Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 29

Komatsu ia atitudine impotriva pieselor de schimb contrafacute

29.07.2008
Komatsu ia atitudine impotriva pieselor de schimb contrafacute

Komatsu actioneaza in scopul protejarii clientilor impotriva utilizarii pieselor de schimb contrafacute. Folosirea acestor piese de schimb, de o calitate inferioara celei promovate de standardele tehnice Komatsu, determina o uzura si o deteriorare prematura si, implicit, costuri sporite de reparatie. Reprezinta de asemenea o incalcare a drepturilor de proprietare intelectuala (de exemplu, Marca inregistrata Komatsu, sub forma marca si logo).

Fenomenul comertului cu produse contrafacute s-a dezvoltat foarte mult la nivel mondial, China fiind principala baza de productie. Aceste tranzactii nu se limiteaza la piata asiatica, iar piesele de schimb contrafacute sunt transportate si distribuite in toata lumea.

Cea mai sigura garantie de primire a pieselor de schimb originale Komatsu este aceea de a le comanda direct de la un distribuitor oficial Komatsu sau de la reteaua de dealeri Komatsu. Din martie 2008, Komatsu a adaugat o noua holograma pe toate piesele de schimb si pe toate pachetele de piese originale.

Holograma este reprezentata de o banda mica argintie, pozitionata pe partea dreapta a marcii si include o serie de caracteristici unicat. Daca este suprapus un card, cu filtru special transparent, peste aceasta holograma pot fi vizualizate un set de logo-uri Komatsu. Ele par a se misca in diferite directii pe masura ce cardul este deplasat deasupra hologramei.

O alta caracteristica este textul "Piese originale", care apare pe fond inchis si care poate fi vizualizat din aproape orice pozitie. Textul "Piese originale" poate fi si cu litere viu colorate, care apar si dispar in functie unghiurile din care sunt vizualizate. Inclinand eticheta de la stanga la dreapta, pot fi observate imagini stralucitoare si colorate cu cate un mic excavator, buldozer si o autobasculanta.

Implementarea acestor noi etichete va fi un proces care se va realiza gradual, deoarece nu reprezinta un obiectiv realist inlocuirea tuturor etichetelor din stocul existent. Totusi, in Japonia, eticheta este aplicata pe toate unitatile noi depozitate si ambalate inca din martie 2008. La Centrul European de Distributie a pieselor, din Vilvoorde, etichetele cu holograme au inceput sa fie aplicate din luna iunie 2008. Intr-o urmatoare etapa vor fi facute de asemenea eforturi in sensul realizarii unui stil unitar de ambalare, la nivel global.

Prin introducerea acestor masuri, Komatsu incearca sa isi protejeze clientii si sa isi mentina calitatea si performantele echipamentelor sale.

 

Excavatoarele Komatsu, in continuare numarul unu
Cu o diferenta pozitiva de peste 16.000 de unitati vandute fata de cel mai apropiat competitor, Komatsu a fost declarat, din nou, de catre Off Highway Research producatorul numarul unu de excavatoare hidraulice pe senile din toata lumea. Rezultatele obtinute de renumitul institut international de cercetare arata, de asemenea, faptul ca, pentru prima data, Komatsu Europe a vandut cele mai multe excavatoare hidraulice pe senile de pe piata europeana.

Komtrax a avut o contributie majora in obtinerea acestui succes. Sistemul exclusiv de monitorizare prin satelit Komatsu, care a fost lansat pe excavatoarele hidraulice pe senile Dash 8 in 2005 reprezinta acum o dotare standard pentru toate excavatoarele pe senile Komatsu (incepand de la cele de 1,8 tone) si este activat pe mai mult de 7.000 de astfel de masini in toata Europa. Acest sistem ofera solutii originale pentru afacerile tuturor clientilor Komatsu.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI