Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Special cofraje

Faresin - calitate garantata

18.08.2008
Faresin - calitate garantata
Grupul Faresin a luat nastere in 1973 la initiativa fratilor Guido si Sante, intr-o zona in care mecanica s-a imbinat perfect cu agricultura traditionala a zonei, unde de peste 100 de ani experienta antreprenoriala a condus la un progres economic si social semnificativ. Lucratorii unei companii de inginerie din acea zona au pus bazele unui atelier mecanic, ce a devenit in scurt timp furnizorul companiei.
Initiativa fratilor Faresin a asigurat companiei o foarte buna pozitie pe piata, fiind recunoscuta datorita produselor si serviciilor complete.

Investitiile in tehnologie si personal, dar si identificarea nevoilor specifice diverselor domenii, precum agricultura sau constructiile, au dus la lansarea de noi produse, de fabricatie proprie, precum vagonete pentru aplicatiile zootehnice sau cofraje si utilaje pentru aplicatiile in constructii.

La sfarsitul anilor ´80, compania si-a extins gama de produse. In ultimii 10 ani Faresin a devenit un grup, s-a afirmat pe piata internationala, extinzandu-si portofoliul de produse si activitatea in sectoare conexe, dar si pe alte piete.

Grupul Faresin are in prezent cinci divizii: Faresin Agri Division, care produce masini agricole pentru aplicatii cu precadere in zootehnie, Divizia de Constructii, care realizeaza sisteme si noi tehnologii pentru cofraje metalice utilizate in constructii, Faresin Handlers, producator de incarcatoare telescopice multifunctionale pentru aplicatiile industriale, Maino international, producator de echipamente de spalat si sisteme de tratare a textilelor si Meccanica Breganzese, companie care produce concasoare.

Potentialul pietei romanesti a atras si grupul italian, care, incepand cu anul 2002, este prezent pe piata prin intermediul filialei sale, Faresin Romania.

Faresin Romania are deschise reprezentante la Cluj si Iasi, care, impreuna cu sediul central din Bucuresti, acopera o mare parte din teritoriul tarii, urmand ca in 2009 sa mai fie deschise alte doua birouri la Timisoara si Constanta, dar si doua depozite pentru materiale la Cluj si Iasi.

Cel mai nou produs Faresin pentru turnarea planseelor, sistemul ALUFORT, a fost implementat la inceputul anului si a fost deja utilizat la cateva lucrari importante, cum ar fi mall-ul din Galati EUROMALL, dar si la constructia ansamblului rezidential Cortina Residence, cladire cu 13 etaje, 406 locuri de parcare.

Specialistii Faresin au conceput solutia ideala pentru constructia eficienta: Alufort. Acest sistem de cofraj metalic, confectionat din aluminiu, este mai usor, mai rezistent si poate fi manevrat cu mai mare usurinta. Panourile si grinzile din beton pot fi decofrate la 3 zile de la turnare, fara a slabi popii de sustinere, pentru a fi refolosite.

Sistemul din aluminiu ALUFORT este realizat dintr-o serie de popi metalici, cu un element de capat mobil, ce suporta o structura de panouri din aluminiu conectate intre ele prin sectiuni de grinzi de aluminiu.

Toate elementele ce compun acest sistem cantaresc maximum 20 kg, astfel incat sa poata fi manevrate manual pentru viteza mai mare si planeitate.

Eventualele completari de-a lungul perimetrului planseului, sunt obtinute cu insertii de egalizare confectionate din lemn, sustinute de elemente speciale tip ALUFORT  Faresin, printre care: capete fixe, combinate si cazatoare. Toate aceste tipuri de capete pot fi folosite atat la popii metalici clasici, cat si la popii de aluminiu, de inalta rezistenta tip ALU-UP.

Avantajele sistemului ALUFORT:
  1. Elimina costul foilor cofrante, intrucat suprafata planseului este acoperita cu panouri de aluminiu;
  2. Reducerea timpului de cofrare si decofrare;
  3. Posibilitatea de a decofra panourile si grinzile de aluminiu incepand cu a 3-a zi dupa turnarea betonului in cofraj (depinzand de grosimea tavanului si de consistenta betonului), ramanand pe pozitie doar popii de sustinere. In timp ce sistemul traditional permite slabirea popilor numai dupa 15 zile, adica un timp de 5 ori mai mare decat sistemul ALUFORT;
  4. Utilizarea unui numar mult mai mic de popi de sustinere (pe un singur pop se poate acoperi o suprafata de 4,50 mp);
  5. Posibilitatea utilizarii atat a popilor ALU-UP cat si a celor clasici de inalta capacitate;
  6. Reduce timpul necesar finalizarii unei lucrari, o singura persoana putand monta in jur de 60 mp intr-o singura zi;
  7. Poate fi manevrat cu usurinta, panourile avand greutate redusa si fiind asezate in containere speciale pentru a fi manipulate in santier cu macaraua, conducand la reducerea timpul de executie.
Montarea sistemului ALUFORT
Se face incepand dintr-un colt al constructiei, se fixeaza popii(la care se poate atasa unul din tipurile de capat special) la distanta impusa de grinda de aluminiu cu sectiune dintata. Dupa aceea, panourile din aluminiu se aseaza pe grinzile de aluminiu pana cand se obtinea intreaga suprafata ce urmeaza a fi turnata.

Turnarea planseului
Sistemul pentru plansee ALUFORT este gata. Se poate turna betonul, avand siguranta unei structuri sigure si perfect plane.

Decofrarea
Incepand cu a 3-a zi de la turnare, in functie de conditii, grinzile si panourile de aluminiu pot fi decofrate fara a slabi popii de rezistenta. Pentru indepartarea acestora, trebuie doar eliberata o pana de siguranta din sistemul capului cazator, ceea ce permite coborarea ansamblului de grinzi si panouri de aluminiu. Popul de sustinere  ramane in pozitia initiala, iar grinda coboara astfel incat sa poata fi indepartata si refolosita.

Sisteme de siguranta a popilor tip ALU-UP
Popii tip ALU-UP sunt popi de inalta rezistenta(pana la 75 KN). Acestia sunt fabricati dintr-un profil extrudat din aluminiu.

Dupa pozitionarea popilor ALU-UP, pentru a se garanta stabilitatea intregului sistem (in functie de inaltime) se pot folosi trepiezi universali, folositi si la popii clasici, sau se pot interconecta intre ei cu elemente de rigidizare. Aceste elemente de rigidizare de diferite dimensiuni, permit crearea unei structuri continue de popi sau crearea unui sistem turn, alcatuit din 4 popi, capabil sa sustina planseul sau orice element cu o dimensiune considerabila.

Popii de tip ALU-AP reprezinta alternativa cea mai buna pentru sistemele traditionale, intrucat acestia cantaresc de doua ori mai putin, oferind in acelasi timp capacitate dubla de suport si posibilitatea de a se ajunge la inaltimi de 7 m.

Toti popii Faresin se conformeaza standardelor clasei 0 a UNI EN 1065.

Capacitatile portante ale popilor Faresin sunt certificate de catre laboratorul de testare a materialelor al Departamentului de Inginerie Structurala a Politehnicii din Milano.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI