Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noutăți

Terex Pegson face echipă cu Celtic Crushing

17.11.2008
Cristina Cătănescu
Terex Pegson face echipă cu Celtic Crushing
Patru concasoare TEREX PEGSON au fost implicate într-un proiect de amploare, desfășurat în Marea Britanie pentru restaurarea site-ului unei vechi fabrici de oțel.
Cele patru concasoare au un montaj impresionant în proiectul de restaurare desfășurat în Welsh Valley, Regatul Unit. Compania Celtic Crushing, cu sediul în Aberdare, contractorul lucrării, ce desfășoară activități de concasare și sortare a ales patru concasoare mobile marca Terex Pegson în cea mai recentă fază a proiectului de restaurare desfășurat în Merthyr Tydfik, în Welsh Valleys. Cele patru utilaje vor avea dificila sarcină de a concasa 135.000 t de dale din beton sparte în timpul fazei de demolare de pe vechiul amplasament al oțelăriei din Ebbw Vale.

Decizia luată în anul 2002, de a închide fabrica a lăsat lângă oraș o suprafață de 81 ha ocupată, care trebuia pregătită pentru viitoarele proiecte de dezvoltare a zonei. Edmund Nuttall, principalul contractant al proiectului în valoare de 9,5 milioane lire sterline, supraveghează îndeaproape procesele de restaurare a șantierului, de la curățarea solului contaminat, afectat de acum 200 de ani de producția de fier și oțel, până la defrișări și decorări peisagistice. Contractul prevede ca numai o mică parte din materiale să părăsească spațiul de lucru, restul materialelor urmând să fie tratate chiar pe șantier folosind o mixtură bio-degradabilă, de spălarea solului, concasare și sortare.

În urma procesului de demolare, cea mai mare parte a suprafeței a fost acoperită de un strat gros de 600 mm, consolidat de dale de beton, rezultate în urma procesului de demolare cu ajutorul ciocanelor hidraulice, care acum constituie materie de prelucrat pentru concasoarele Terex Pegson.

Concasoarele sunt setate să prelucreze rocile până la o grosime de 200 mm, care să fie folosite ca material de umplere. Managerul operațiunilor Celtic Crushing, Ben Sherratt, afirmă: "Înainte să utilizăm mașinile Terex Pegson am încercat două alte mărci concurente, care s-au dovedit mai puțin capabile de a ține pasul cu producția. Când au de-a face cu bucăți mari de roci, mașinile trebuie să le sfărâme fără a se bloca. Cu mașinile Terex Pegson concasarea este garantată, iar aceste probleme sunt îndepărtate. Modelele folosite pe acest șantier sunt două Terex Pegson Premiertrak 1100x650 și două Terex Pegson XR400. Cele două concasoare cu fălci XR400, ultima noutate adusă pe piață de către producătorul Terex sunt ușor de folosit, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și dau productivitate maximă. Seria XR400 înlocuiește Premiertrak 1100x650.

Fălcile concasoare Terex Pegson au o acțiune de concasare foarte agresivă, fiind folositoare pretutindeni. Deschiderea nerestricționată a fălcilor permite introducerea rocilor de dimensiuni mari fără a fi nevoie de o spargere prealabilă a acestora.

XR400 este echipat cu un mecanism hidraulic de eliberare, care îndepărtează pericolul supraîncărcării sau al pătrunderii vreunui metal periculos în compartimentul de concasare. Sistemul protejează mecanismul fălcilor de o potențială avarie și îndepărtează blocajele cu rapiditate, economisind astfel timp și bani. Acesta poate fi resetat printr-o simplă apăsare pe buton. Concasarea "celtică" oferă servicii de sortare și concasare pe șantier contractanților de lucrări civile și în carieră și întreținere a unei flote de mașini moderne. Celtic Crushing este un client al Blue Southern, unul dintre dealerii Terex Pegson&Powerscreen din Marea Britanie.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI