Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bilanț

CASE - 2008, anul lansărilor

05.02.2009
Cătălina Cîmpeanu; Cornelia Rotaru
CASE - 2008, anul lansărilor

CONEXPO Las Vegas - încărcătorul pe roți 1221E
La târgul CONEXPO, producătorul de utilaje pentru construcții care a anunțat extinderea seriei E a încărcătoarelor pe roți prin adăugarea modelului 1221E. Ideal pentru nisip și pietriș, piatră și agregate, pentru lucrări de întreținere și reparații de străzi și poduri, încărcătorul pe pneuri Case 1221E are o sarcină utilă de 30 tone și o capacitate a cupei de 5,7 mc. De asemenea, este dotat cu un motor Cummins cu o putere de 320 CP.

Cabina spațioasă și izolată montată pe modelul 1221E este foarte silențioasă, nivelul de zgomot în interior nedepășind 72 dBa.


Partea frontală este în întregime realizată din sticlă, continuându-se în partea din spate cu compartimentul înclinat al motorului, această formă specială oferind operatorului o imagine panoramică în ambele direcții de mers. Joystick-ul prezintă un buton care permite realizarea de mișcări rapide înainte înapoi. Utilizarea opțiunii Ride-Control oferă productivitate îmbunătățită printr-o mai mare retenție a materialului transportat, amortizând șocurile atât pentru mașină cât și pentru operator.

Aplicația Ride Control poate fi setată pe modul full-time sau automat, acesta din urmă activându-se când încărcătorul se deplasează cu o viteză de peste 10 km/h. Încărcătorul 1221E vine cu configurațiile tradiționale cu bară Z și sistem de cuplare XR.

Pentru aplicații care necesită mai mult spațiu de manevră, cum ar fi încărcarea materialului în bene mai înalte, modelul 1221 E XR prezintă o înălțime mai mare de descărcare.


Lansări în lanț
Prin introducerea noii serii 2 de mini excavatoare, CASE a mărit seria mașinilor de 1,5 tone produse de către companie, numărul acestora crescând de la două la patru modele. Noua gamă 2 CX15B este disponibilă în două versiuni, cu lamă standard încorporată. Utilajele pot săpa până la 2,2 m adâncime și pot descărca de la o înălțime de 2,47 m.

"Deși prezintă dimensiuni mai reduse decât CX16B , CX15B seria 2 oferă aceleași performanțe, combinate cu beneficiile unei viteze de rotație mai mari, care reduce timpii de lucru", aceasta a fost prezentarea făcută de către reprezentanții CASE în cadrul primei apariții oficiale a seriei.


De asemenea, CX18B seria 2 cu două viteze reprezintă varianta îmbunătățită a seriei CX18B, iar noul CX17B ZTS de 1,65 tone reprezintă un alt produs ce se adaugă gamei, amândouă putându-se roti fără a depăși perimetrul șenilelor. Cu șenilele retractate, lățimea totală este mai mică de 1 m, fiind capabile să pătrundă în locurile înguste. Cu șenilele extinse până la lățimea maximă de 1,32 m, acestea capătă o stabilitate ridicată pentru cele mai grele săpături, în rambleu sau în cazul încărcărilor rapide.


"Zilele Vulturului" în Balocco - Italia, peste 1.000 de clienți și jurnaliști
În luna iunie echipa CASE s-a mutat în Italia unde s-a întâlnit cu peste 1.000 de clienți și peste 50 de jurnaliști proveniți din țări din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Rusia. Pe pista de testare din localitatea Balocco de lângă Milano, invitații au putut testa întreaga gamă de utilaje CASE, incluzând noul model de încărcător pe pneuri - 1221E, dumpere, excavatoarele pe șenile seria B împreună cu modelele Tier 3 recent lansate, încărcătoare multifuncționale, buldo-excavatoare și mini-excavatoare. Invitații au avut posibilitatea de a vizita faimosul muzeu istoric de la Alfa Romeo și de a testa o serie de autoturisme, printre care și câteva modele de Ferrari sau Maserati, pe o pistă ce se întindea pe o lungime de 65 km.


Excavatorul pe șenile CX350B - putere ecologică
Excavatorul pe șenile face parte din seria grea de utilaje CASE și a putut fi testat de asemenea de către toți clienții ce au participat la evenimentul din Balocco. Acest puternic excavator cântărește 34,31 tone și măsoară 3,51 m înălțime și 11,26 m lungime. Cu ajutorul motorului ISUZU Tier 3 în 6 cilindri, excavatorul dezvoltă 275 CP. Modelul CX350B folosește eficient carburantul iar emisiile de noxe dăunătoare sunt reduse, toate acestea fiind datorate dotării cu sisteme hidraulice avansate, minimizând astfel costurile proprietarului și mărind productivitatea în tone per mc.


Un alt avantaj al excavatorului pe șenile este mentenanța ce se poate realiza ușor datorită dispunerii ergonomice a componentelor esențiale. Confortul operatorului a fost un aspect important atunci când a fost concepută cabina excavatorului. Cabina oferă de asemenea un nivel ridicat de siguranță, datorită vizibilității îmbunătățite, operatorul având vizibilitate asupra tuturor punctelor de reper importante ale excavatorului putând opera astfel utilajul în condiții de maximă siguranță. Datorită noului design al structurii cabinei, aceasta este de trei ori mai rezistentă în comparație cu modelele precedente. Panoul de comandă este dotat cu indicatoare ce sunt ușor de citit, iar manetele de control sunt mai mici ca mărime și poziționate ergonomic, oferind astfel o stabilitate în lucru mărită.

Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI