Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Service stivuitoare

In umbra celui mai mare importator

20.10.2008
Dan Pavel; Dan Vasile
In umbra celui mai mare importator
In lumea importatorilor de utilaje pentru constructii, firma Radacini Equipment este cunoscuta pentru pozitia fruntasa detinuta de ani buni de zile pe piata stivuitoarelor. Astfel, stivuitoarele Doosan ocupa de ani buni pozitii fruntase in topul preferintelor cumparatorilor romani, cu atat mai mult cu cat aceste utilaje sunt la mare cautare in continuare. Cresterea cererii de astfel de echipamente pentru manipulat marfuri a fost determinata si de catre intrarea pe piata a marilor retaileri si a depozitelor de logistica.

Domnul Dan Davidoiu, sef de service la Radacini Equipment ne-a fost ghid intr-o incursiune in service-ul importatorului roman, si intr-o discutie despre proiectele de viitor si despre ceea ce presupune o activitate de service ca la carte.
Radacini Equipment a aparut pe piata utilajelor de constructii in anul 1997 ca distribuitor al stivuitoarelor Daewoo, din aceeasi perioada datand si activitatea de service a firmei. De-a lungul timpului afacerea a luat avant, numarul stivuitoarelor vandute a crescut, obligatoriu activitatea de service s-a dezvoltat si ea, ajungand ca in prezent numai suprafata service-ului din apropierea orasului Bucuresti, mai precis orasul Chitila sa fie de 1.200 mp.
Stocul de piese de schimb reprezinta unul dintre punctele forte ale service-ului Radacini, in prezent in magazia de piese cu o suprafata de 250 mp putand fi regasite pana la 1.500 de repere, destinate exclusiv stivuitoarelor.
"Magazia este destul de mare, dar prevad ca se va apropia momentul in care o sa devina neincapatoare si o sa trebuiasca sa ne extindem. Deocamdata este suficienta, mai ales datorita sistemului de rafturi special proiectate, acestea permitand manevrarea pieselor grele", ne explica domnul Davidoiu.

Fiind un lider al pietei din Romania in domeniul stivuitoarelor, Radacini Equipment detine o magazie centrala de piese de schimb din care nu lipseste nici o componenta importanta sau consumabil, acesta fiind secretul unui service rapid. Astfel, numarul de bucati existente pe stoc pentru fiecare reper difera bineinteles in functie de ponderea utilizarii reperului respectiv, mai ales ca piesele pentru motostivuitoare sunt destul de scumpe, service-ul lucrand numai cu piese originale Doosan. Un reper rar folosit poate avea un numar de doua sau trei bucati pe stoc, in timp ce in cazul filtrelor, care sunt foarte des folosite se poate ajunge la un stoc de 120-150 de bucati. "Ne straduim sa ii multumim pe toti clientii, sa corespundem asteptarilor lor, sa nu fie vreo problema de nerezolvat, sa nu avem piese si repere cu termene lungi de livrare. Din punctul acesta de vedere stam foarte bine, Doosan are in Belgia depozitul pentru Europa, ponderea de piese, de acoperire a tuturor reperelor este de 99% , deci un depozit foarte mare. Livrarile se fac cu avionul a doua zi pentru piesele usoare, iar cele grele cu camionul  in maxim 5 zile, in putinele cazuri cand nu le avem pe stoc in depozitul central de la Bucuresti. Acesta e un capitol care contribuie la servicii bune si la promptitudine fata de clienti."

Cu peste 1.100 de unitati vandute in Romania pana in prezent, Doosan ocupa de cativa ani locul intai in topul vanzarilor de stivuitoare. Cele 11 unitati de service mobil Radacini asigura reparatiile necesare si serviciile de mentenanta pentru aproape 850 de stivuitoare. Echipele de service mobil sunt formate din profesionisti, mecanici, electromecanici,  tehnicieni, precum si un electronist pentru partea de computere de bord si setari ale calculatoarelor si acopera orice fel de problema, in caz de urgenta acestia efectuand reparatiile in cel mult 24 de ore. In cazul reviziilor, care sunt de altfel si cele mai cerute interventii, se face o programare prealabila, echipa trimisa pe teren avand obligatia de a acoperi intreaga zona. Calitatea echipamentelor este buna, iar din punct de vedere al mentenantei, lucrurile sunt cat se poate de simple: nu exista piese deficiente pentru nicio serie de stivuitoare, piesele inlocuite sunt de origine, filtrele originale, iar uleiurile utilizate sunt numai cele recomandate de catre producator.
Astfel, pentru lubrifianti, partenerul de incredere al Doosan este renumitul producator Total, iar pentru anvelope Doosan a stabilit la nivel mondial o colaborare foarte buna cu unul dintre liderii pietei.

Cu o gama completa de stivuitoare, de la 1 la 16 t importatorul Radacini Equipment a reusit sa castige clienti importanti precum Arabesque, QUADRANT–AMROQ BEVERAGES), Valrom, Romtrans sau Arctic Gaesti. Gama de stivuitoare Doosan cuprinde grupa de la 1 la 2 t, grupa stivuitoarelor de 1,5 t, diesel, electrice sau GPL de 1,8 t si 2 t. Seria de 3 t include pe cele de 2,5 t si 3 t, si mai nou,  stivuitoarele cu sarcina de 3,5 t., urmand apoi seriile de la 3,5  la 4,5 t - 5 t si de la 5 t la 8 t, diferenta fiind notabila in ceea ce priveste sasiul.  Cele mai mari au 9 t, 11 t, 13 t, 16 t.
O alta gama de produs din clasa echipamentelor de manipulat marfa este cea a transpaletilor electrici, produsi de catre firma PRAMAC din Italia. Oferta de transpaleti manuali cuprinde 2 modele de 2 tone si de 2,5 tone, raportul pret calitate fiind imbatabil.
Planurile de viitor ale Radacini Equipment vizeaza, pe langa punctul de lucru recent stabilit in Moldova si deschiderea unor noi sedii la Constanta si  Brasov in maximum doua luni, iar anul viitor la Cluj si Timisoara.

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI