Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de piata

Platforme aeriene si telehandlere

18.08.2008
Importul de utilaje pentru constructii a cunoscut in primul semestru al anului 2008 o crestere de aproximativ 40%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007. Tendinta de achizitionare a utilajelor uzate este in continua scadere in favoarea celor noi, specializate.


Acest trend se pastreaza si in domeniul platformelor de ridicat, din pacate datele statistice disponibile fiind in acest caz aproape inexistente, daca ne referim la piata interna. Poate o specificitate a acestei piete este faptul ca platformele de ridicat au o piata deja formata, mai ales pe segmentul de inchiriere, spre deosebire de utilajele de constructii, care de abia acum dezvolta o astfel de activitate. In acest an a crescut si numarul de cereri de platforme montate pe sasiuri de vehicule rutiere, dar si de platforme mobile cu inaltime mare de lucru.

Popularitatea marilor centre comerciale, a hypermketurilor, a atras dupa sine si un necesar crescut de platforme de interior utile la montarea tubulaturilor de aer, a instalatiei electrice si pentru finisaje, majoritatea fiind inchiriate. Deoarece cererea este mare, iar oferta este si ea pe masura  (majoritatea constructorilor europeni si mondiali de platforme aeriene fiind prezenti in Romania) vom face o trecere in revista, pe scurt, a ofertei existente pe piata interna. De asemenea, telehandlerele, sau incarcatoare telescopice, sunt tot mai solicitate in Europa, caracterul lor multifunctional fiind dublat de capacitati de ridicare la inaltimi medii, suficiente pentru aplicatii industriale uzuale. Folosirea unor oteluri cu grad inalt de rezistenta, precum si cresterea puterii grupului motor, au dus la aparitia in ultimii doi ani a unei generatii noi de telehandlere cu performante net superioare vechilor modele. ªi in acest caz, in Romania exista o oferta larga de astfel de utilaje noi, majoritatea producatorilor internationali de renume fiind prezenti pe piata, asa cum veti putea constata urmarind prezentarea de piata in continuare

Numarul din luna septembrie al revistei Masini si Utilaje va gazdui prezentarea de piata a Utilajelor pentru producerea, transportul si turnarea betonului, transportul cimentului.


Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI