Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Buldoexcavatorul Cat 428E

Puternic acolo unde conteaza

17.09.2008
Puternic acolo unde conteaza
Dezvoltat pe parcursul a mai mult de 20 de ani de experienta in buldoexcavatoare, modelul 428E este proiectat pentru a depasi asteptarile oricarui utilizator. Mai multa performanta, adaptabilitate si confort decat a prezentat vreodata, modelul 428E are caracteristicile necesare pentru a lucra intr-un mediu dificil care impune competitivitate.

Cu o greutate operationala de 10.200Kg, 428E a fost proiectat cu o distributie imbunatatita a greutatii. Noul concept, impreuna cu ampatamentul usor alungit, asigura echilibrul si manevrarea optime in mod special in deplasare. Aceasta a fost realizata fara compromiterea razei de virare.

Incarcatorul 428E cu articulatie paralelogram este disponibil cu o cupa multifunctionala de 1,03mc, pentru a raspunde cu precizie necesitatilor aplicatiilor. Cu capota ingusta si inclinata, ca intotdeauna, vizibilitatea asupra uneltei de lucru este excelenta, iar bratele divergente ale incarcatorului permit vizualizarea clara a marginilor cupei. Traversa de ranforsare cu grosime marita, dintre bratele de ridicare, asigura rezistenta la torsiune, necesara in momentul in care sunt ridicate obiecte grele si neregulate cu cupa incarcatorului sau cand se niveleaza cu incarcatorul.

Sistemul antitangaj este o optiune ce ofera operatorilor o deplasare uniforma pe parcursul tuturor aplicatiilor, inclusiv deplasarea cu cupa incarcata, deplasarea pe drumuri sau simpla deplasare pe santier. Un acumulator cu azot actioneaza ca un amortizor care reduce tangajul masinii si asigura o deplasare lina si uniforma pe teren accidentat. Sistemul este activat printr-un comutator montat pe consola din fata.

428E este disponibil cu sistemul optional de revenire automata la pozitia de sapare. Acest sistem reduce timpii ciclurilor de incarcare aducand cupa incarcatorului inapoi la pozitia de sapare doar cu o lejera tragere a manetei. In momentul in care cupa incarcatorului este la nivelul solului, aceasta este la un unghi corespunzator pentru incarcare.

Bratul de excavare Cat, care se recunoaste imediat, depaseste ca performante modelul de brat drept. Fie ca incarca un camion plasat foarte aproape pe un drum ingust, fie ca sapa peste obstacole precum zidurile, bratul de excavare isi dovedeste adaptabilitatea. Bratul este proiectat cu profil ingust, asigurand vizibilitatea maxima asupra uneltei de lucru.

Buldoexcavatorul 428E este disponibil cu balansier standard sau telescopic, ambele imbunatatite. Balansierul telescopic, reproiectat cu sectiunea exterioara glisanta, mentine placile de uzura curate, marind astfel intervalele de reglare. Cand este necesar reglajul, placa de uzura, accesibila de la exterior, necesita doar 20 de minute pentru a fi reglata, fara a impune demontarea balansierului telescopic. Modelul cu balansier telescopic exterior glisant permite prinderea excelenta a materialului cu cupa excavatorului.

428E este disponibil impreuna cu mecanismul Caterpillar de amortizare la rotirea bratului, care permite cicluri de sapare foarte rapide, reducand oscilatia bratului la reintoarcerea in pozitia de sapare. Noul sistem hidraulic cu flux distribuit confera buldoexcavatorului 428E un control mai bun.

Sunt rare situatiile cand se lucreaza la capacitate totala, 100% din timp, asa ca de ce ar fi necesar ca masina sa lucreze la aceeasi capacitate, consumand mai mult combustibil, facand mai mult zgomot si accelerandu-si uzura 428E, cu sistemul hidraulic cu debit si presiune variabile permanent, adapteaza continuu puterea si debitul la necesitatile uneltelor de lucru. Astfel, indiferent de aplicatie, se poate controla perfect activitatea. Sistemul va adapta debitul necesar pentru a executa operatia rapid si eficient.

Pe masura ce exista doar cerinte minime in sistem, daca nu sunt solicitari, vor fi mai putine pierderi de (cai) putere si mai multa putere disponibila pentru cuplul de tractiune la roti - ceea ce inseamna o mai buna incarcare si o deplasare mai buna. Buldoexcavatorul 428E este de asemenea dotat cu divizoare de debit hidraulic, care asigura un debit corect de ulei in cilindrii atasamentului, furnizeaza un control mai bun si elimina deficitul de ulei cand sunt utilizate mai multe functii, precum nivelarea.

Cabina 428E a fost proiectata tinand cont de cerintele operatorilor. Astfel, cabina seriei E este proiectata pentru a oferi maximum de confort, usurinta in exploatare si un stil modern. Conceptul ei incorporeaza suprafete curbe de sticla pentru a ameliora spatiul interior si vizibilitatea, iar cabina este largita pentru usurinta rotirii scaunului.

Confortul in cabina este sporit gratie scaunului cu suspensie pneumatica, de prima clasa, ce atenueaza oboseala. Comenzile ergonomice asigura accesul usor al operatorului la toate comenzile, iar geamurile fumurii sunt incluse in echiparea standard.

Alte dotari standard, precum comenzile pentru stabilizatori, fantele de ventilatie largi, reglabile, amplasate prin toata cabina, indicatoarele de bord vizibile, asigura operatorului un mediu de lucru conceput sa maximizeze confortul si productivitatea. Buldoexcavatorul 428E este disponibil fie cu motorul standard 3054C DIT de 67 kW, fie cu varianta optionala 3054C DIT de 73 kW.

Motoarele diesel, cu injectie directa cu 4 cilindri, in 4 timpi, sunt echipate cu sistem de pornire cu bujii incandescente standard pentru performante optime in sezonul rece. Aceasta dotare asigura performante certe in momentul pornirii la temperaturi joase, de pana la -26C. Motorul este dotat si cu o pompa de apa, angrenata mecanic, pentru a-i conferi o durabilitate mai mare. Toate motoarele buldoexcavatoarelor Caterpillar sunt conforme cu reglementarile Directivei UE 97/68/EC Stadiul II.

O gama larga de echipamente de lucru este disponibila pentru a face fata oricarei aplicatii: cupe de diferite tipo-dimensiuni, furci, ciocane hidraulice, placi vibratoare, freze de asfalt, sfredele, precum si cuploare rapide pentru o schimbare usoara a acestora. Buldoexcavatorul 428E este echipat cu o capota cu deschidere prin basculare, care permite accesul la toate punctele de verificare/umplere, la filtrul de aer, la rezervoarele cu lichid de spalare, la indicatoarele de nivel, etc.

Toate filtrele Cat sunt montate vertical pentru a asigura o operatiune de service fara varsare de lichid si o contaminare redusa a uleiului. Exista, de asemenea filtre micron, care filtreaza chiar si particule minuscule din ulei, mentinand astfel motorul, transmisia si sistemul hidraulic in stare de functionare lina si uniforma timp de ani de zile. Dealerul Caterpillar, Bergerat Monnoyeur ofera, pe langa consilierea tehnica de specialitate la achizitia utilajului si livrarea direct de pe stoc, un domeniu cuprinzator de contracte de asistenta tehnica ce pot fi ajustate dupa cerintele specifice ale fiecarui client.

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI