Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje mobile pe senile

Kleeman - echipamente de mari dimensiuni

18.08.2008
Kleeman - echipamente de mari dimensiuni
Recent, in sud-vestul insulei irlandeze, a fost pusa in functiune cea mai performanta instalatie de cariera cu utilaje mobile pe senile din Europa. Livrata integral de firma Kleemann GmbH, Göppingen, membra a grupului Wirtgen Grup, instalatia dispune de o capacitate de procesare de peste 600 t/h, ce permite realizarea granulatiilor finale de diferite dimensiuni. Toate echipamentele de mari dimensiuni au fost realizate pe parcursul unui interval de opt luni.
Cariera de piatra "Latteragh" se afla in districtul Tipperary si, dupa aprobarea extinderii, care ii asigura o durata de exploatare de aproximativ 40 de ani, a fost redeschisa de catre firma Kelly’s of Fantane. Cu ajutorul echipamentelor, aici se prelucreaza gresia de tip Graywacke, relativ usor de spart, dar dura, care prezinta la nivelul acestei exploatari o densitate foarte ridicata de pana la 2,6 t/mc. Granulatiile finale sunt utilizate in special pentru statia proprie de asfalt, aflata fata de exploatarea principala la o distanta de cinci kilometri, precum si pentru statia de betoane detinuta de aceasta firma. 60% din productia de beton realizata este utilizata pentru productia zilnica a unei cantitati de aproximativ 40.000 blocheti de beton. Materialul primar sortat (0-40 mm), produs in mod suplimentar, precum si o cota calificata de 0-20 mm sunt comercializate direct ca amestec mineral.

Rezultate bune in conditii foarte dure
Procesul de selectare a instalatiilor, care a durat mai multe luni, precum si alegerea configuratiei necesare, au fost realizate in principal de Martin Flynn, directorul exploatarii Kelly’s of Fantane, in cooperare cu Kleemann GmbH.

Dupa acordarea comenzii, echipamentele individuale de mare capacitate au fost realizate pe parcursul unui interval de opt luni la firma Kleemann din Göppingen si au fost transportate in Irlanda, unde au fost montate si puse in functiune.

Dupa reglarea finala a masinilor in functie de conditiile materialelor de la fata locului si dupa predarea catre client sunt produse, prin intermediul unui proces de concasare, sorturi in trei etape, sapte granulatii finale care respecta toate cerintele calitative aplicabile pentru beton si asfalt. Materialul dinamitat pana la o dimensiune maxima de 1.200 mm este incarcat cu un excavator de 80 de tone in concasorul cu falci MOBIAT MC140 Z, unde, la nivelul de alimentare, este montat un ciur primar pentru aplicatii grele cu 2 etaje, ce realizeaza o separare eficienta a sterilului la aproximativ 40 mm. Materialul concasat in prima etapa la o granulatie de 0-250 mm este deversat in buncarul intermediar  al concasorului secundar MOBICONE MCO13S, ce are montat pe sasiul acestuia un concasor cu con KH400 si un ciur cu 3 etaje. Din buncarul intermediar, materialul ajunge pe ciurul cu 3 etaje VU 3F 2360 cu o suprafata de sortare de aproximativ 14 mp (2.300x6.000 mm), de unde se obtine un prim sort vandabil 0-20 mm concasat secundar, care este depozitat sub forma de halde si refuzul de ciur care intra in concasorul cu con pentru prelucrare.

Circuitul materialului, care se formeaza in aceasta etapa genereaza la nivelul benzii principale de alimentare la sarcini maxime de peste 800 t/h, iar aceste cerinte pot fi respectate numai cu ajutorul unei benzi rapide de 1.200 mm.

Suplimentar, utilajul MOBICONE MCO 13S din secundar dispune de un sistem de dozaj cu jgheaburi si benzi extractoare ce permit realizarea unei divizari a sortului intermediar secundar, ce poate fi directionat catre stocul de produs finit (0-20 mm sau 0-x mm) si/sau catre urmatorul stadiu de prelucrare.

Astfel, in mod alternativ, poate fi produsa o granulatie finala suplimentara, cu o dimensiune determinata de sitele selectate. Cantitatea de material cu dimensiuni cuprinse intre 20 si 75 mm, produsa de concasorul cu con KH 400 secundar la o fanta c.s.s. de 38 mm, este transportata pe ciurul celui de-al doilea utilaj MOBICONE MCO13S, materialul fiind prelucrat de asemenea in circuit inchis.

In aceasta a treia etapa, cu acelasi model de concasor cu con KH 400, in tertiar, se obtin produsele finite cu granulatia de 0-20 mm. Din ciurul  VU 3F 2360, montat pe sasiul masinii MCO13S din tertiar, se va stoca lateral primul sort finit cu granulatia 14-20 mm, materialul cu granulometria 0-14 mm fiind sortat cu ajutorul celui de-al patrulea echipament al circuitului de procesare Mobiscreen MS20 D - ciur cu 3 etaje, sorturile obtinute fiind cu dimensiuni de 0-5, 5-8, 8-12 si 12-14 mm. Ciurul montat pe acest utilaj MOBISCREEN MS20 D, prin suprafata sa de sortare de 12 mp (2.050x6.000 mm), suprafata disponibila pe toate cele trei nivele datorita formei banana, contribuie la obtinerea unor performante ridicate in procesul de sortare.

Aceasta instalatie demonstreaza modul in care avantajele conceptelor mobile cu senile pot fi valorificate si in situatii complexe si dificile de utilizare - cu ajutorul tehnologiei si al experientei firmei Kleemann.


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI