Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
JO Beijing

Utilajele Case în lume

17.11.2008
Mariana Pătru
Utilajele Case în lume
Jocurile Olimpice sunt un simbol al fair play-ului, corectitudinii, integrității și toleranței. Sunt poate singura manifestare unde granițele dispar și oameni din toate colțurile lumii, indiferent de naționalitate, rasă, sex sau religie își unesc forțele pentru conturarea unui vis comun. În 2008 a fost rândul celei mai numeroase națiuni, China, să organizeze Jocurile Olimpice de vară, iar rezultatele au fost peste măsura așteptărilor. Șapte ani au fost necesari pentru a construi arenele, pentru a pune la punct rețelele de apă și canalizare ale orașului Beijing, principalul centru olimpic și pentru a da o nouă față orașelor în care au avut loc întrecerile sportive.
Producătorul american de utilaje pentru construcții Case a fost un participant activ al Jocurilor Olimpice, fiind implicat în toate activitățile de construcție a stadionului olimpic, dar și a anexelor acestuia. Conform statisticilor, încă incomplete, în ultimii cinci ani aproximativ 150 de utilaje Case, cuprinzând miniexcavatoare, buldoexcavatoare și miniîncărcătoare rigide multifuncționale au fost folosite pentru construcția a mai mult de 100 de proiecte ale Jocurilor Olimpice, printre care și reconstrucția sistemelor de conducte subterane, reconstrucția drumurilor din suburbiile Beijing-ului, a spațiilor verzi, construcția Terminalului 3 al aeroportului principal din Beijing, reabilitarea liniilor de metrou precum și alte proiecte majore. De asemenea, în timpul desfășurării Jocurilor Olimpice utilajele de construcții Case au fost un element important al echipelor de urgență și salvare care activau la aeroport, Marele Zid, Tiananmen, stadionul național din Beijing, centrul național acvatic "Water Cube", satul olimpic sau alte zone de importanță majoră.

Încă din 2004, șapte miniexcavatoare Case au lucrat la construcția stadionului național din Beijing, cunoscut sub numele de Big Nest. Firma care s-a ocupat de construcție a utilizat și miniexcavatoare CX50B de mare putere, echipate cu lamă de buldozer pentru lucrările de finisare a fundației. Modelul CX50B este echipat cu un motor silențios, soluția potrivită pentru lucrul pe timp de noapte în metropola chineză.

Buldoexcavatoarele Case aflate în proprietatea Companiei de Apă din Beijing au fost de asemenea echipamente cheie în reconstrucția sistemelor de conducte ale orașului. Aceste utilaje au fost folosite împreună cu ciocanele hidraulice Case CB85P și alte accesorii la fel de performante. Utilizarea buldoexcavatoarelor și a ciocanelor hidraulice a constituit o soluție foarte apreciată mai ales în cazul operațiunilor de spargere a asfaltului, echivalând cu două până la trei miniexcavatoare cu capacitate de 6-10 t.

În timpul Jocurilor Olimpice pe străzile Beijingului a putut fi observat modelul aniversar Case, buldoexcavatorul negru fiind utilizat de către echipele de intervenție ale companiei locale de apă. Pentru a face față cerințelor impuse de un asemenea eveniment de anvergură, rețeaua de drumuri din jurul orașului Beijing și al orașelor învecinate a fost refăcută, iar de la mijlocul anului 2007 până la jumătatea anului 2008 principala autostradă a Beijingului, pe secțiunea Beijing-Tianjin-Tangshan, pe o lungime de 3,5 km a fost modernizată, fiind adăugate benzi suplimentare. Pentru a duce la bun sfârșit acest proiect au fost utilizate 15 miniîncărcătoare rigide Case din gama XT și 400. Modelele 40XT, 60XT, 70XT, 420, 430 și 440, datorită designului compact s-au dovedit un ajutor de neprețuit în spațiile înguste.

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI