Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Autospeciale

Noile modele Viajet de la FAUN

29.07.2008
Ema Stancu; Cornelia Rotaru
Noile modele Viajet de la FAUN

Numele FAUN este sinonim cu vehicule robuste de o calitate superioara. Cele patru litere, FAUN care deriva de la "Fahrzeugfabriken Ansbach Und Nürnberg", au fost o garantie pentru fiabilitate si durabilitate timp de 163 de ani. In timp ce in trecut era acordata mai multa atentie pretului de cumparare, astazi deciziile privind achizitia de vehicule pentru municipalitate sunt bazate mai mult pe costuri calculate in functie de durata operationala de viata a vehiculului, calitate, garantia unor costuri reduse de intretinere, disponibilitate operationala variata, si un pret de vanzare cu amanuntul ridicat

In anul 2007 producatorul german a ajuns la o cifra de afaceri de 210 mil. EUR si a angajat aproape 1.000 de persoane din Europa. In cadrul fabricii din localitatea Osterholz-Scharmbeck din Germania, cu o suprafata de 30.000 mp, FAUN produce cele mai moderne vehicule pentru colectarea si transportul resturilor menajere.

Vizitatorii celei de-a 15-a editii a targului pentru Apa, Canalizare, Deseuri si Reciclari au putut vedea doua produse speciale in cadrul standului FAUN. Lider de piata in Europa, acesta a prezentat cea mai mica maturatoare construita pe un sasiu produs in serie, modelul Viajet 4, extinzandu-si astfel gama de produse cu maturatoarele de 4 mc. Acest tip de maturatoare compacta foarte agila a fost creata pentru a fi utila in orase pe strazile inguste si include si cateva caracteristici speciale. Clientii au la dispozitie doua tipuri diferite de concepte pentru maturat: fie o versiune bazata pe absorbtie si un sistem patentat de FAUN de circulatie a aerului, fie o varianta alternativa bazata pe o preluare mecanica.

Alaturi de Viajet 4, FAUN a prezentat autospecialele Variopress, si anume modelul Variopress II. Acest model nou cantareste cu 500 de kg mai putin decat modelul precedent oferind astfel beneficii aditionale utilizatorului, mai ales in ceea ce priveste sarcina utila. Noul Variopress II a prezentat o gama intreaga de inovatii precum o caroserie noua bine proportionata, un gabarit redus, un cadru intermediar galvanizat, eliminand vechiul sasiu sudat, si Sistemul de Control FAUN (FCS).
FAUN si-a prezentat intreaga gama de 24 de vehicule la targul de la Munich, intregite si cu o prezentare completa a serviciilor de inalta eficienta pe care FAUN le ofera clientilor sai.

Variopress II - o noua generatie, acum cu 500 de kg mai usoara
Variopress II a fost punctul forte din acest an al companiei FAUN in cadrul expozitiei IFAT2008. Echipata cu o caroserie noua, un cadru intermediar galvanizat, un gabarit redus si Sistemul de Control FAUN (FCS), aceasta autospeciala este cu 500 kg mai usoara decat modelul precedent. Ca o alternativa la designul clasic cu nervuri, caroseria noua a Variopress II promoveaza o forma noua, atractiva, avand partile laterale foarte arcuite. Cadrul frontal puternic si pozitionarea cisternei de colectare si a consolei in sectiunea din fata a sasiului faciliteaza o mai buna distributie a incarcaturii asupra intregului vehicul. Cadrul intermediar galvanizat este o caracteristica optionala.

Adaptorul unic ajustabil permite montarea simpla si rapida pe orice tip conventional de sasiu. Nu sunt necesare operatiuni de sudare asupra sasiului in momentul montarii, ceea ce inseamna ca acesta ramane in continuare foarte
rezistent la coroziune. Spatiile de depozitare si aripile protective laterale completeaza cadrul intermediar. A treia componenta a noului Variopress II este oblonul din spate, foarte usor si care beneficiaza de un design atractiv.

In constructia sa au fost folosite doar materiale foarte rezistente, ceea ce garanteaza o durabilitate sporita. Drept exemplu pentru o utilizare economica a materiilor prime, FAUN foloseste lemnul in locul otelului ca material pentru spatiul de depozitare.


Viajet 4 - Cele mai mici autospeciale de la FAUN
Noile autospeciale Viajet de 4 mc destinate salubrizarii si-au facut debutul cu ocazia editiei IFAT de anul acesta, gazduita de orasul Munich. Micul echipament, produs de catre firma germana FAUN este construit pe un sasiu cu un ampatament de 2.275 mm si reprezinta o adevarata alternativa in clasa maturatoarelor compacte.

Clientii au posibilitatea de a alege intre doua concepte diferite. In primul rand, vehiculul este disponibil in versiunea standard bazata pe aspirare impreuna cu sistemul de circulare a aerului FAUN. De asemenea, acesta poate fi comandat si cu aspirare mecanica. Lipsa motorului montat pe sasiu ajuta la economisirea combustibilului si reducerea zgomotului.
Un alt argument pro este greutatea bruta scazuta a vehiculului, de numai 7.490 kg comparativ cu cele compacte a caror greutate variaza intre 10.000 si 11.000 kg, la acelasi volum de incarcare. Construit pe un sasiu standard, folosirea acestuia este mai economica decat a altor maturatoare din aceeasi gama. VIAJET 4 atinge viteze de pana la 90 km/h. Acest fapt duce la reducerea timpului de mutare dintr-o zona de lucru in alta.

Micul VIAJET 4 este potrivit pentru operatiuni pe strazi inguste si alei, putand fi golit intr-un container prin colectorul benei basculante. Acesta este foarte simplu de intretinut si ingrijit. Cilindrii pneumatici sunt pozitionati simplu pentru o intretinere usoara, iar unitatea destinata colectarii prafului este construita integral din material inoxidabil.
Montat pe un sasiu de 12.000 kg, cu un ampatament de 3.000 mm, maturatoarea poate accelera pana la o viteza de 40 km/h. Cu o latime a vehiculului de 2,40 m aceasta poate fi folosita in orice zona a orasului. Rezervorul de apa al acesteia este de 1000 litri.

VIAJET FILTAIR - nicaieri mai curat
Producatorul FAUN Viatec prezinta una dintre cele mai eficiente maturatoare din lume, modelul VIAJET FILTAIR care face ca aceste sisteme sa obtina o capacitate de filtrare de 99,95%, valoare neatinsa de catre sistemele obisnuite. Filtru este combinat cu sistemul atestat de circulare a aerului FAUN al seriei VIAJET 6. Folosind acest sistem pe parcursul procesului de maturare aerul circulat este 100% trimis catre tubul de inductie. Acest aer poate fi divizat in 70% aer circulat si 30% aer proaspat, indus. Astfel, 70% din aerul indus ramane in sistemul de circulare si este utilizat pentru a facilita ridicarea particulelor de praf de pe strazi, si numai 30% este evacuat.

In combinatie cu unitatea de filtrare VIAJET FILTAIR, acest proces de curatare de inalta calitate este mult mai eficient. Inductorul aspira tot, inclusiv acele particule invizibile cu ochiul liber. Filtrarea particulelor are loc in zona de colectare a prafului astfel incat intregul sistem de evacuare, incluzand ventilatorul, este protejat impotriva uzurii, in timp ce alti producatori trebuie sa foloseasca apa pentru a reduce evacuarea particulelor. Aceasta permite operatiuni de curatire de durata iar costurile cu depozitarea gunoiului sunt reduse prin continutul mai mic de apa. Pe parcursul procesului de maturare filtrul este permanent curatat cu ajutorul unui sistem cu aer sub presiune.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI