Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Cefin Holding

10 ani de succes în vestul României

05.02.2009
Ema Stancu
10 ani de succes în vestul României
Cefin Timișoara a sărbătorit în această toamnă, împlinirea unui deceniu de activitate de succes în Timișoara, ocazie cu care a desfășurat Gala "Tu, Cefin & Iveco - O echipă mereu învingătoare", adresată tuturor partenerilor de afaceri din zona de Vest.

"Mereu ne-am gândit să fim cu un pas în față pentru ca și clienții noștri să aibă o poziție avantajoasă față de concurenții lor. Avem alături de noi parteneri strategici de la care am obținut condiții speciale pentru toți clienții noștri. Cu ocazia celor 10 ani de filială în Timișoara, am creat o serie de oferte speciale pentru toți colaboratorii noștri din zonă. Prezența noastră în Timișoara are o valoare cheie pentru Cefin în România, zona de Vest având un evident potențial economic pe care ne bucurăm să îl putem sprijini prin serviciile noastre," a declarat cu ocazia sărbătoririi unui deceniu de activitate Stefano Albarosa, CEO Cefin Holding.


Începuturile Cefin Timișoara
Deschiderea reprezentanței Cefin din Timișoara în 1998 a constituit primul pas al strategiei de extindere în teritoriu a grupului italian. La vremea respectivă, datorită poziționării geografice mai aproape de graniță și implicit mai aproape de statele de dincolo de fostul areal socialist, în zona vestică a României activitățile economice au cunoscut o dezvoltare mult mai rapidă față de restul țării. Schimburile comerciale, investițiile companiilor străine, în general toată activitatea economică a cunoscut o creștere față de media pe țară. Acest lucru a influențat direct și nevoia de mijloace de transport, drept pentru care zona asigură un potențial crescut pentru achiziționarea de autovehicule comerciale.


Intuind acest potențial, cumulat pe de altă parte și cu o prezență destul de bogată în zonă a mai multor companii italiene, Cefin România a decis să investească nu mai puțin de 4 milioane de EUR pentru deschiderea unei reprezentanțe complete care să includă atât servicii de vânzare Iveco, cât și operațiuni after-sales - piese de schimb, service, anvelope, vehicule rulate sau pentru transport persoane. Începutul a fost destul de dificil, chiar dacă prezența investitorilor italieni a reprezentat un catalizator pentru implementarea mărcii Iveco. La acel moment, cultura pro-germană din zonă aducea un beneficiu net de popularitate în rândul competitorilor germani prezenți pe piața de camioane. Cu toate acestea, Cefin a reușit să se impună în scurt timp, având ca atu, pe lângă calitatea produselor Iveco și gama completă a serviciilor oferite în branch-ul de la Timișoara.


Succes și viziune
Imediat ce barierele de imagine au fost depășite, filiala din Timișoara a început să înregistreze creșteri notabile de la an la an. Dezvoltarea business-ului în zona de vest a mers pas la pas cu creșterea activității economice, sprijinindu-se una pe cealaltă. Realizările Cefin din regiune, pe parcursul a 10 ani, includ parteneriate cu peste 2.500 de societăți comerciale, livrarea a peste 5.000 de unități de vehicule noi și rulate, din toate gamele, precum și crearea unui portofoliu de circa 1.500 de clienți diferiți activi în service.


Activitatea Cefin Timișoara s-a profilat pe nevoile și potențialul zonei. În timp, Cefin a acoperit teritorial întreaga zonă de vest a țării, deschizând puncte de lucru la Deva, Arad și, începând cu anul acesta, la Oradea. De asemenea, ca urmare a dezvoltării în zonă s-a extins parcul de vehicule rulate, s-a mărit stocul de vehicule destinate transportului de persoane și a crescut la 3 numărul de ateliere mobile din dotare. În plus, s-a pus în funcțiune un atelier de etalonare tahografe digitale agreat RAR.


Nu în ultimul rând, s-a inaugurat Cefin Logistics Park din Arad, ca parte a strategiei de extindere a activității zonale. "Cefin estimează o dezvoltare susținută a investițiilor în zona de vest din dorința de a oferi cele mai complete servicii automotive transportatorilor, fie ei din Timișoara, Arad, Deva sau Oradea", asigură Stefano Albarosa.


10 ani de service Cefin în România
Alături de aniversarea primului deceniu de activitate la Timișoara, Cefin România mai sărbătorește în acest an și 10 ani de la inaugurarea primului service propriu, activitate care a contribuit în mod esențial atât la mărirea vânzărilor și fidelizarea clienților, cât și la sporirea veniturilor companiei. Service-ul Cefin Iveco, deschis la București în toamna anului 1998, a însemnat la vremea respectivă o activitate de pionierat pentru România, aducând în premieră pe piață conceptul de service de marcă alături de servicii profesionale, ceea ce a determinat schimbări radicale în viziunea de piață a companiilor care activează pe piața serviciilor de transport.


Rețeaua de service Cefin a cunoscut o extindere deosebită în primul deceniu de activitate. În prezent, rețeaua este extinsă în șapte orașe, are peste 300 de angajați (față de 46 la finele anului 1999) și prestează mai bine de 310.000 de ore de manoperă, generând o cifră de afaceri de aproximativ 25 de milioane EUR. Se poate spune că s-a atins un rezultat cheie, fiindcă în rețeaua Cefin intră zilnic la reparații circa 100 de camioane, dublu față de anul 2004.


În plus, planurile de extindere nu au fost stopate. Chiar la începutul acestui an, Cefin a inaugurat cel de-al doilea centru service la București, un Daily Center Iveco pe șoseaua Odăi, pe șoseaua de centură, în apropierea de Băneasa. De asemenea, până la finele anului se vor deschide 3 noi locații, două service-uri de camioane la Târgu-Mureș și Suceava și un branch integral, cu vânzări și service la Buzău. Mai mult, compania italiană își propune standardizarea întregii rețele de service, astfel încât imaginea percepută de client să fie uniformă în toată rețeaua, atât ca aspect cât și din perspectiva fluxurilor de lucru. Strategia de consolidare a rețelei prevede mutarea unităților de service mai vechi, de la Pitești, Ploiești, Galați și Arad în locații noi, moderne, adaptate cerințelor actuale - la Galați mutarea începe chiar din acest an și va fi o investiție de peste 4,5 milioane EUR.

"Pe termen mediu, în următorii 5 ani, planul nostru de dezvoltare include extinderea rețelei service la un număr de 20 de locații, toate după același standard, investițiile aferente urmând să depășească 20 de milioane EUR."

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI