland Construction Equipment, companie apartinand de grupul Fiat. In anul 2001 se deschide centrul de service de la Targoviste intr-o locatie de asemenea inchiriata, iar anul 2003 aduce cu sine aparitia a doua noi companii in cadrul grupului: CIVR - Centrul Internantional de Vehicule Rulate si Protruck Asigurari, ambele cu centrul in Bucuresti. In anul 2004 Protruck devine dealer Iveco Motors, societate ce se va numi mai tarziu Fiat Power Trade Technologies (FPT). Deschiderea noului centru de vanzari si service la Oradea in 2005 este insotita de inaugurarea de catre CIVR a unui nou sediu la Sibiu, iar Protruck International obtine certificatul ISO 9001 pentru sistemul de management al calitatii. In anul urmator se deschide un nou centru de vanzari si service la Focsani.

In 2007 companiile Protruck se reorganizeaza in functie de liniile de afaceri gestionate si se constituie in Protruck Vehicule Rulate - distribuitor vehicule rulate, fosta CIVR, Protruck Vehicule Comerciale - distribuitor autorizat IVECO, Protruck Motoare Industriale - distribuitor autorizat Fiat Powertrain Tehnologies, Protruck Echipamente Constructii - distribuitor autorizat New Holland Construction Equipment si Protruck Asigurari - firma specializata in asigurari non-viata.

In anul 2008 a fost inaugurat si noul centru de vanzari si service din Targoviste.

Intersanta este si evolutia vanzarilor, incepand cu anul 1997, cand au fost vandute 54 de vehicule si pana in 2007, cand s-a atins cifra de 1.561 de vehicule, gratie unei cresteri permanente de la an la an. Protruck este un actor important al pietei auto din Romania, cu investitii de peste 15 mil. EUR si 420 de angajati. Anul trecut s-a incheiat pentru grup cu un rezultat exprimat in 1561 vehicule , 183 utilaje si 55 de motoare si generatoare vandute. Reteaua sa nationala detine sapte centre de vanzari pentru vehicule noi, sapte centre de service proprii si un atelier autorizat, patru centre de vanzari si service pentru echipamentele de constructii si doua centre de vanzari proprii de vehicule rulate precum si un distribuitor autorizat pentru vehicule rulate.

Evolutia grupului Iveco
Politica de firma a grupului s-a indreptat de la bun inceput catre construirea unei retele solide de distribuitori. Iveco are in intreaga lume circa 550 de concesionari, iar daca socotim si China numarul acestora se ridica la aproape o mie de dealeri. Numarul vehiculelor rulate de acesti parteneri, fara a socoti China insumeaza 200 de mii de unitati. In tot estul Europei, Iveco are 80 de concesionari, insemnand circa 27 mii vehicule vandute anual.

In primele trei luni ale anului 2008 Iveco a comercializat pe intreg continentul european 58.000 de vehicule, ceea ce inseamna o crestere de 21% comparativ cu anul trecut. Estul Europei a inregistrat o crestere de 50% fata de anul trecut. Suma facturata in ultimii 3 ani de Iveco a urmat un trend absolut pozitiv, iar primul trimestru din 2008 continua aceasta directie.

In calitate de societate globala, Iveco se preocupa si pentru viitor, iar din aceasta perspectiva China este privita ca jucand un rol foarte important, poate si din prisma faptului ca a trecut de la 20.000 de unitati vandute la 94.000 intr-un singur an.

Romania este privita drept un punct forte din intreaga Europa, datorita nivelului vanzarilor, care se situeaza imediat dupa Italia. Inca de la inceput, Iveco a mizat pe forta concesionarilor privati si nu neaparat pe politica de distributie directa. Astfel, de 15 ani, forta vanzarilor a crescut exponential, iar cifrele o demonstreaza: in 2007 Protruck, la nivel de grup, a inregistrat o cifra de afaceri de 90 de milioane de euro, concesionarul Iveco a insumat in jur de 70 de milioane. Deci vanzarile Iveco au totalizat aproape 70% din cifra de afaceri a grupului.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI