Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Aniversare

Jumatate de secol alaturi de Manitou

20.10.2008
Marcella Dragan
Jumatate de secol alaturi de Manitou
Manitou, liderul mondial in manipularea pe teren accidentat celebreaza 50 de ani de la realizarea primului utilaj. Primul utilaj all-terrain a aparut in 1958, dintr-o idee simpla si originara a lui Marcel Braud, fondatorul companiei, care a transformat un tractor agricol si i-a atasat un brat de ridicare si directie hidraulica.

Utilajul a fost denumit Manitou, nume care a fost apoi transmis intregii afaceri a familiei. Succesul printre utilizatori l-a transformat intr-un reper, modelul fiind urmat de o sumedenie de alte produse, incluzand aici si celebra gama Maniscopic.
Intre 1958 si 2008 povestea utilajului Manitou a fost in acelasi spirit cu cea a companiei nascute din determinarea si flerul de intreprinzator al familiei Braud.
Istoria companiei este punctata de cateva momente, printre care si cel din 1981, cand are loc lansarea primelor modele de telehandlere telescopice, sau cel din 1993, al achizitiei Loc Manutention si extinderea activitatii in domeniul echipamentelor de lucru in depozite. Doi ani mai tarziu sunt dezvoltate si activitatile de platforme ridicatoare pentru personal si stivuitoare telescopice. Anii cei mai activi ai companiei sunt cei de dupa 2004, acesta fiind punctul de plecare al unei campanii de creare de noi sedii, filiale si puncte de lucru, pentru a putea sustine cererea de utilaje care acoperea intreaga lume. Tot acest an este si unul aniversar, marcand livrarea utilajului cu numarul 200.000 si schimbarea logo-ului companiei. Este si momentul cand este realizat parteneriatul industrial si comercial cu GEHL din Statele Unite.

Anul urmator compania se extinde in China si Australia, urmand,in 2006, infiintarea Manitou Vostok, reprezentanta din Rusia, dar si lansarea gamei Manitou Industry.  ai Romania apare pe aceasta harta in 2007, prin crearea unui birou, asemenea celui din Santiago, Chile. Nu este singurul eveniment care este inregistrat acum, fiind vorba aici si de inaugurarea Centrului de Distributie a Pieselor de Schimb.
Astazi, dupa jumatate de secol, Manitou este un grup international, prezent in peste 120 de tari, prin cele 23 de reprezentante si aproape 700 de puncte de vanzare. Iar pentru a putea satisface cererea tot mai diversificata si specializata a clientilor, din cele trei sectoare in care opereaza utilajele Manitou, constructii - 52%, industrial - 25% si agricultura - 23%, compania a largit modele de echipamente oferite la un numar de 8 game mari, usor de identificat. Manitou este gama stivuitoarelor all-terain, industriale si semindustriale, Maniscopic cea a stivuitoarelor telescopice de mare tonaj si a celor all-terain rotative, Maniaccess include platforme verticale sau articulate de personal, atat modele foarfece cat si telescopice, Maniloader reprezinta incarcatoarele compacte pe pneuri, Manitransit sunt stivuitoare montate pe camioane, Manilec, echipamentele pentru depozite, Manihoe, incarcatoare cu brat telescopic, si Manitrac, tractoare telescopice.

Maniscopic MT 10210 L Turbo
Un colos cu putere marita

Manitou isi largeste oferta de telehandlere de mare tonaj prin noul model MHT 10210 (maniscopic heavy-duty telescopic), extinzand astfel gama de produse disponibile pe piata utilajelor intre 6 si 21 de tone.
Daca la Bauma 2007, Manitou a prezentat cea mai mare inaltime atinsa vreodata cu bratul unui telehandler telescopic, performanta realizata de modelul MRT 3050, expozitia internationala Conexpo va inregistra lansarea oficiala a celui mai inalt telehandler telescopic, cu o capacitate de 21 tone la 900 mm.

Multiple intrebuintari si nivele ridicate de performanta
Concepute special pentru a manipula incarcaturi mari, utilajele intregii game MHT, dar in special modelul, MHT 10210, sunt echipamente cu multiple intrebuintari, unelte performante pentru diverse aplicatii.

Cariere si mine
In acest sector, utilajele MHT pot fi folosite la intretinerea dumperelor, a echipamentelor de gaurit si sapat, pentru inlocuirea pistoanelor, care in cazul masinilor de sapat pot cantarii chiar si 9 tone, inlocuirea motoarelor sau a pneurilor. Pentru toate aceste aplicatii este nevoie ca MHT sa fie echipat cu accesorii speciale, precum clesti pentru cauciucuri, platforme sau prinzatoare de pistoane, toate putand fi utilizate cu usurinta datorita capului pentru atasamente, conceput pentru a accepta cat mai multe accesorii. Datorita faptului ca NHT este mai des folosit in activitatile specifice carierelor, utilajul poate manipula blocuri mari de marmura sau alte tipuri de roca, la fel de bine cum poate incarca containere sau cupe mobile.

Porturi
Sarcinile care trebuie manipulate intr-un port sunt foarte variate, de la containere, lemne, serpentine metalice, placi de otel, blocuri de beton sau materiale vrac, precum nisipul sau pietrisul.
Datorita faptului ca poate avea multiple intrebuintari, MHT poate opera de unul singur chiar si acolo unde ar fi fost nevoie de mai multe echipamente, precum stivuitoare, macarale sau vinciuri.

Industria lemnului
In intreprinderile de prelucrare a lemnului, paduri sau docuri, exista o mare varietate de operatiuni care necesita manevrarea de greutati mari pentru mutarea bustenilor, incarcarea lor in camioane sau aprovizionarea liniilor de taiere. Capacitatea de a trece peste obstacole, de a lucra la raze mari si manevrabilitatea MHT sunt avantaje majore in incarcarea camioanelor de pe o sigura parte sau in pozitionarea lor la inaltimi mai mari.

Alte sectoare
Datorita diverselor aplicatii pe care le poate realiza MHT, acesta poate fi intalnit intr-o multitudine de sectoare, precum protectia mediului, industria aerospatiala, petroliera sau cea energetica. Spre exemplu, in sectorul petrolier poate fi utilizat la montarea conductelor de petrol, instalarii sondelor, infrastructura sau mentenanta. In protectia mediului, el poate fi folosit la manevrarea deseurilor voluminoase sau grele, iar in sectorul aviatic la montarea motoarelor, a unitatilor de propulsie sau a structurilor metalice, dar si a montarii pilonilor pentru reteaua electrica, in cazul segmentului de livrare de electricitate. Aplicatii care se dovedesc utile nu doar in partea de civil, dat fiind faptul ca Natiunile Unite, alaturi de o serie de forte armate, folosesc utilajul in activitati specifice de teren.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI