Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 31

Ulma Construccion

17.09.2008
Ruxandra Horhogea
Piata cofrajelor este in prezent in plina dezvoltare. Daca pana acum interesele se indreptau cu precadere spre alte sectoare ale constructiilor, din ce in ce mai mult acum au inceput sa se dezvolte si sa se comercializele, in baza cererii existente, sistemele profesioniste de cofrare. Au apus vremurile in care se incropea, din cateva scanduri ajutate de niste cuie zdravene, suportul pentru turnarea betonului.
Este vorba despre societatea Ulma Cofraje, prezenta in domeniul constructiilor, inca din anul 1961. In cei peste 40 de ani de experienta, producatorul spaniol a investit in mod special in dezvoltarea si perfectionarea tehnologiilor cofrajelor metalice si a schelelor. In paralel, a fost largita si paleta serviciilor Ulma precum si sfera de activitate, in prezent, fiind o firma cu o puternica pozitie, consolidata pe piata internationala. Birourile tehnice si comerciale sunt locate in orase strategice din Spania precum si in Portugalia, Germania, Franta, Olanda, Italia, Polonia, Romania, Ucraina, Rusia, Kazachstan, China, Statele Unite, Emiratele Arabe Unite si America de Sud.

Ulma Cofraje SRL este subsidiara din Romania al celui de al treilea mare producator mondial de sisteme de cofrare si schele din Spania, Ulma Construccion. Compania a debutat pe piata din Romania in 2007, oferind o gama diversa de sisteme de cofrare, precum si servicii privind proiectarea, planificarea etapelor de lucru in santier, consiliere tehnica privind montarea, utilizarea, curatarea si intretinerea produselor.

Ulma a dezvoltat, de-a lungul timpului, o oferta complexa pentru orice fel de activitate. Gama de cofraje si schele pentru toate sectoarele constructiilor este ofertata odata cu asistenta tehnica de rigoare. Toate produsele Ulma Construccion sunt realizate din materie prima de calitate foarte buna si sunt supuse unui control al calitatii riguros. Certificatul de calitate ISO 9001 acordat de catre AENOR, certificat detinul de altfel inca din 1994 Certificatul European NF precum si indeplinirea normelor Protectiei Active a Mediului Natural sunt expresia atentiei acordate de catre Ulma mentinerii standardelor inalte de calitate. Ca un rezultat al acestei dezvoltari permanente, gama de produse ofertata este extrem de vasta. In concluzie, am dorit sa selectam, dintre toate solutiile de cofrare, pe cele considerate reprezentative din gama lor, respectiv: sistemul de cofrare vertical NEVI, cofrajele modulare ORMA, cofrajele recuperabile RAPID, dar si esafodajele T-60.


Sistemul de cofrare vertical NEVI
Este ideal pentru cofrarea fundatiilor, a zidurilor, a stalpilor, pentru casa liftului si pentru orice alt tip de pereti ori structura verticala de beton, fara a mai fi nevoie de interventia unei macarale. Printre caracteristicile tehnice importante ale acestui sistem se numara remarcabila capacitate de a suporta presiuni de pana la 60 kN/mp. Pe de alta parte, panourile universale NEVI permit cofrarea tuturor tipurilor de stalpi dreptunghiulari in pasi de 5 cm, pana la dimensiunea maxima de 65 de cm, fara a fi nevoie de tiranti de sustinere.


Cofrajul vertical modular ORMA
Un sistem ce vine in completarea celui descris anterior. Acesta este frecvent utilizat pentru executarea de ziduri si este ideal, de asemenea, in realizarea stalpilor, a rezervoarelor, etc. In general, este potrivit pentru orice tip de structura de beton, atat in constructii industriale cat si civile. Sistemul ORMA este format din panouri de 1,2; 2,7 si 3,3 m inaltime, precum si o serie de elemente complementare, care permit adaptarea sistemului la orice geometrie a lucrarii. Panourile universale pentru stalpi au latimi de 0,72; 0,92 si 1,32m si permit realizarea de stalpi, montajul fiind in forma de pala care isi reduce aripile pe masura cresterii dimensiunilor fetelor stalpilor, pana cand ajunge sa completeze dimensiunea maxima oferita de stalpi.

Un element important este reprezentat de clestele Orma, care este principalul element de unire si rigidizare a sistemului, utilizat pentru formarea ansablurilor de Panouri, asigurand etanseitatea intre acestea. Este foarte usor de folosit, deaorece pentru uniune este nevoie doar de un impuls de la o lovitura de ciocan.

Sistemul de cofrare orizontala RAPID
Un produs care se adapteze usor la configuratiile de etaje. Un important atribut este avantajul de a fi recuperabil, chiar daca este format din grinzi metalice longitudinale si transversale si popi metalici. In aceasta situatie, se recomanda de catre specialistii Ulma realizarea unei suprafete de cofrare din placi cofrante cu latimi de 0,5 m si lungimi de 1,5 , 2, 2,5 sau 3 m. Cu acest cofraj, si inlocuind Longitudinalele cu Suporturi de Grinda, se pot rezolva problemele des intalnite ale grinzilor suspendate, fara a uita insa de sfaturile oferite de tehnicienii companiei, care studiaza cea mai convenabila dispozitie in functie de dimensiunile grinzii.

Un alt avantaj al acestui sistem consta in posibilitatea de a decofra "rapid" - aproximativ 3-5 zile de la turnarea betonului structura recuperabila a sistemului compusa din grinzile transversale si foaia cofranta, care se pot utiliza la cofrarea altor suprafete.

Esafodajele T-60
Acestea sunt destinate sustineirii sarcinii pe verticala, sarcini caracteristice constructiilor din sectorul civil dar si industrial. In cazul acestora pot fi adoptate trei tipuri de montaje, in functie de domeniul de utilizare: imobile, mobile ori cu sistem integrat de siguranta.

Principalele facilitati oferite de T-60 sunt caracterizate printr-un montaj usor, un numar redus de piese, robustetea sistemului, posibilitatea de a monta turnurile utilizand macaraua, dar si varianta montarii turniruilor individuale sau inlantuite. Avantajele oferite de aceste esafodaje ne-au determinat sa acordam o atentie sporita elementelor componente ale acestui sistem. Cadrul este elementul de baza al sistemului, deoarece este responsabil de transferul sarcinilor de la elementul sustinut la pamant.

Pentru a se realiza un sistem coerent este nevoie de grinda folosita pentru a uni cadrele dar si consolele. In momentul mutarii turnurilor cu macaraua este necesar un element care sa asigure legatura dintre componente si sa confere rigiditate centrului arcului, este nevoie cu alte cuvinte de diagonala verticala.

Pe de alta parte, diagonala orizontala este folosita pentru a mentine turnul rigid la un nivel orizontal. Daca un turn are peste 6 m, o sectiune diagonala orizontala va fi montata la fiecare 3 m. Placa de sprijn este folosita la inceputul montajului pentru a transfera sarcinile catre pamant si pentru a regla inaltimea turnului. Este formata dintr-o placa semi-ajustabila de 15X15 cm, un ax si o piulita. In aceste situatii, transferul sarcinilor pe verticala este asigurat de cap si de ax, o combinatie semi-articulata menita a fi ajustabila si folosita pentru a putea absorbi asperitatile si panele usoare. In cele din urma, Consola T-60 se fixeaza in sectiunea superioara a turnului, oferind sprijin in afara sectiunii verticale a centului arcului, in situatiile in care este necesara largirea platformei cofrajului sau montarea unei rampe de lucru.

MB Iron Construct
SC MB Iron Construct S.R.L. este unul dintre principalii furnizori si distribuitori de otel beton fasonat sau nefasonat si de carcase metalice pentru piloti forati din Romania. Societatea activeaza din anul 2006 si are capital integral privat, sediul social si punctul de lucru fiind situate in Bucuresti. Echipa societatii MB Iron Construct detine o vasta experienta in domeniul constructiilor si al materialelor de constructii. Operatiunile de fasonare si pregatire a otelului beton, ce urmeaza sa fie folosit in constructia unei cladiri, ocupa un rol foarte important in procesul construirii, de aceasta depinzand intr-o mare masura rezistenta cladirii.

Datorita tehnologiei de ultima generatie, liniile pentru fasonat otel beton, ofera o gama de solutii completa. Ele pot fasona otel beton din gama OB 37 si PC 52 cu diametre intre 6 si 40 mm si lungimi de pana la 1.200 mm. Tot cu ajutorul utilajului se produc carcase pentru piloti forati cu diametre cuprinse intre 200 si 1.500 mm, facute din otel beton fasonat cu sudura in argon. Liniile de fasonare au o capacitate de productie de aproximativ 1.500 t/luna.

Prin propriile linii automatizate de productie, MB Iron Construct asigura, intr-un timp scurt si fara pierderi de material, livrarea semifabricatelor la o calitate deosebita, respectand cerintele proiectului. Comenzile de otel beton fasonat sunt procesate de un soft specializat si sunt trimise catre liniile de fasonat. Marfa este livrata cu etichete de proiect, plan, element, marca, precum si certificatele de calitate.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI