Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Aniversare

Autoconstruct: de cinci ani, crestere continua

17.09.2008
Mariana Patru; Dan Pavel
Autoconstruct: de cinci ani, crestere continua
Lumea nu duce lipsa de sceptici, pesimisti, de oameni care cred ca in tara noastra calitatea si performanta sunt numai cuvinte frumoase. Dar in Romania exista exemple pozitive ce nu pot fi ignorate, firme care au rezultate financiare excelente din punct de vedere al vanzarilor, dar care investesc mult pentru a satisface cerintele clientilor. Firma Autoconstruct se incadreaza perfect in aceasta categorie, rezultatele remarcabile avute in cei cinci ani de existenta culminand in 2007 cu performanta de a fi dealerul numarul unu la nivel mondial a producatorului german de semiremorci si suprastructuri Meiller. In acelasi an, 2007, Autoconstruct a trecut si bariera psihologica de 1.000 de unitati Meiller vandute.
Domnul Bogdan Iacob, Sales & Marketing Manager al Autoconstruct, este mandru insa si de investitiile firmei facute pe parcursul anului trecut, investitii bazate numai pe propriile resurse financiare. Astfel, deschiderea unui nou sediu Autoconstruct in zona orasului Campulung, cu o suprafata totala de 33.000 mp, dintre care 3.000 mp construiti, proiect aflat inca in derulare si care a presupus o investitie initiala de 900.000 EUR, reprezinta o realizare importanta. Planurile de extindere a suprafetei construite a sediului de la Campulung vor continua si in acest an, cu inca doua hale, dintre care una va fi finalizata la sfarsitul anului 2008 si va avea trei puncte de lucru, iar alta, in anul 2009 si va numara nu mai putin de opt puncte de lucru, costurile ridicandu-se la 1,8 mil. EUR, in final intreaga investitie de la Campulung atingand trei milioane EUR.

Și anul 2008 este un an excelent pentru Autoconstruct, dupa cum ne spune domnul Bogdan Iacob: " Anul acesta, din punct de vedere al cifrei de vanzari, va pot spune ca, dupa primele sase luni, am realizat mai mult de doua treimi din ceea ce ne-am propus sa facem. Tinta pe care o avem este sa depasim baremul de 30 milioane EUR, in conditiile in care anul trecut ne-am propus 25 milioane si am atins 28 milioane." Aceste obiective sunt cat se poate de viabile, avand in vedere ca, de la fabricile Meiller din Germania, se aduc in medie zece kituri de bene si suprastructuri, astfel ca saptamanal firma poate monta si livra 10 masini gata echipate in functie de nevoile clientului.

Cum arata piata romaneasca pentru unul dintre cei mai importanti importatori de structuri montate pe sasiu de camion sau tractate? "De departe «vedetele anului» au fost semiremorcile de cereale, de 46 sau 57 mc, din care s-au vandut peste 200 de bucati, aceasta tendinta fiind determinata si de un an agricol de exceptie", precizeaza domnul Iacob. Pe de alta parte, in acest an a scazut numarul suprastructurilor vandute si a crescut cel al semiremorcilor, desi suprastructurile sunt inca cel mai des solicitate. "Ca o mica statistica, din totalul de vanzari de anul acesta, 51% au fost suprastructuri, 42% semiremorci, iar restul de 7% au fost alte utilaje si remorci pentru transportul agabaritic."

Pe fondul acestor modificari survenite pe piata, dar nu numai, incepand cu anul viitor, Autoconstruct va demara exclusiv montajul de kituri de semiremorci.

Anul 2008 a adus si modificari importante in randul marcilor pe care Autoconstruct le aduce in tara, firma devenind distribuitorul oficial pentru Romania pentru cisterne de bitum-fluid a marcilor Fluid, din Slovenia si Metal Vuraic din Croatia. De asemenea, portofoliul de produse a mai fost completat cu o semiremorca de mare capacitate, destinata transportului si malaxarii cimentului, fabricata de catre producatorul belgian De Buf. Domnul Iacob spune despre aceasta ca "este un produs in care noi credem foarte mult pentru ca anul acesta, cand pe partea de constructii se observa o usoara stagnare, aducerea unui sasiu exclusiv pentru o betoniera nu este o solutie la indemana tuturor. Astfel, oferim posibilitatea clientilor, care au deja un cap tractor si care il folosesc in acelasi timp si la tractarea unei semiremorci basculabile de agregate sau a unui trailer, sa foloseasca acest mixer de beton. Acest echipament asigura un mare castig pentru proprietar, in primul rand prin reducerea perioadelor de nefunctionare a capului tractor.Pe de alta parte, semiremorca are o capacitate de transport marita, de pana la 14 mc, fata de 8-9 mc cat transporta o betoniera obisnuita. Semiremorca poate avea, de asemenea, un motor propriu, pompa de actionare fiind pusa in miscare fie prin intermediul kitului hidraulic al capului tractor (PTO), fie actionata de propriul motor Deutz, in cazul in care capul tractor nu este dotat cu acest kit.

Cuplarea semiremorcii dureaza aproximativ doua minute. Exista si varianta combi, mixer de beton si pompa de beton. Cu toate acestea, stabilitatea este mult mai mare pe o semiremorca, decat in cazul unei pompe de beton pe sasiu."

O alta noutate o constituie faptul ca Autoconstruct a incheiat un contract de colaborare si cu firma de renume Willig, din Germania pentru segmentul de semiremorci pentru transportul produselor petroliere, de tipul cisterne pentru carburanti, pentru care realizeaza si service-ul. "Suntem in negocieri avansate si ne pregatim sa semnam contractul cu o alta firma germana, Kroll, care produce vidanje specializate pentru curatarea canalelor, sau vidanje simple, pentru servicii de curatare, sau combi, ce au un perete despartitor si doua rezervoare, unul pentru apa curata, unul pentru resturile care se absorb din canale.

Un produs inovator, care incetul cu incetul isi va gasi loc si la noi, este o vidanja ce are inclusa o unitate de filtrare pentru a asigura o autonomie infinita pentru operator, in sensul ca apa extrasa din canal este filtrata si transformata in apa curata", completeaza domnul Iacob.

Cu o oferta extrem de variata de remorci, semiremorci si suprastructuri destinate activitatii din constructii, transportului de materiale inflamabile, agriculturii sau mai nou din domeniul serviciilor comunale, Autoconstruct doreste sa se apropie cat mai mult de utilizator, prin oferirea unor servicii de calitate atat pe durata garantiei, cat si postgarantie. Astfel, ultimul an a adus si modificari semnificative la nivelul organizarii interne a companiei. Noua politica a Autoconstruct este aceea de a semna cat mai multe contracte de parteneriat cu service-uri de prestigiu din diferite zone ale tarii, pentru a oferi clientilor finali posibilitatea de a avea latura de service si de mentenanta cat mai aproape de ei. Firma ofera service la Bucuresti si Campulung, insa se doreste dezvoltarea punctelor strategice Cluj, Bacau, Constanta, Craiova, Timisoara, pentru o mai buna prezenta a serviciilor pentru clienti. Majoritatea interventiilor, care se fac la service, sunt strict partea de mentenanta si revizii, tot ceea ce inseamna evidenta axelor la semiremorci, verificari perne de aer.

Semiremorcile Meiller sunt foarte robuste, afirma domnul Rusu, asa ca nu ridica probleme din punct de vedere al reparatiilor, activitatea de baza fiind cea de intretinere. Numarul angajatilor a crescut de la 65 la sfarsitul anului 2007 la 86 in momentul de fata. "Intr-adevar, firma a avut o crestere considerabila, insa, in momentul de fata, trebuie sa structuram si sa imbunatatim inclusiv structura interioara, prin consolidarea ei, iar acest lucru se poate realiza numai prin aducerea de noi oameni, de foarte buna calitate. Prezenta unor oameni foarte bine pregatiti este evidenta pentru ca am reusit sa fim poate cel mai "customer oriented" furnizor de autovehicule destinate domeniului constructiilor in Romania. Una dintre cheile succesului este aceea de a asculta clientii si de a le oferi solutiile croite pentru nevoile lor, nu de a le impune o marfa standard, deja existenta pe stoc."


Bogdan Iacob, Sales & Marketing Manager Autoconstruct: "Putem oferi in linii mari de pe stoc, peste 80% din portofoliile de produse"
Clientii doresc totdeauna sa fie serviti rapid si cu structuri care sa corespunda exact necesitatilor lor. Solutia o reprezinta stocurile, din acest punct de vedere pozitia Autoconstruct este foarte clar definita, dupa cum afirma domnul Iacob: "in momentul de fata avem un stoc bine dimensionat, in sensul ca putem oferi peste 50% din portofoliile de produse". Anul 2007 a fost un an atipic din acest punct de vedere, avand mult de castigat mai ales companiile care detineau stocuri semnificative. In 2008 aceasta tendinta a pietei s-a pastrat, majoritatea importatorilor de semiremorci si suprastructuri facandu-si stocuri.

Acest trend prezinta avantaje atat pentru clienti, care pot alege produsele si pot beneficia mult mai repede de ele, dar si pentru companii, stocurile determinand o crestere a vanzarilor. Aceasta cultura a stocurilor trebuie sa apara si in Romania, indiferent de miscarile pietei, intrucat stocurile vor duce la o asezare a preturilor, iar rezultatul va fi avantajos atat pentru clienti cat si pentru vanzatori.

Noi putem oferi in acest moment din stoc semiremorci pentru transport agregate, semirotunde sau drepte, semiremorci pentru transportul bitumului sau pentru transport si mixat beton, trailere pentru transport agabaritic, echipamente de salubrizare, suprastructuri basculabile pentru diferite tipuri de autosasie, etc."

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI