Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bobcat

Incarcatorul compact sarbatoreste 50 de ani

18.08.2008
Incarcatorul compact sarbatoreste 50 de ani
Un incarcator mic construit pentru a raspunde nevoilor  unui ferme de curcani a declansat revolutia fabricarii de echipamente compacte pentru constructii.
Totul a inceput in oraselul Gwinner, N.D., acolo unde E.G. Melroe a fondat Melroe Manufacturing Co., in anul 1947. Lester Melroe (unul dintre cei patru fii ai fondatorului), care conducea la momentul respectiv compania, a vazut potential in masina pe care fusese invitat sa o vada. Era un incarcator pe pneuri de categorie usoara, creat in scopul de a curata gunoiul din hambarele locale in care erau adapostiti curcanii de catre fratii Cyril si Louis Keller in magazinul lor de utilaje din Minnesota. Desi masina avea nevoie de cateva modificari pentru a putea fi folosit si in activitatile de exterior, fratii Melroe au cumparat drepturile de fabricatie si i-au angajat pe fratii Keller pentru a construi mai multe astfel de utilaje.
Primul Incarcator Keller era un utilaj cu trei roti alimentat de un motor de 3 CP. Principalul sau avantaj era mobilitatea sporita datorata tractiunii pe roata din fata si unghiului de fuga al rotilor din spate. In 1958, dupa numeroase imbunatatiri, Melroe a produs primul incarcator cunoscut sub numele de "Incarcator Auto-Propulsat Melroe model M60". A fost rapid urmat de o versiune imbunatatita, modelul M200, cu un brat de ridicare mult mai robust  si un motor modernizat cu sistem de racire pe baza de aer, cu doi cilindri si care dezvolta 12,9 CP.

De-a lungul timpului, au mai fost efectuate o serie de schimbari si finisaje care au perfectionat si sporit siguranta incarcatoarelor Bobcat. Inca din 1970, Melroe a introdus sistemul exclusiv de cuplaj rapid "Bob-Tach", ce permitea transformarea rapida si fara efort a incarcatorului intr-un utilaj multifunctional. Astazi, mini-incarcatoarele sunt extrem de sofisticate, fiind dotate cu comanda prin joystick, actionare hidrostatica si confort absolut pentru operator.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI