Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Concasoare hidraulice

SOCOMEC - de 35 de ani pe pietele internationale

18.08.2008
Dan Pavel, Ema Stancu
SOCOMEC -  de 35 de ani pe pietele internationale
Noua gama de ciocane hidraulice seria DMS are un mare impact pe pietele interne din Europa, atat din punct de vedere al calitatii cat si al vanzarilor. Acest lucru a fost posibil datorita tehnologiei incorporate in ciocanele hidraulice SOCOMEC, acestea fiind mai mult ca oricand suficient de flexibile din punct de vedere constructiv si adaptate cerintelor fiecarui partener in parte.
Brett Motors, distribuitor pentru Romania al marcii SOCOMEC este unul din marii importatori de astfel de echipamente specializate destinate activitatilor de exploatare miniera, in demolari sau reparatiilor de drumuri. Activitatea firmei acopera in prezent intreg teritoriul tarii, unul dintre  noii clienti ai firmei, societatea Mat - Horst fiind si un nume binecunoscut in domeniul demolarilor.

Asadar, anul 1995 a adus pe piata constructiilor din Romania un nume nou, societatea Mat - Horst si, in acelasi timp, pe unul dintre cei mai pasionati specialisti din domeniul demolarilor, domnul Horst Lurtz, directorul general al firmei. Firma cu sediul central in Timisoara se ocupa numai de activitatea de demolare, devenind un specialist in domeniu, bine cunoscut in intreaga tara. In prezent, unul dintre cele mai mari santiere ale firmei Mat - Horst este situat langa orasul Pitesti, mai precis in incinta fostei fabrici de bere. Aici, utilajele Volvo, echipate cu ciocane hidraulice de mare performanta, au sarcina sa demoleze intreaga structura de rezistenta a fostei fabrici, o activitate ce implica un volum mare de lucru si mai ales echipamente foarte rezistente.

Daca domnul Lurtz, in ceea ce priveste utilajele, merge pe mana producatorului suedez Volvo, chiar directorul firmei putand fi intalnit nu o data la comenzile unei masini de demolat, in domeniul ciocanelor de demolare, nici un producator nu a reusit sa-l aduca la nivel de client fidel.

Cea mai recenta provocare, demolarea fostei fabrici de bere, l-a convins sa utilizeze si cele mai noi echipamente marca Socomec. Rezultatele nu s-au lasat asteptate, importatorul marcii Socomec, societatea Brett Motors fiind acum gata sa livreze gama completa de echipamente necesare demolarii.

Ciocanele hidraulice SOCOMEC

De obicei, intervin acolo unde roca devine atat de dura incat nu poate sa fie dislocata cu ajutorul echipamentelor ce aplica procedeul de excavare prin frezare. Ciocanele SOCOMEC pot fi utilizate fara probleme pentru materiale cu diverse duritati si pot fi clasificate, din punct de vedere al modului de realizare, in doua grupe:

1. Categoria usoara - medie, in care se incadreaza ciocanele hidraulice ce pot elibera o energie de 120 - 1.350 Joule.

Cele noua modele din aceasta clasa au masa cuprinsa intre 60 si 740 kg, putand sa fie utilizate pe orice tip de excavator cuprins intre 0,7 si 12 tone.

Constructia brevetata a acestor ciocane este monobloc, nemaifiind necesara utilizarea tirantilor. Eliminarea tirantilor  exclude practic posibilitatea de distrugere a ciocanului prin ruperea sau slabirea unui tirant. Prin aceasta constructie, ciocanele devin mai zvelte (masa lor proprie scade cu 20 - 25%) si mai eficiente.

Activitatea de service se realizeaza foarte simplu si rapid (maxim 30 minute dureaza operatiunile de demontare-montare), prin partea superioara a ciocanului, unde este si singura camera de azot pentru recuperarea energiei. Structura monobloc este realizata  printr-o tehnologie speciala ce urmareste realizarea unui corp comun intre partea principala a ciocanului si carcasa perfect inchisa a lui, prin intermediul unui material poliuretanic vulcanizat. Acest material fonoizolant (85 dB la 10 m de ciocan) are rolul si de a prelua vibratiile.

Performantele acestor ciocane sunt realizate prin testarea lor permanenta si realizarea unor solutii tehnice deosebite pentru amortizarea vibratiilor din sistem, micsorarea posibilitatii de supraincalzire a uleiului. De asemenea, are loc o eficientizare a miscarii pistonului, care nu mai are sectiune uniforma, ci descrescenta (trepte realizate computerizat), obtinandu-se astfel energia maxima pe lovitura.

2. Categoria medie - grea permite eliberarea unei energii de 2.100 - 8.000 Joule pe fiecare lovitura. Aceste ciocane hidraulice pot fi prevazute cu un sistem automat de ungere si au masa cuprinsa intre 1 si 3,3 t, fiind recomandate pentru excavatoarele de 13 - 50 t.

Aceste modele incorporeaza o tehnologie complexa care cuprinde:
  • franarea hidraulica a pistonului batant, eliminand astfel problemele aparute datorita loviturilor in gol;
  • sistem dublu de amortizare, datorat unei sincronizari perfecte a elementelor mobile (distribuitor si piston batant), evitand astfel reculul ciocanului;
  • sistemul de centrare a bucselor de ghidare fata de corpul ciocanului sau fata de piston, prin intermediul tampoanelor elastice sau a simeringurilor realizate din materiale speciale reduce posibilitatea de incalzire excesiva, iar pierderile de ulei sunt sub 15% (valoare depasita de multi producatori);
  • utilizarea garniturilor de etansare impotriva prafului, o cauza importanta a uzurii premature a ciocanului;
  • sistem de ungere centralizat care mareste durata de utilizare a echipamentului, fara interventii de service;
  • posibilitatea reglarii presiunii din sistemul de lucru prin valva centrala, ceea ce duce la alegerea regimului optim de lovire in functie de materialul care trebuie dislocat;
  • posibilitatea de presurizare a zonei de impact prin echiparea optionala cu un compresor, astfel, permitandu-se lucrul si in aplicatii acvatice
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI