Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Zilele Vulturului CASE

Un eveniment de mare success

30.07.2008
Cristina Catanescu; Dan Pavel
Un eveniment de mare success

Case Construction Equipment a organizat in luna iunie, la Balloco, pentru clientii sai "Zilele Vulturului Case". Evenimentul desfasurat pe parcursul a doua zile, a reprezentat, pentru intrega echipa Case, un bun prilej de a fi alaturi de invitatii sai: peste 1000 de clienti si peste 50 de jurnalisti (din Europa, Africa, Orientul Mijlociu si Rusia).

Pe pista de testare din localitatea Balocco, in apropiere de Milano, invitatii au avut ocazia de a testa pe viu intrega gama de utilaje CASE - noul model de incarcator pe pneuri 1221E, basculanta cu sasiu articulat, excavatoarele pe senile seria B, impreuna cu modelele Tier 3 recent lansate, incarcatoarele multifunctionale, buldo-excavatoarele si, nu in ultimul rand, mini-excavatoarele.
Pe langa toate acestea, invitatii CASE au avut posibilitatea de a vizita faimosul muzeu istoric de la Alfa Romeo si de a testa o serie de autoturisme, printre care si cateva modele cu renume - Ferrari si Maserati - pe o pista cu o lungime de 65 km.

Incarcatorul pe pneuri 1221 - productivitate maxima
Gama grea de incarcatoare pe pneuri a reprezentat piesa centrala din cadrul evenimentului din Balocco. Cu o greutate operationala de 30 tone si dimensiuni impresionante (9,69 m lungime si 3,84 m inaltime), modelul CASE 1221E a fost prezentat pentru prima data in mod oficial pe pista de testare sub sloganul "productivitate maxima". Am intrebat organizatorii de ce au ales acest slogan. Raspunsul a fost prompt: dincolo de valoarea sa comerciala, prin mesajul trimis de catre constructorul CASE fata de acest model, s-a dorit a se sublinia capacitatea deosebita a acestuia de a executa lucrari ce necesita forte si puteri mari.

Inima noului incarcator de la CASE este reprezentata de motorul Cummins QSM11, ce indeplineste criteriile celor mai exigente norme de poluare si zgomot europene, normele Tier 3, acesta oferind operatorului nu mai putin de 335 CP in orice moment. Incarcatorul este dotat si cu un sistem de tractiune integrala, precum si cu diferentialele Limited Slip, care transfera automat 45% din cuplu de la roata cu aderenta mai redusa catre roata cu aderenta mai mare.

Designul cabinei operatorului este foarte important in asigurarea unui randament maxim al acestuia, deci si al utilajului, operatorul avand acum un spatiu in interiorul cabinei mai mare. Din punct de vedere al sigurantei, cabina este dotata cu un sistem de protectie ROPS. Vizibilitatea din interior a fost imbunatatita, gratie unui parbriz panoramic ce porneste din podea si se intinde pana in tavan, oferind astfel operatorului controlul total asupra spatiului de lucru. Mai mult, toate comenzile operatorului sunt dispuse ergonomic pe un joystick. Optional, cabina poate fi dotata cu aer conditionat, scaun prevazut cu sistem de incalzire si cu suspensie pneumatica, CD player, lumini de cabina pentru locurile din fata si cele din spate si o a doua pedala de frana. Remarcabila este si etanseitatea cabinei, zgomotul din interior fiind cu mult sub normele impuse de legislatia europeana.

Excavatorul pe senile CX350B - putere ecologica
La Balocco a fost ziua utilajelor de mare randament. Dupa incarcatorul de 30 tone, a fost prezentat si noul excavator pe senile ce face parte din seria grea de utilaje CASE. Si acesta, ca si primul utilaj a putut fi testat de cei prezenti, pentru a evalua in timp real performantele acestora.

Excavatorul CX350B cantareste nu mai putin de 34,31 tone, masoara 3,51 m in inaltime si 11,26 m in lungime. Cu ajutorul motorului ISUZU Tier 3 cu sase cilindri, excavatorul dezvolta 275 CP. In ciuda dimensiunilor impresionante si a motorului de mare putere, modelul CX350B reuseste o utilizare eficienta a carburantului, asa cum am constatat si din diagramele prezentate de producator. De asemenea, noile modele se bucura si de sisteme hidraulice de lucru de ultima generatie, reducand astfel costurile pe care trebuie sa le suporte proprietarul si marind productivitatea, indiferent daca este masurata in tone sau metri cubi.

Confortul operatorului a fost de asemenea un aspect important atunci cand a fost conceputa cabina excavatorului. Aceasta ofera un nivel ridicat de siguranta, datorita vizibilitatii imbunatatite, operatorul putand vedea toate punctele de reper importante ale excavatorului, putand lucra in conditii de maxima productivitate. Datorita noului design al structurii cabinei, aceasta este de trei ori mai rezistent in comparatie cu modelele precedente. Tabloul de comanda este dotat cu indicatoare ce sunt usor de citit, iar manetele de control sunt mai mici ca marime si pozitionate ergonomic, imbunatatind capacitatea de lucru.

Gamele grele si usoare CASE - demonstratie la Balocco
Pe langa utilajele mentionate, o gama variata de masini ce apartin seriilor usoare si grele a fost imbunatatita de catre producatorul CASE din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, dar si al designului, inainte de a fi prezentate pe pista de incercare de la Balocco. Gama usoara este reprezentata de catre buldo-excavatorul 580SR si modelele de mini-excavatoare CX15B, CX18B si CX50B. Modelul 580SR este echipat cu un motor ce dezvolta 97 CP si are un raspuns rapid la comenzi, este performant, este dotat cu o cabina confortabila si silentioasa, avand productivitatea si durabilitatea marite.

Modelele de mini-excavatoare CX15B, CX18B si CX50B se remarca prin capacitatea deosebita de a putea lucra in diferite tipuri de aplicatii, datorita posibilitatii de a schimba accesoriile de lucru intre ele.

In gama de utilaje grele, dumperul - model 330B, a atras fara indoiala privirile vizitatorilor. Acesta are cea mai mare capacitate de incarcare din gama sa, o tractiune excelenta, vizibilitate panoramica si un sasiu extrem de rezistent. Este dotat cu un motor CASE Group IV Tier 3 de 10 litri ce dezvolta o putere impresionanta de 349 CP, putandu-se astfel muta mai multe tone de material pe ora.

Au mai fost expuse si excavatoarele pe senile modelele: CASE CX130B, CX135SR, CX210B, CX230B SI CX350B si excavatoarele pe roti CASE WX125, WX165 si WX210.

Faimosul circuit Balocco
Circuitul Balocco este un centru de testare detinut de catre Fiat, care a apartinut in trecut producatorului de autoturisme Alfa Romeo. Circuitul se intinde pe o lungime de 65 km si este compus din portiuni cu diferite tipuri de pavaje, create in special pentru a putea fi testate toate tipurile de masini sau utilaje. Pe vremea cand era detinut de catre Alfa Romeo, circuitul era denumit Misto Alfa, dar, datorita construirii dupa achizitionare a unei rute rapide, circuitul a trebuit modificat.

CASE avanseaza la viteza maxima
Noi echipamente, noi campanii de publicitate si o puternica retea de distributie sunt doar cateva aspecte ale anului 2008 privit din perspectiva companiei. Vicepresedintele CASE, Faiz Ahmad ne spune mai multe:

"Am investit mult in dezvoltarea utilajelor noastre, pentru a se adresa tuturor nevoilor clientilor nostri. Cateva exemple: eficientizarea consumului, reducerea zgomotului produs, durabilitate si productivitate. In proportie de 90% din utilajele din gama grea si 80% din gama usoara au fost reinnoite sau imbunatatite in decursul ultimelor 18 luni.

CASE a introdus o noua linie de dumpere si a creat doua noi modele de excavatoare pe senile pentru industria demolarilor. Avem si un acord cu specialistul finlandez, in producerea de atasamente pentru industria forestiera - Kesla, pentru a oferi solutii complete de strangere si transport a materialului lemnos. Seria de excavatoare pe senile CX B a primit recunoasteri internationale, castigand premiile pentru "Cel mai bun design" si cel acordat de catre Ministerul Conservarii si Economiei Energiei al Japoniei, care ne fac sa ne simtim mandri de realizarile si progresele noastre in tehnologie.

Pe parcursul ultimelor 18 luni, CASE a marit semnificativ nivelul activitatilor de promovare si de marketing, avand la baza strategia noastra de a creste puternic popularitatea brandului printre clientii actuali si potentiali. Am realizat lucrul acesta privind fiecare activitate din unghiuri diferite si imbunatatindu-ne constant performantele. Spre exemplu, s-a putut vedea o abordare inovatoare pentru a atrage atentia clientilor la show-urile organizate de noi, prin crearea unor atractii spectaculoase, in acest fel clientii nostri pot avea amintiri si experiente memorabile, pe care le pot corela cu brandul CASE."

In Romania, intrega gama de utilaje de constructii Case Equipment Construction este distribuita de Case Utilaje Constructii Srl. Totodata, compania este si distribuitor autorizat in Romania al marcilor Cesab, Dumec, Furukawa, Officine Meccaniche.

Case Utilaje Constructii Srl ofera de asemenea si o serie de servicii complementare:
- servicii post-vanzare;
- leasing;
- piese de schimb si consumabile originale;
- atelier mobil 24 de ore din 24;
- training gratuit pentru operatorii ce vor utiliza noile utilaje.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI