Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje multifunctionale

Blade Runner - Un excavator pe senile si un bulldozer

29.07.2008
Blade Runner - Un excavator pe senile si un bulldozer

Excavatorul pe senile E150 "Blade Runner" este utilajul care combina caracteristicile si beneficiile obtinute prin utilizarea unui excavator si a unui buldozer, fiind posibila obtinerea acestor trasaturi unice datorita noului design al utilajului.

In Romania, Protruck Echipamente Constructii SRL, distribuitor autorizat New Holland Construction Equipment, comercializeaza acest utilaj extrem de versatil capabil sa realizeze efortul a doua modele, dar cu un singur operator si cu costuri reduse de intretinere. Astfel, buldoexcavatorul pe senile E150 Blade Runner poate fi utilizat intr-o gama foarte larga de aplicatii,pentru care in mod normal ar fi utilizate doua masini distincte.

Bazat pe suprastructura unui utilaj de 14 tone, care este montata pe un sasiu din clasa utilajelor de 20 de tone, E150 Blade Runner cantareste aproxmativ 16 tone. Utilajul este capabil sa realizeze operatiunile de sapare si ridicare cu o performanta superioara excavatoarelor din clasa celor de 14 tone si reuseste sa ofere productivitatea unui buldozer de clasa mijlocie. Fiind singurul din aceasta categorie, Blade Runner are in vedere redefinirea conceptului de versatilitate a utilajelor de constructii.

Acest utilaj a fost rezultatul aliantei dintre New Holland si Kobelco, cele doua companii reusind sa realizeze un produs ce combina calitatea cu tehnologia inovativa.
Buldoexcavatorul reprezinta o maximizarea a utilzarii utilajului, datorita combinarii celor doua tipuri de masini, dar reprezinta de asemenea si un avantaj din punct de vedere al investitiei. Acest lucru se datoreaza versatilitatii sale: poate sapa santuri, fixa conducte, nivela, ridica si cara materiale, taluza, incarca in basculante si poate face lucrarile de finisare.

Blade Runner este echipat cu un motor fiabil, marca Isuzu si beneficiaza de o putere de 94 CP (70,1 kW la 2.200 rpm) patru cilindri, injectie directa si supraalimentare cu turbosuflanta. Datorita acestor caracteristici tehnice se asigura o putere maxima corelata in mod fericit cu un consum redus de combustibil, toate aceste avantaje fiind concepute in beneficiul clientului.

Un avantaj important al utilajului este posibilitatea de a-l folosi in spatii cu dimensiuni reduse. Incorporand tehnologia "short radius" Kobelco, E150 ofera performanta si confortul unui excavator compact, cu o crescuta manevrabilitate. Cu contragreutatile care depasesc numai cu cativa centimetri senilele, utilajul poate lucra in locuri cu adevarat inguste fara a sacrifica potentialul de ridicare, adica 4.850 kg la nivelul solului langa baza excavatorului si 2.660 kg pe o raza de 4,60 m. Este un utilaj ideal pentru santierele mici unde se construiesc case sau se pregatesc terenuri pentru fundatii.

Datorita conditiilor grele de lucru, structura acestui utilaj a fost conceputa pentru a rezista si a produce performanta indiferent de circumstante. Proiectarea utilajului a tinut cont de destinatia utilajului: activitatile de impingere specifice regimului de buldozer a dat nastere formei in X modificata ce are avantajul ca rezista torsiunii care poate aparea in timpul unor asemenea aplicatii. Conceptul buldoexcavatorului are in vedere si deplasarile in conditii dificile, de aici si structura tip "heavy duty" al carei obiectiv este sporirea durabilitatii.

Importante in fiabilitatea si productivitatea utilajului sunt si rolele senilelor si roata dintata de antrenare care sunt lubrifiate permanent, asigurand o functionare fara probleme pe toata durata de utilizare a utilajului. Sabotii curbati ai senilelor, cu care este echipat utilajul standard, asigura o manevrabilitate imbunatatita, exercitand in acelasi timp o presiune scazuta pe sol si minimizand eventualele deteriorari ale asfaltului sau ale suprafetelor betonate. Impreuna cu aceste caracteristici trebuie mentionat si faptul ca amprenta pe sol, obtinuta de structura portanta lata, impreuna cu lama de buldozer, ofera o stabilitate foarte buna, indiferent de conditiile de teren.

Caracteristicile utilajului sunt evidentiate si de lama adaugata structurii portante, care, datorita faptului ca este combinata cu forta mare de tractiune oferita de motoarele puternice pentru mars, ofera excavatorului pe senile E150 Blade Runner capacitatile reale ale unui buldozer. De asemenea, circuitul aditional pentru lama de buldozer asigura manipularea lamei in timpul mersului, fara a diminua performantele de deplasare. Levierul de comanda controleaza toate functiile hidraulice ale lamei, inclusiv functia "floating".

Un important aspect, ce pune de multe ori probleme serioase constructorilor este transportul utilajelor. In constructia buldoexcavatorului au integrat si rezolvat aceste probleme: marginile laterale ale lamei au menirea de a creste latimea acesteia si performantele de buldozer ale utilajului, dar in acelasi timp pot fi scoase pentru a reduce latimea totala a utilajului, care ramane de 2,59 m, atat cat este latimea senilelor. In acest fel se faciliteaza transportul intre santiere.

Cum orice producator are in vedere, pe langa fiabilitatea si productivitatea masinilor si confortul operatorilor, New Holland a conceput o cabina confortabila de unde se pot coordona activitatile intr-un mod profesionist. Un operator ce are asigurat confortul este un operator productiv. Cabina spatioasa si ergonomica a utilajului E150 Blade Runner ofera comenzi intuitive si simplu de utilizat. Scaunul cu suspensie mecanica sau pe perna de aer si consola pot fi ajustate in functie de dorintele operatorului. Aerul conditionat se afla in dotarea standard, iar luminile interioare si exterioare ofera vizibilitate excelenta in conditii de iluminare slaba. Designul imbunatatit ofera vizibilitate optima asupra lamei de buldozer.

Acest produs exceptional este oferit clientilor de catre Protruck Echipamente Constructii prin centrele sale de vanzari din Bucuresti (Sos. Giurgiu-Jilava 3, Jilava, Ilfov), Focsani (DN 2L km 0+125, Tisita-Marasesti, Vrancea), Iasi (Sos. Chisinaului 43 A, Iasi) si Oradea (Sos. Borsului 77, Santion-Bors, Bihor).

www.protruck.ro

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI