Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Demo Show

Best Machinery - demonstrație de calitate

05.02.2009
Dan Pavel; Ema Stancu
Best Machinery - demonstrație de calitate
Deși nu beneficiază de o experiență vastă pe piața românească de construcții Best Machinery Ro, companie specializată în comercializarea și service-ul mașinilor pentru terasament, al utilajelor pentru prelucrarea deșeurilor și alte tehnologii de mediu, organizează periodic diverse evenimente de promovare a produselor comercializate. Ultimul eveniment de acest fel a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie în orașul Zalău.

Best Machinery Ro Srl și-a făcut apariția pe piața utilajelor de construcții din România abia la începutul anului 2007 ca urmare a succesului înregistrat de compania mamă din punct de vedere al volumului de vânzări în Ungaria, aici activitatea începând în anul 1993. Best Machinery Ro comercializează utilaje terasiere și în același timp promovează pe piață stații mobile de sortare și concasoare în calitate de dealer exclusiv al companiei Keestrack, unul dintre producătorii mondiali de top din acest domeniu având în vedere numărul de unități vândute, dar și calitatea și fiabilitatea utilajelor.

După cum se știe, indiferent de calitatea sau caracteristicile produsului, fără o promovare adecvată rezultatele la capitolul vânzări nu au cum să fie satisfăcătoare mai ales dacă nu ai la dipoziție prea mult timp în care piața să fi făcut cunoștință cu produsul. Astfel, urmărind o interacțiune directă între client și utilaje, Best Machinery Ro a invitat reprezentanții unor firme mari de construcții, în special din zona Ardeal, la o demonstrație ce a avut loc în apropierea orașului Zalău. În cadrul carierei din zonă, au putut fi urmărite la lucru atât un încărcător frontal LiuGong cu o cupă de 3 mc, cât și două utilaje marca Keestrack, un concasor mobil cu ciocane și o stație de sortare mobilă. Utilizând materialul rezultat în urma exploziilor controlate, utilajele au realizat practic în fața invitaților o simulare a lucrului normal în condiții de șantier, fiind concasate și apoi sortate materiale minerale destul de dure extrase din terasă.

Astfel, viitorii clienți au avut ocazia să poată observa utilajele direct la lucru, să le analizeze performanțele, să observe posibilitatea de a răspunde necesităților specifice activității desfășurate de fiecare dintre aceștia, dar mai ales să se convingă de calitatea produselor.


Pentru demonstrație s-a încercat o simulare a unui ciclu de lucru într-o carieră iar cei de la Best Machinery Ro au adus toate "ingredientele" necesare în materie de utilaje, respectiv un încărcător frontal marca LiuGong model 856II cu o cupă de 3 mc care să încarce materialul brut într-o stație mobilă de concasare cu ciocane Keestrack Destroyer 1112 cu o capacitate de 5 mc, iar materialul rezultat din aceasta să fie ulterior prelucrat de o stație de sortare mobilă Keestrak din gama Explorer 1500 cu trei sorturi care să redea materialul sortat la dimensiunile necesare.

Atât concasorul cât și stația mobilă de sortare au fost aduse cu trailere până la baza exploatării, acolo unde se termină drumul pentru camioane, diferența de nivel de peste 300 metri și distanța de aproape doi kilometri fiind parcursă de către utilaje prin deplasarea pe propriile șenile. Cei doi operatori veniți împreună cu utilajele din Germania au mers practic pe lângă concasor și stația de sortare, controlând deplasarea lor cu ajutorul unei telecomenzi foarte simple. Întreg drumul, care trebuie spus că nu a fost amenajat special pentru demonstrație, fiind deci cu destule denivelări specifice unui șantier de acest tip a fost parcurs în numai 20 minute de cele două utilaje, chiar și specialiștii din Germania fiind surprinși de viteza de deplasare și de modul în care au depășit toate obstacolele. Reglajele de rutină au fost realizate chiar în fața primilor invitați, acestea fiind gata de lucru în numai o jumătate de oră, în acest timp fiind puse în poziție de lucru inclusiv benzile transportatoare ale stației de sortare.

Trebuie spus însă că spațiul de lucru a trebuit pregătit înainte de sosirea utilajelor de la Keestrack, prin așternerea unui strat de balast care să asigure orizontalitatea concasorului în primul rând.

Activitatea de pregătire a stratului de balast a scos în evidență calitățile încărcătorului marca LiuGong, care a avut o misiune destul de dificilă, în condițiile în care a trebuit să preia direct din munte piatra brută spartă, activitate realizată în regim industrial numai de către excavatoare de mare tonaj special comandate pentru a lucra cu roca rezultată în urma detonării. Acesta s-a descurcat foarte bine, cupa făcând față valului de piatră care se desprindea din munte la fiecare încărcare. De asemenea, toți cei prezenți am putut estima și finețea comenzilor, deoarece roca din cupă trebuia mai întâi descărcată și apoi întinsă pentru a asigura o suprafață de sprijin absolut orizontală pentru concasor și stația de sortare. Toate mișcările de lucru au avut loc într-un spațiu relativ mic față de dimensiunile încărcătorului frontal LiuGong, manevrabilitatea acestuia fiind chiar remarcată de toți invitații, mai ales în momentul în care a trebuit să aprovizioneze în mod ritmic concasorul mobil. Oferta Best Machinery Ro de stații de sortare și concasoare mobile marca Keestrack este mult mai amplă decât ceea ce a putut fi adus la Zalău pentru demonstrație. Din gama de concasoare, Best Machinery pune la dispoziția clienților săi în prezent două modele, respectiv Destroyer 1112 și Destroyer 1312 primul dintre acestea fiind cel adus și la demonstrație. Concasoarele sunt clasificate în trei game de bază, concasoare cu fălci, cu ciocane și concasoare cu con, fiind utilizate și comandate în funcție de roca ce urmează a fi prelucrată sau de etapele de mărunțire a acesteia. Gama de concasoare cu ciocane va fi completată de către concasoarele cu fălci, acestea urmând să intre în oferta de vânzare a Best Machinery începând cu luna februarie.

Discutând cu domnul Jeff DE PAUW, area sales manager Keestrack Belgia, acesta ne-a spus că deja cele două noi modele de concasoare cu fălci Keestrack sunt de mai bine de un an pregătite pentru a intra în producția de serie, dar au trebuit să treacă o sesiune de teste și verificări extrem de dure, pentru ca în momentul în care intră pe piață să corespundă tuturor standardelor și să rezulte un produs fiabil pe care clienții să se poată baza. Importanța testelor pentru concasoarele cu fălci este esențială, deoarece acestea au o putere de rupere și de activare mult mai mare decât unul cu impact. Toți cei prezenți la demonstrație, peste 25 de firme, au fost consiliați de către specialiștii firmei Keestrack și de cei ai reprezentantului din România, societatea Best Machinery Ro. În ciuda temperaturii destul de joase, discuțiile au durat peste trei ore, chiar lângă utilaje. Reprezentanții celor două firme au oferit sfaturi pentru o gamă extrem de largă de aplicații, specifice fiecărei firme prezente la demonstrație, deoarece fiecare tip de concasor are utilități specifice și poate fi folosit în aplicații diferite, de la cariere în care se exploatează diferite roci, la demolări, în acest ultim caz fiind recomandate în special cele care sunt dotate și cu bandă magnetică, și chiar în construcția de drumuri atunci când se fac operațiuni de lărgire, de exemplu.

De obicei, concasoarele lucrează în linie alături de una sau mai multe stații de sortare. În oferta Best Machinery există cinci versiuni pentru stațiile de sortare de la cea mai mică denumită Combo cu o capacitate de lucru între 80 și 150 t/h, Novum, Frontier și Explorer 1500 și Explorer 1800 cu capacități de până la 400 t/h. Un aspect foarte important legat de aceste stații de sortare este că sorturile lor pot fi adaptate în funcție de necesități. Sitele sunt de diferite dimensiuni și pot fi realizate de producător la solicitarea clientului, fiind livrate odată cu utilajul. Totuși, producătorul recomandă o alegerea atentă a tipului de sită, deoarece dimensiunea solicitată pentru sorturi este direct proporțională cu productivitatea utilajului în sensul că și capacitatea de sortare are un maxim, iar acesta este dat atunci când sitele nu cern foarte mic. Cu cât sitele alese cern mai mic, cu atât productivitatea este redusă.

În materie de utilaje terasiere Best Machinery este reprezentant exclusiv și pentru încărcătoarele frontale marca LiuGong. Colaborarea cu LiuGong a început încă din septembrie 2006, atunci când primele utilaje au fost aduse la sediul din Ungaria, iar acum acestea sunt prezente și în România.

Dacă în Ungaria acestea au deja o piață, în România sunt privite cu reținere, deși absolut toate componentele esențiale sunt numai de cea mai bună calitate, fiind produse de firme europene cu renume, LiuGong încadrându-se din acest punct de vedere în seria utilajelor de calitate foarte bună.

De altfel, o certificare acordată de Uniunea Europeană atestă pentru un utilaj compatibilitatea cu normele în materie de siguranță și protecție în operare, zgomot, fiabilitate și întreținere. Toate componentele utilajelor LiuGong sunt originale, furnizate de producători renumiți în domeniu precum Cummins pentru motoare, Rexroth pentru partea de hidraulică, transmisia și punțile fiind de la producătorul german ZF, în condițiile în care acestea sunt cu aproximativ 20-30% mai ieftine față de media utilajelor produse în Europa.

Domnul Jeff DE PAUW a declarat că este mulțumit de evoluția vânzărilor de până acum din România, având în vedere că vorbim de niște utilaje mari, speciale, cu aplicații și pentru domeniul reciclărilor, domeniu încă insuficient exploatat în România. Din acest punct de vedere, perspectivele pentru viitor sunt destul de promițătoare în contextul crizei economice mondiale.

Deși aparent demonstrația de la Zalău a fost una cu implicații la nivel regional, destinată mai mult clienților din zona Transilvaniei, din județele Cluj, Maramureș, Sălaj și Mureș fiind invitate în jur de 40 de companii locale, aceasta face parte dintr-un amplu proces de promovare desfășurat la nivel național și concretizat printr-un marketing direct de prezentare a produselor pe un eșantion de aproximativ 2.000 de clienți, prin activitatea zilnică de vânzare și consiliere a clienților.

Reprezentanții Best Machinery Ro ne-au spus că rezultatele acestei campanii se fac deja simțite, două unități Keestrack fiind vândute imediat, o serie de participanți la demonstrația de la Zalău fiind interesați de utilajele prezentate.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI