Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
INTERMAT

Building the Future

16.01.2009
Dan Pavel
Building the Future
Sectorul materialelor si echipamentelor pentru constructii a cunoscut timp de sapte ani, incepand cu anul 2000, o dezvoltare remarcabila, anul 2007 reprezentand un an record.

In tot acest timp, volumul global al vanzarilor a atins la nivelul anului 2007 cifra de 85 miliarde de dolari, adica o crestere de 30% in 4 ani. De asemenea, sectorul componentelor a cunoscut o dezvoltare care a culminat cu o cifra de afaceri de 15 miliarde de dolari in anul 2007. In paralel, materialele de constructii au atins aproape 100 miliarde de dolari (volumul global de vanzari). Previziunile conform carora in perioada 2008/2009 vanzarile vor scadea cu 14% au adus o serie de noi provocari pentru constructori, precum: protectia mediului inconjurator si a resurselor sale naturale, reciclarea materialelor si a celor rezultate din demolari, reducerea gazelor si a efectelor de sera sau reducerea consumului de energie.

Din aceasta perspectiva, se poate spune ca Intermat, cea mai mare expozitie din acest an din Europa dedicata utilajelor, dar si tehnologiilor reprezinta de fapt un punct de plecare pentru noile tendinte in domeniul constructiilor in general si cel al utilajelor in special. Relansarea economiei mondiale, relansarea sectorului constructiilor vor fi discutate in cadrul expozitiei de la Paris, care capata in aceste conditii o importanta deosebita. Acest lucru este reflectat si prin suprafata totala alocata expozantilor, de 210.000 mp, cu 17% mai mare decat cea de la editia precedenta, din anul 2006. De asemenea, un spatiu important, de 20.000 mp este alocat demonstratiilor in spatii deschise.

Importanta expozitiei este perceputa corect de catre majoritatea companiilor din Europa si de pe alte continente, numarul participantilor depasind 1.500 de firme, dintre care 70% sunt din afara Frantei. Toate aceste firme reprezinta 43 de tari de pe intreg mapamondul. In premiera pentru spatiul expozitional situat in Parcul de Expozitii din Paris Nord Villepinte, se va deschide si o sala noua, HALL 2, care impreuna cu SALA 3 (HALL 3) vor fi dedicate activitatilor specifice drumurilor, minelor si carierelor.

De asemenea sala 4 va fi special amenajata pentru producatorii de materiale pentru beton gata pentru utilizare sau prefabricate, cofraje, esafodaje, echipamente pentru protectia individuala, acestia reprezentand de altfel 12% din numarul total de expozanti. De asemenea, zona exterioara cunoaste un indice de ocupare record de 100%. Trebuie mentionat ca in cadrul salii 3 va fi inaugurat Pavilionul International al Asociatiilor din Industria Materialelor.


Evenimente
Programul expozitional include doua jumatati de zi dedicate congresului "Sub semnul dezvoltarii durabile", si anume zilele de 21 si 22 aprilie 2009. Acesta este organizat sub egida CECE, fiind prezidat de domnul Michel Demarre (Presedinte al Comitetului Francez AIPCR).

Tema centrala a congresului va fi: "Cum sa integram oferta europeana de materiale care respecta protectia mediului inconjurator, in cadrul proiectelor de constructii si de intretinere a drumurilor rutiere?". De asemenea vor fi abordate teme precum: Bilantul reziduurilor de carbon ale masinilor: de la concepere pana la sfarsitul vietii; Certificarea europeana a materialelor si a durabilitatii acestora; Securitatea, normalizarea si reglementarea europeana: garantie "made in Europa". In cadrul acestui congres vor participa marile societati din domeniul constructiilor de utilaje, precum: Fayat, JCB, Ammann, Wirtgen, Volvo, Caterpillar sau Dynapac. De asemenea, vor fi prezenti directorii marilor intreprinderi de constructii Eurova, Colas si Eiffage.

Chiar daca perioada de desfasurare a Intermat este 20 – 25 aprilie 2009, actiunile legate de acest eveniment european major in domeniul utilajelor pentru constructii vor incepe cu mult mai devreme, in perioada 15 – 17 ianuarie 2009 desfasurandu-se tot la Paris Intermat Innovation Awards, un eveniment la care reporterii revistei Masini si Utilaje vor fi prezenti.


INTERMAT INNOVATION AWARDS

In 2009, "Palmarés de l'Innovation" va deveni "Intermat Innovation Awards".
Premiile Inovatiei duc Palmaresul Inovatiei de la Intermat catre un alt nivel. O adevarata expozitie de anvergura a inovatiilor pe plan mondial, aceasta competitie isi propune sa furnizeze recunoasterea echipamentelor, produselor si serviciilor, contribuind la progresul in domeniul constructiilor si al industriei materialelor de constructii. Cu Premiile Inovatiei, Intermat se concentreaza asupra adaugarii unei noi dimensiuni Palmaresului Inovatiei pentru a se asigura o oferta, o viziune in perspectiva a echipamentelor "de maine."

Un grup de profesionisti europeni din sectoarele de cercetare si industrie, vor studia meritele fiecaruia dintre aceia care solicita intrarea in aceasta competitie. Pe parcursul unei intalniri initiale, un comitet al conducerii va acorda permisele de intrare membrilor tinand cont de experienta lor. Pe parcursul unei a doua intalniri, intregul grup va examina pe fiecare dintre noii intrati. Aceasta intalnire este urmata de o perioada in care acesti noi intrati vor si cercetati in detaliu, in timp ce expertii, alesi tot datorita experientei lor, vor trebui sa analizeze aspectele necesare luarii unei decizii.

In cadrul celei de-a treia intalniri, grupul va discuta cu cei ce au reusit sa intre in competitie si vor aloca Premiile de Aur, Argint si Bronz. In 2009, un "Premiu Special al Mediului Inconjurator" va fi acordat pentru inovatia care incurajeaza actiunile ce privesc protectia mediului. Pentru prima data in acest an, rezultatele vor fi oficial ascunse cu patru luni inaintea show-ului, pe parcursul Pre-Intermat care are loc pe 16 si 17 ianuarie la Paris. Decernarea premiilor va avea loc pe parcursul show-ului, in ziua deschiderii, 20 aprilie 2009.


S.C. ROMDRIL S.R.L.
www.romdril.ro


Noul reprezentant al calitatii CASAGRANDE in Romania
Firma nou infiintata in 2008, sub conducerea domnului Sorin Cartas, S.C.ROMDRIL S.R.L. reprezinta CASAGRANDE in Romania.

Numele CASAGRANDE este cunoscut in lumea intreaga pentru utilajele sale specializate in executia fundatiilor si a echipamentelor geotehnice. Firma produce: macarale hidraulice pe senile, utilaje pentru piloti si micropiloti, echipamente pentru pereti diafragma, utilaje de prelucrat noroiuri bentonitice, foreze (CFA), utilaje pentru forat tuneluri. Utilajele sunt foarte versatile, cu module diferite, cu echipari suplimentare obtinandu-se configuratii total diferite fata de utilizarea initiala. Motoarele utilizate sunt Deutz, Cummings si Volvo iar hidraulica poarta marcile celor mai cunoscute firme din lume.

Gama de macarale este formata din patru modele: C 200 – 24 tone la o sageata de 3 m, C 400 - 40 tone, C 600 – 67 tone si C 800 – 82 tone. Macaralele au senilele extensibile hidraulic pentru obtinerea unei presiuni mai mici asupra terenului pe care se deplaseaza. Macaralele au de asemenea conexiuni hidraulice pentru actionarea suplimentara a oscilatoarelor hidraulice pentru rotirea si infigerea protectiilor de teava in pamant.

Echipamentele hidraulice pentru piloti sunt reprezentate de modelele B 105NG (fig 2), B 125, B 135, B 170, B 180, B250, B 300, C 600 si C 800 NG. Diametrele de foraj sunt intre 400 mm si 2700 mm si adancimea maxima de 98 de metri. Pe aceeasi structura pe senile modelele mai mari de B 125 pot fi utilate cu echipamente pentru pereti diafragma sau cu foreze cu elice continua (CFA). Modelul B105 NG este usor transportabil, prin pliere putand fi incarcat pe un trailer obisnuit greutatea maxima nedepasind 27 tone. Toate modelele se pot instala rapid la punctul de lucru prin simpla ridicare. Cabina operatorului este izolata impotriva prafului si a zgomotului, cu aer conditionat, calculator de bord si camera de luat vederi pentru infasurarea cablului pe troliu si spatele masinii.

Utilajul de forat piloti B250 (fig 3) poate fora pana la o adancime de 68 m adancime cu un diametru maxim de 2.500 mm. Motorul este de tip Deutz BF6M 1015 C, 408 CP. Capul hidraulic este de 217 KNm.

Utilaj pentru pereti diafragma B180HD – KRC2 (fig 4) cu mast autoridicator, indicat pentru operatia de forare a pilotilor. B180HD poate fi echipat cu bare telescopice Kelly pentru un diametru maxim al gaurii de 2.200 mm sau cu kit de snec continuu (optional) cu un diametru maxim de 1.000 mm.

Modelele pentru micropiloti (diametre pana in 600 mm) sunt M3 E/D, C6, C8, M6, M9, C14. Aceste masini se remarca prin versatilitate, unghi de lucru si usurinta cu care pot fi transportate, greutatea proprie pornind de la 5 tone. Ele pot accesa spatii cu inaltime mica putand fi astfel folosite si pentru intarirea fundatiilor cladirilor vechi. Masinile sunt foarte indicate pentru ancoraje in unghi, comenzile deosebit de simple si intuitive.

Utilajul pentru forat micropiloti pe senile C6 (fig 5) poate fi utilizat pentru: forarea pilotilor, ancoraje, jet grouting (la cerere), forare cu CFA. Are un motor Deutz de 129 CP iar greutatea totala este de 12,7 tone. Capul hidraulic este de 13,55 KNm iar inaltimea mastului este de 6 m.Vinciul are o forta de 20 KN si viteza maxima de rotatie a capului rotativ este de 530 rotatii pe minut.

CASAGRANDE produce de asemenea o gama larga de accesorii cum ar fi: freze hidraulice, graifere pentru pereti diafragma, oscilatoare pentru tevi (luvoaieze), echipamente pentru producerea si reciclarea noroaielor bentonitice si echipamente pentru JET GROUTING. Oricat de dure ar fi conditiile de sol, frezele hidraulice produse de Casagrande pot realiza orice dimensiune de pereti diafragma, lanturile de taiere putand produce o imbinare perfecta si etansa a peretilor. Greiferele sunt hidraulice sau mecanice cu o productivitate deosebita si o fiabilitate remarcabila. Montajul este rapid, fara nevoia de a utiliza o macara auxiliara. Cererea de a excava eficient in soluri tari si medii a dus la dezvoltarea modelului Kelly KRC2 HD combinata cu un greifer de tip K. Pentru a elimina tendinta de deviatie a sapaturii si pentru a executa colturile perimetrului, graiferul se poate roti pana la 180°.


JET GROUTING este o metoda noua de imbunatatire a portantei solului si impermeabilizare. Metoda distruge in totalitate structura solului prin amestecul particulelor cu un lapte de ciment introdus sub presiune care duce in scurt timp la solidificarea omogena. Este astfel posibila tratarea celor mai multe soluri, de la argile moi si nisipuri pana la soluri de pietris.

Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI