Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Interviu

Iveco Capital sprijina piata masinilor de constructii

29.07.2008
Dan Pavel; Ema Stancu
Iveco Capital sprijina piata masinilor de constructii

Iveco, asemenea oricarui mare brand in continua expansiune, isi sustine cresterile anuale prin politici menite sa intareasca puterea companiei. Una dintre aceste strategii este aceea de a conferi intregului concept Iveco o unitate din punctul de vedere al produselor, serviciilor si tuturor facilitatilor oferite clientilor sai. Pornind de la aceste premize, s-a trecut la integrarea tuturor serviciilor financiare ale grupului oferite clientilor la nivelul intregii Europe sub un singur nume: Iveco Capital.

Societatea care pana atunci sustinea eforturile de vanzare ale Iveco in Romania, Afin Leasing a ajutat la intrarea pe piata a noului brand, Iveco Capital. Pentru a afla mai multe informatii, am discutat cu cel mai avizat specialist al brandului din Romania, domnul Fabio Razzetto, director general Afin Leasing:

Masini si Utilaje: Iveco Capital este un nou concept, un nou brand. Care au fost motivele ce au stat la baza infiintarii lui?

Fabio Razzetto: Iveco Capital este un punct de turnura, care a aparut in urma nevoii de a adopta o noua abordare, una strategica. Este pentru prima data cand toate companiile financiare ale Iveco Group poarta acelasi nume, in conditiile in care pana la sfarsitul anului 2007 toate aceste societati detineau alta titulatura. In ceea ce priveste Romania, exemplul este unul foarte clar - Afin a reprezentat in tot acest timp legatura dintre produsele Iveco si solutiile de finantare. Aceasta abordare este sustinuta la nivel mondial, promovand o strategie omogena in toate tarile, beneficiind simultan de identitate in ceea ce priveste modul de gandire. Din punct de vedere al marketing-ului, ne concentram eforturile pentru a arata clientilor nostri valorile companiei. Acesta este motivul construirii unui singur brand care unifica toate companiile noastre financiare.

M&U: Aceasta schimbare afecteaza totalitatea tarilor unde este prezent Iveco?

F.R.: In acest moment ne concentram eforturile pentru a implementa cu succes noua strategie in Europa, iar apoi vom continua si in afara ei. Tinta noastra este sa avem o unitate la nivel mondial. In acest moment pornim cu vechiul continent, unde dorim sa implementam aceeasi cultura, urmatorul pas fiind extinderea si in restul locatiilor Iveco. Serviciile financiare oferite de catre Iveco se afla in proportie de 90% in Europa, asadar nu suntem departe de a implementarea strategia la nivel global.

M&U: In cazul noilor dealeri, conditiile de finantare sunt aceleasi?

F.R.: Colaborarea cu Case Utilaje a demarat abia anul acesta in ianuarie. Din aceasta cauza, principala preocupare in momentul actual este dialogul deschis cu dealerii din grupul Fiat in ceea ce priveste tendintele pietei. Impreuna vom discuta despre nevoile si asteptarile clientilor si astfel vom definitiva si ofertele. Pentru a intari aceste afirmatii, voi da un exemplu concret: la recomandarea Case am analizat si constatat ca in acest moment exista o parte din piata care nu este acaparata de marile banci, aceasta fiind reprezentata de companiile noi. In felul acesta a luat nastere o noua strategie: vom oferta firmele noi.

M&U: Judecand din perspectiva celor discutate, putem afirma ca sunteti deschisi colaborarii cu companiile care se ocupa cu distributia masinilor pentru constructii?

F.R.: Categoric, ne dorim acest lucru. Datorita faptului ca suntem noi pe piata constructiilor, avem nevoie de recomandarile dealerilor deoarece ei sunt cei care intra in contact direct cu clientul, astfel avem un proces simplificat si mult mai rapid. Noi trebuie sa demonstram ca suntem un grup unit care colaboreaza cu partenerii sai, mai ales ca dealerul intra in legatura si cu alte institutii financiare si poate sa faca o comparatie. Am initiat o relatie foarte buna si din prisma incercarilor noastre de a mula produsele financiare pe cererea pietei.

M&U: Ne puteti oferi informatii despre structura finantarii?

F.R.: Una dintre cele mai importante caracteristici este flexibilitatea. Daca un client vine cu o cerere de finantare si nu este de acord cu conditiile oferite, nu vom sustine niciodata adoptarea unei pozitii pasive, spunand, de exemplu, ca acestia sunt termenii si nu avem ce face. In realitate, dealerul care are contractul trebuie sa apeleze la noi, stiind ca aceste conditii sunt negociabile. Fiind constient de aceasta flexibilitate, dealerul va opta pentru produsele noastre financiare, fiind in interesul clientilor. O alta facilitate este sistemul de plata al ratelor. Am luat in considerare faptul ca in domeniul constructiilor nu toate lunile aduc profituri substantiale.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI