Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 33

Basculanta cu șasiu rigid 860 Super Large de la Komatsu

17.11.2008
Komatsu Ltd.și-a extins gama de basculante cu șasiu rigid cu acționare electrică, cu noul model 860E-1K(sarcina nominală: 254t). Komatsu a expus pentru prima dată modelul 860E la Minexpo International 2008 care a avut loc la Las Vegas, SUA între 22 și 24 septembrie.

Pentru a face față competiției acerbe din acest sector, Komatsu a stabilit o colaborare cu Siemens pentru dezvoltarea noilor sisteme cu acționare electrică. Noul sistem de acționare electrică constă într-un generator, un motor AC, un inversor, transmisia finală și alte componente. Creat pentru a oferi calitate la cele mai înalte standarde și fiabilitate, modelul 860E integrează componente electrice Siemens de ultimă generație și componente mecanice fabricate și dezvoltate de Komatsu, precum transmisia finală. Echipa Komatsu este de părere că modelul 860E va fi foarte bine primit de către clienți, care se vor bucura de o creștere a productivității utilajelor și de o reducere a costurilor operaționale și de întreținere. Pentru acest model poate fi instalat ca opțiune din fabrică și un cablu de troliu. Sub sistemul de alimentare montat pe sistem pantograf, basculanta primește energie electrică de la cablul suspendat întors de-a lungul căii de rulare, pentru a acționa motorul AC.

De asemenea cu ajutorul acestui sistem basculantele cu șasiu rigid pot folosi electricitate din mine în schimbul electricității generate de propriile motoare ceea ce poate crește durata de viață a utilajului și reduce consumul de combustibil. Asemenea celorlalte basculante mari pentru minerit Komatsu, cu acționare electrică, modelul 860E a fost creat și dezvoltat de Komatsu America Corp și produs în fabrica din Illianois, Peoria Manufacturing Operation.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI