Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare

Echipamente pentru lucrari miniere, demolari si reparatii

29.07.2008
Echipamente  pentru lucrari miniere, demolari si reparatii

Brett Motors este unul dintre marii importatori din Romania specializati in echipamente destinate lucrarilor miniere, demolari sau activitati de reparatii. Este cunoscut faptul ca lucrarile in aceste sectoare fac parte din categoria celor ce se desfasoara in conditii foarte grele si din aceasta cauza sunt cautate echipamentele care inglobeaza tehnologie de varf, realizate dupa testari prealabile si care se bazeaza pe traditie in domeniu. Firmele partenere ale societatii Brett Motors sunt societati producatoare de astfel de echipamente cunoscute pe toate continentele, marcile Simex si Socomec fiind consacrate in aceste domeniu.

De peste 35 de ani, firma Socomec proiecteaza si produce ciocane hidraulice pentru demolari, dupa propriile brevete de inventii, devenind lider de piata in Europa. Firma si-a concentrat toata energia pentru a produce ciocane din ce in ce mai puternice si mai fiabile, create astfel incat sa poata asigura o intretinere extrem de usoara si economica.

Gama de ciocane Socomec contine 14 modele care pot fi clasificate in doua categorii tehnice diferite: 11 monoblocuri DMS si sase modele din seria MDO. Gama celor 9 monoblocuri brevetate model DMS contine ciocane a caror masa variaza de la 50 la 740 kg. Acestea pot fi montate pe mini si midi excavatoare de la 0,7 la 13,5 tone.


Capete cilindrice de excavat prin frezat
Realizate de catre producatorul Simex, aceste echipamente usureaza activitatea de excavare inlocuind cupa. Astfel, in locurile cu sol dur calcaros, inghetat sau unde este interzisa aparitia vibratiilor ciocanelor hidraulice, se pot utiliza cu succes masinile produse sub sigla Simex, ele putand fi utilizate si pentru renovarea unor constructii sau demolarea lor. Materialul rezultat are avantajul ca nu mai necesita concasare ulterioara. Spre deosebire de alti producatori, partea activa a capetelor este cu actionare directa a frezei de la hidromotor. Astfel, sunt eliminate elementele suplimentare ale transmisiei mecanice in acelasi timp, datorita etansarilor speciale, putand fi utilizate si in mediul acvatic. Distanta intre cei doi tamburi de excavat prin frezare este mult redusa fata de a celorlalti producatori. Cu o masa cuprinsa intre 300 - 4.100 kg si latime 565 - 1.400 mm, aceste sapte modele de echipamente pot sa fie montate pe orice model de excavator care are masa intre 2,5 - 60 tone.

Ciocane hidraulice
Sunt utilizate acolo unde roca devine atat de dura incat nu poate sa fie dizlocata prin echipamente ce aplica procedeul de excavare prin frezare. Ciocanele Socomec pot fi utilizate fara probleme pe materiale cu diverse duritati si sunt impartite din punct de vedere al modului de realizare in doua grupe:

  1. Categoria usoara - medie, care se incadreaza ciocanelor hidraulice ce pot elibera o energie de 120 - 1.350 Joule. Cele noua modele din aceasta clasa au masa cuprinsa intre 50 - 740 kg putand sa fie utilizate pe orice model de excavator cuprins intre 0,7 - 13,5 tone.
  2. Categoria medie - grea, utilaje care pot elibera o energie de 2.100 - 8.000 Joule pe fiecare lovitura. Aceste ciocane hidraulice pot fi prevazute cu sistem automat de ungere, sau sistem de presurizare pentru lucrari acvatice si avand masa cuprinsa intre 1 - 3,3 tone pot sa fie utilizate pe excavatoare de 13 - 50 tone.


Foarfece de concasare
Aceste echipamente au doua falci cu o deschidere de 400 - 1.200 mm si pot sa dezvolte o forta cuprinsa intre 200 - 1.150 kN, putand concasa planse, stalpi, grinzi sau bucati. In cazul excavatoarelor cu masa cuprinsa intre 3 si 48 tone, este recomandata utilizarea unui foarfece concasor dotat cu sistem de rotire hidraulica, pentru o pozitionare perfecta.


Foarfece simple sau combinate
Activitatea de demolare este mai usoara cu ajutorul foarfecelor Socomec. Acestea pot taia fierul beton sau chiar sine, in functie de modelul ales. Prin conceptie, foarfecele combinate pot executa atat activitatea de concasare primara cat si pe cea de taiere a fierului beton de rezistenta, sau a sinelor, caroseriilor, cazanelor, etc. Gama de foarfece mica - medie pentru excavatoare cu masa cuprinsa intre 1,7 si 13 tone este disponibila alaturi de modelele mari ce se adreseaza excavatoarelor de pana la 50 tone.

 

Cupe concasor
Acolo unde nu se prefera utilizarea capetelor de excavat prin frezare, compania Simex ofera posibilitatea de maruntire a materialelor rezultate din activitatea preliminara de dizlocare realizata cu ciocane hidraulice, prin utilizarea cupelor de concasat cu capacitate de 0,16 - 1,5 mc. Acestea permit obtinerea unei granulometrii cuprinse intre 40 si 100 mm. Materialul astfel realizat poate sa fie utilizat chiar pentru umplerea denivelarilor din santier.


Roti de excavat prin frezare
Santurile pentru cabluri sau canalizari precum si rosturile de dilatare le puteti realiza foarte usor cu rotile de excavat Simex. Adancimile care se pot realiza cu aceste echipamente sunt cuprinse intre 250 - 800 mm, iar latimea poate sa fie de 50 - 240 mm.

Freze de asfalt si beton pentru reabilitarea drumurilor
Stratul de asfalt sau beton al drumurilor poate sa fie frezat cu ajutorul acestor echipamente realizate de Simex. Ele sunt realizate oferind posibilitatea de mentinere a planeitatii indiferent de denivelari si pot avea bazin de stropit si banda de evacuare laterala ca dotari optionale. Cele 11 modele diferite permit obtinerea unei adancimi de frezare printr-o singura trecere cuprinsa intre 0 si 350 mm. Prin utilizarea tamburilor cu care se executa frezarea cu latimi cuprinse intre 250 si 1.000 mm, se poate obtine o viteza medie de frezare cuprinsa intre 0,8 si 5 m/min.


Lame repartizatoare de mixturi asfaltice
Lamele cu buncar de alimentare reglabil au fost proiectate si realizate de Simex pentru reasezarea stratului de mixturi asfaltice pe o latime de 125 - 1.900 mm si cu o grosime a stratului cuprinsa intre 0 - 100 mm. Comenzile hidraulice ale acestor echipamente ce pot sa inlocuiasca activitatea finisoarelor de asfalt de dimensiuni mici, pot sa realizeze si inclinarea transversala de maxim 5.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI