Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de concasare

Rockster - utilaje revolutionare, de ultima generatie

29.07.2008
Cristina Catanescu; Dan Apostol
Rockster - utilaje revolutionare, de ultima generatie

Colcear Group ofera o gama variata de marci si, implicit, o gama foarte larga de utilaje destinate activitatii de constructii, balastiere, statii de sortare si concasare mobile si fixe. Printre produsele comercializate, se afla si concasoarele Rockster, utilaje recunoscute pentru calitatea lor pe intreg continentul european.

Istoria recenta a utilajelor de concasare a fost rescrisa de catre Kormann Rockster Recycler GmbH, stabilit in Enns, Austria. Acesta a revolutionat piata reciclarii rocilor si a pietrisului cu noua masina pentru concasarea rocilor.

Tehnologiile care au stat la baza afacerii Kormann Rockster Recycler GmbH au fost concepute de Wolfgang Kormann, in calitate de Director General. Acesta a petrecut anul 2003 si inceputul lui 2004 dezvoltandu-si proiectele, avand in acelasi timp o vasta experienta dobandita in industria prelucrarii si concasarii, cu mult timp inainte de a porni propria afacere.

Performantele concasoarelor utilizate in acest sector sunt ridicate, acest lucru determinandu-l sa adopte noi solutii modulare, cu un grad inalt de mobilitate, fara a scadea cat de putin performanta. Astfel, a reusit sa depaseasca din punctul de vedere al randamentului modelele deja existente pe piata. Chiar Domnul Kormann a declarat ca: "Rockster Recycling nu este activa in sectorul de productie efectiva a materialelor, ci in oferta de concasoare mobile. Cu alte cuvinte, am dezvoltat solutii prin care masina este adusa la material, nu invers. Intr-o situatie tipica, una in care o companie trebuie sa prelucreze 200 t de material in fiecare ora, apropierea noastra reduce foarte mult din timpul de lucru, din punct de vedere al logisticii. Prin atingerea acestui obiectiv, am reusit sa producem masini usoare si mobile, cantarind mai putin de 25 tone". Astfel, compania a avut un mare succes pe piata cu aceste masini.

Rockster - solutii avansate de concasare si sortare
Pe parcursul ultimilor patru ani, compania a lansat o gama vasta de concasoare si masini de sortare. Modelul reprezentativ este considerat concasorul de impact R900 montat pe senile, care combina un design nou si un aspect elegant, in paralel cu o capacitate de concasare deosebita. Masina este actionata de un motor CAT sau JOHN DEERE, toate miscarile de lucru executandu-se pe baza unei actionari hidrostatice extrem de performante. Modelul R900 are o greutate de doar 25 tone, usurand astfel transportul, deoarece nu mai sunt necesare autorizatii speciale. Concasorul cu falci R800 montat pe senile reuseste sa satisfaca si cele mai exigente asteptari in termeni de putere de concasare si uzura a masinii.

In cadrul acestui portofoliu se evidentiaza si sistemul Duplex R900 si R800, cu elemente cu un grad mare de interschimbabilitate, ce au in vedere unitatile de concasare, acestea putand fi schimbate rapid, cu posibilitatea de trecere de la concasorul de impact la concasorul cu falci, sau invers, in numai cateva ore. In 2007, acestui sistem unic i-au fost acordate doua premii pentru inovatie, in Austria, cat si in Spania.

Statia de sortare RS83
Datorita acestei statii, atat modelul R900 cat si modelul R800 permit realizarea unei cerinte generale, dar greu de obtinut in practica: "obtinerea materialului fin printr-o singura operatiune". Acest lucru este posibil deoarece sistemul de cernere prin vibratii cu miscari circulare, cu o greutate de numai doua tone, poate fi asamblat direct pe descarcatorul concasorului. Pentru activarea cutiei de sortare nu mai este necesar si un sistem de conducere separat. RS83 este comandat prin intermediul unui circuit hidaulic secundar, atasat de cel principal al modelului R900 sau al concasorului cu falci R800.

Modelul R700, un produs compact si, cu toate acestea, puternic
Alaturi de cele doua masini, seria R700 face parte din concasoarele de impact cu o greutate de maxim 19,5 tone, fiind conceputa special pentru aplicatii de reciclare la nivel mai scazut, atat pentru zonele suburbane cat si pentru cele urbane, pentru piatra neprelucrata. Din punct de vedere constructiv, R700 se poate comanda in varianta pe senile, picioare hidraulice sau containere mobile.

Toate masinile Rockster sunt utilizate in principal in situatiile in care rocile sau pietrisul trebuie sa fie reciclate, cu precadere in demolari si proiecte de constructie a strazilor. Materialele tipice concasate sunt: betonul, asfaltul, constructiile din pietris, bitumul, rocile naturale precum granitul.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI