Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 32

DAF CF - Construite pentru performanta

20.10.2008
DAF CF - Construite pentru performanta

Basculante, betoniere si pompe pentru beton; sisteme de incarcare si remorci cu platforma; semiremorci pentru caramizi si basculante pentru asfalt; un corp deschis cu macara sau o suprastructura cu pereti laterali pentru distribuirea materialelor de constructie; autosasiuri si capete tractor... Niciun sector de transporturi nu este la fel de divers ca transportul de materiale de constructii.

Si nici un sector nu este atat de solicitant ca industria de constructii - cu siguranta  in ceea ce priveste performanta si fiabilitatea. Deoarece munca trebuie sa continue si timpul inseamna bani, unul dintre marii producatori mondiali de autocamioane, DAF are cate un camion pentru fiecare necesitate. Cu doua, trei sau patru axe, cu tractiune cu una sau doua punti tractoare. Proiectate pentru a functiona in cele mai dificile conditii - pe sosea sau in afara acesteia, zi si noapte, an dupa an.

Varietatea mare a necesitatilor de transport din industria constructiilor necesita o gama larga de vehicule. De la basculante usoare 4 x 2 pentru lucrul la scara mica, la betoniere cu patru axe cu o capacitate de 8 metri cubi sau tractoare pentru transporturi grele pentru o masa combinata bruta (GCM) de pana la 120 de tone sau mai  mult. DAF ofera solutia de transport adecvata pentru orice necesitate.
Fiecare necesitate de transport are propriile cerinte unice in ceea ce priveste vehiculul. Din acest motiv fiecare vehicul DAF este unic si fabricat la comanda. Asamblat dintr-o varietate larga de configuratii de cabine, sasiuri, transmisii, unitati PTO si axe. Modelul LF pentru lucrul rapid si usor; CF pentru orice necesitate; XF105 ca vas amiral pentru distantele lungi si transporturile grele. Trei concepte de vehicule cu un singur standard de calitate: cel mai bun. Proiectat cu grija pana la cel mai mic detaliu
Calitate de la inceput pana la sfarsit, proiectat pana la cel mai mic detaliu: iata ceea ce diferentiaza un vehicul DAF de toate celelalte camioane. De la bara de protectie frontala din otel si ecranul de protectie al farurilor din Lexan rezistent la impact, la interiorul confortabil si totodata practic si transmisia fiabila si puternica. Fiecare vehicul DAF este proiectat si fabricat de oameni pasionati de camioane.

Vehiculele de constructii
DAF CF

CF este un vehicul pentru toate cerintele din cadrul DAF, proiectat pentru lucrari grele. In cazul betonierelor, basculantelor sau pompelor de beton, sau pentru un sistem de incarcare ori corp cu macara pentru transportul caramizilor, noile modele pentru constructii din seria CF de la DAF ofera baza perfecta.
Seria CF este compusa din autosasiuri si capete tractor, disponibile in variante constructive 4 x 2, 6 x 2 si 8 x 2, precum si 6 x 4 si 8 x 4, cu tractiune dubla robusta prin puntea tandem DAF 1355T, cu osie cu reductor si o capacitate de incarcare tehnica de pana la 26 de tone. Faimoasa suspensie pentru puntea tandem cu 8 axe ofera un centru de rotire adecvat pentru stabilitate maxima – care nu poate fi subestimat cand este vorba despre basculante si betoniere.

Confortabil pe orice teren, asa sunt caracterizate de catre soferi noile modele DAF CF. Seria DAF CF are o reputatie deosebita in randul operatorilor si soferilor, gratie aspectului stilat al cabinei confortabile, aceasta oferind un acces extrem de facil, precum si caracteristicilor excelente in ceea ce priveste sofatul camionului, eficienta superioara si fiabilitatea si durabilitatea dovedite. Cabina are 2,3 m latime in partea din fata, ceea ce permite o manevrabilitate ridicata. Bara de protectie din otel, ecranul de protectie al farurilor din Lexan si plasticul flexibil utilizat pentru prima treapta sunt toate rezistente la impact –un factor important pentru folosirea camioanelor in locuri de constructie. Articulatia generoasa a puntii tandem DAF ofera tractiune excelenta in afara soselelor, deoarece rotile adera perfect la suprafata. Daca drumul devine cu adevarat dificil, blocarile diferentiale inter-punti si standard ofera o solutie. In plus, unghiul mare de abordare si garda la sol sunt foarte utile pe drumurile dificile; la fel si placa de protectie din otel masiv aflata sub radiator si prima treapta retractabila. Vehiculele cu patru axe sunt echipate si cu compensare mecanica a incarcarii pe axele din fata, pentru a garanta distributia echilibrata intre cele doua axe din fata. Modelul CF are dimensiuni exterioare compacte pentru manevrabilitate maxima. Greutatea sa scazuta permite o incarcare mare. Cu motoarele puternice dar economice, CF ofera o performanta pe masura.

Gama CF include o mare varietate de configuratii pentru axe si distanta dintre roti, de la tractoare cu doua si trei axe la vehicule rigide cu doua, trei sau patru axe. Punti spate purtatoare si conducatoare directionate pentru manevrabilitate maxima si spatiu de intoarcere redus. Posibilitatile includ si un vehicul cu patru axe cu doua punti fata directionale si o punte spate purtatoare, pentru o incarcare mare si manevrabilitate optima. Toate aceste optiuni fac din CF o gama de vehicule foarte versatila.

Modelul CF este echipat standard cu transmisie manuala, dar este disponibil si un sistem AS-Tronic cu comutare automata ca optiune, pentru si mai mult confort si siguranta. ai, desigur, DAF ofera o gama larga de prize de putere (PTO), pentru partea din fata a motorului, volant sau cutia de viteze.

Motoare puternice
La modelele CF, DAF ofera o serie de motoare puternice cu sase cilindri, cu sistem de racire intermediara turbo si injectie controlata electronic. Cea mai usoara varianta, CF65 pentru operatiile de distributie tipice, este echipat cu noul motor PACCAR GR de 6,7 litri. Modelele CF75 sunt echipate cu motorul PACCAR PR de 9,2 litri, cu puteri de 250 - 360 CP si cupluri de 1.050 la 1.450 Nm. Modelul CF85 are un motor nou PACCAR MX de 12,9 litri, proiectat si fabricat de DAF, acesta fiind utilizat si la modelul XF105, oferind puteri de pana la 510 CP si un cuplu maxim de 2.500 Nm. O caracteristica a tuturor motoarelor PACCAR este cuplul mare disponibil la viteze mici ale motoarelor, ceea ce asigura o forta de tractiune mare pentru o gama larga de viteze. Modelul CF este echipat standard cu o cutie de viteze ZF manuala; este disponibil optional si sistemul AS-Tronic complet automat, cu un program de comutare specific pentru drumurile neasfaltate.
Trei motoare moderne cu sase cilindri pentru puteri cuprinse intre 220 si 510 CP. ai toate echipate cu tehnologia DAF SCR, cea mai buna solutie pentru a corespunde normelor Euro 4 si Euro 5.

Unitati PTO
Pentru actionarea pompei hidraulice, de exemplu, vehiculul CF poate fi echipat cu o priza de putere dezvoltata de DAF. Aceasta unitate extrem de eficienta si puternica produce un cuplu de 990 Nm la o viteza PTO standard. DAF ofera de asemenea o gama larga de optiuni in ce priveste unitatile PTO pentru cutiile de viteze, cu cupluri intre 430 si 1.000 Nm, in functie de model.

Interior confortabil si practic
aoferul a fost evident punctul principal in timpul proiectarii vehiculelor de constructii la DAF. Cabina CF este confortabila si practica, usor de intretinut. Toate manetele si comenzile sunt plasate exact acolo unde orice sofer profesionist se asteapta sa le gaseasca.
Suprafetele mari din sticla si oglinzile cu dimensiuni generoase ofera vizibilitate excelenta. aoferul are acces facil la un interior proiectat ergonomic si deosebit de spatios. Scaunul cu reglaje pneumatice si coloana de directie ajustabila asigura o pozitie de sofat perfecta. In centrul panoului cu instrumente se afla ecranul, care ofera informatii despre functiile vitale, nivelurile lichidelor si, de exemplu, orele de functionare PTO. Filtrul de aer interior constituie o echipare standard.
Ca orice alt vehicul DAF, vehiculele pentru constructii CF ofera o serie de caracteristici deosebite in ceea ce priveste sofatul. Suspensia frontala lina ofera confort excelent. Modelele de tractoare 6 x 4 pentru transporturi grele si exceptionale pot fi echipate cu suspensii pneumatice pentru puntea tandem.
Comanda directiei cu presiune inalta asigura o orientare precisa cu efort minim, chiar la manevrarea la viteze mici. In combinatie cu dimensiunile compacte ale partii din fata a camionului, unghiul de blocare a directiei excelent ofera o manevrabilitate deosebita cu un diametru de bracaj mic chiar si pentru cel mai mare model CF.

Siguranta maxima indiferent de echipare
Siguranta este prioritatea de varf la DAF si atunci cand vine vorba despre transporturile din constructii. De aceea modelele 6 x 4 si 8 x 4 sunt echipate cu ABS, ASR (= sistem anti-derapaj), asistenta la franare si EBS (= sistem de franare electronic).

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI