Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Iveco

Hybrid Daily

15.08.2008
Hybrid Daily
Iveco a anuntat lansarea a zece furgonete Hybrid Daily diesel-electrice, care vor fi evaluate pe teren de catre FedEx Express, cea mai mare companie la nivel mondial de livrari aeriene, in Milano si Torino, Italia.
O inmanare simbolica a cheilor de la vehicul a fost facuta de domnul Paolo Monferino, directorul executiv al Iveco catre domnul John Formisano, vicepresedinte pentru vehicule globale al FedEx Express la Milano. Ceremonia a fost tinuta in prezenta Membrilor Consiliului responsabili pentru Mobilitate, Transport si Mediu  Milano Edoardo Croci.

Ultima generatie de motoare cu tehnologie hibrida, dezvoltata de Iveco si deja prezentata la Rai Motor Show in Amsterdam in octombrie anul trecut, prezinta posibilitatea unor economii la nivelul consumului de combustibil de pana la 30% in mediul urban si o reducere corespunzatoare a emisiilor de CO2 comparativ cu vehiculele standard, toate acestea datorita unor sisteme sofisticate de control si operare precum Stop&Start, lansare in modul electric si recuperare de energie prin franare. Flota de zece vehicule hibride Daily, care au fost date in folosinta pe strazile din Milano vor reduce consumul anual de combustibil Diesel cu aproximativ 6.000 litri coroborat cu o scadere a nivelului emisiilor de CO2 cu aproape 15 tone, comparativ cu vehiculele conventionale.

"Iveco - a spus domnul Paolo Monferino -urmareste dezvoltarea acestei tehnologii, iar urmatorul pas este industrializarea ei pentru a putea fi accesibila clientilor. Pentru a putea raspunde unei cereri consistente din partea clientilor, Iveco va introduce grupul motor, care utilizeaza tehnologia hibrida, in toate centrele noastre de productie pana la sfarsitul anului 2009."

"Aceasta investitie demonstreaza preocuparea continua a FedEx pentru dezvoltarea vehiculelor comerciale hibrid-electrice din intreaga lume si totodata reflecta viabilitatea comerciala din ce in ce mai pronuntata a acestei tehnologii" a spus domnul John Formisano, vicepresedinte pentru vehicule globale al FedEx Express.

In plus, furgonetele Iveco au demonstrat ca sunt ideale pentru uz comercial datorita manevrabilitatii de care dau dovada.

Dupa ce au urmat cursurile de instruire pentru soferi folosind aceste vehicule, curierii FedEx au apreciat foarte mult performantele, functionalitatea si usurinta in utilizare  a vehiculelor hibrid Daily. Activitatea de testare a acestor vehicule se afla abia la inceput, datorita FedEx, care s-a implicat activ in dezvoltarea acestei tehnologii, alaturi de Iveco.


Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI