Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de control Trimble

De ce avem nevoie pentru a fi mai eficienți?

05.02.2009
De ce avem nevoie pentru a fi mai eficienți?

Execuția lucrărilor de terasamente mai rapid și mai profitabil este critică în competiția dură din industria construcțiilor în ziua de astăzi. Pentru a câștiga un contract, este nevoie tot mai mult de rapiditate și acuratețe în execuția lucrărilor, totul cu cheltuieli cât mai reduse. Din acest punct de vedere, de la concept și până la finalizare noua generație de sisteme de control Trimble revoluționează total lucrările din construcții.


Trimble oferă cea mai completă gamă de sisteme de control automat al utilajelor. De la cele 2D cu Laser sau cu sonare până la cele 3D cu GPS sau stații totale Robot, sistemele Trimble sunt foarte ușor de folosit, fiind 100% upgradabile și flexibile. În plus, fiecare sistem poate fi folosit atât ca sistem de control automat cât și ca sistem de ghidare. Nu există o soluție mai simplă pentru a întâmpina provocările din programele și bugetele de azi. Pentru a câștiga în eficiență și competitivitate, noua generație de sisteme de dirijare automate produse de compania Trimble reprezintă calea cea mai simplă și sigură.

Dar în același timp investiția într-un sistem automat Trimble GCS este o decizie serioasă, afirmă distribuitorul autorizat și integratorul din România al acestor sisteme, societatea GISCAD, prin directorul general, domnul Liviu Gherman: "Noi vă spunem că investiția vă va ajuta să creșteți tot mai mult în business-ul dumneavoastră. De aceea am dezvoltat noua generație de sisteme de control automat care să fie 100% upgradabilă. Familia sistemelor poate fi instalată pe orice mașină, de la orice producător și folosește rețeaua CAN. Rețeaua CAN vă va ajuta să adăugați mai mulți senzori și să faceți upgrade la software-ul sistemului. Acest lucru creează o flexibilitate mare și va reduce costurile la minim. Echipamentul electric este coloana vertebrală a sistemului ce conectează senzorii și unitatea de control la sistemul hidraulic al mașinii. Harnașamentul este proiectat pentru tehnologie plug/play, flexibilitate ce vă permite să îmbunătățiți sistemul de la cel cu un singur senzor de control la cel mai performant și anume cel 3D. De asemenea, sistemele noastre se pot muta foarte ușor de pe un utilaj pe altul cu investiții minime".

Vom prezenta în continuare detalii privitoare la sistemele Trimble, sisteme care funcționează deja în numeroase site-uri de producție din România:


Terminați mai rapid lucrările cu mai puține utilaje
Sistemul recomandat: Trimble GCS300 - control pe elevație și o pantă - pentru buldozere.
GCS 300 este un sistem de control simplu ce folosește receptorul laser LR410 pentru a controla mișcarea pe verticală a lamei. Este foarte ușor de instalat, de învățat și utilizat fiind proiectat în special pentru buldozere, dar poate fi folosit și pe alte utilaje. Este soluția ideală pentru proiecte mai mici de construcții cum ar fi locuri de casă sau terenuri de sport, parcări, lucrări de nivelare. GCS 300 este investiția ideală pentru început lăsându-vă posibilitatea să-l upgradați ulterior. Pentru aplicațiile care în viitor nu necesită upgradare la 3D, există și opțiunea de a investi într-o configurație ne-upgradabilă și anume în sisteme Trimble SPLMC, aceasta presupunând investiții mult mai mici.


Trimble GCS400 - control pe elevație și pe două pante - pentru buldozere
GCS400 este un sistem ce controlează atât mișcarea pe verticală, cât și înclinarea lamei pe două pante. Acest lucru se realizează cu ajutorul a două receptoare Laser LR410 montate pe lama utilajului. Sistemul este proiectat pentru dirijarea automată a buldozerelor, dar se poate instala și pe alte utilaje. Acesta este recomandat pentru o gamă largă de aplicații, precum cele pentru terenuri de locuințe medii și mari, terenuri de construcții, centre comerciale medii/mari, construcții de drumuri, terenuri de sport sau finisări.


Trimble GCS600 - control pe elevație și pe două pante
GCS 600 este un sistem foarte flexibil de control al pantei și al înălțimii lamei, proiectat pentru a fi folosit, în general pe autogredere la finisaje. Sistemul folosește doi senzori de pantă A S 400 și un senzor de rotație pentru a calcula înclinarea lamei în ambele părți. GCS600 poate fi configurat cu încă un receptor LR410 sau un sonar ST300 pentru controlul înălțimii lamei. Folosind acest sonar sistemul permite urmărirea liniei de referință pentru a menține elevația. Folosind unul sau două receptoare laser LR410 sistemul poate fi folosit la finisări, dar și la alte tipuri de proiecte. Este ideal la aplicații cu toleranță mică sau lucrări de finisare de orice tip.


Este recomandat pentru lucrări ce impun acoperirea unor terenuri de case sau spații comerciale medii/mari, construcții de drumuri, construcții de autostrăzi și întreținerea lor, piste de stadioane, terasamente sau șanțuri.


Trimble GCS900 - control 3D: Control automat 3D (cu stație totală sau GPS)
Una dintre cele mai revoluționare schimbări în domeniul controlului automat a fost introducerea sistemelor 3D de către firma Trimble și Spectra Precision (acum parte a firmei Trimble) în 1995. Sistemul de control GCS900 reprezintă generația de viitor în domeniul 3D a companiei care a inventat aceste sisteme.


GCS900 este un sistem automat de control al utilajelor ce afișează suprafețele, înălțimile și aliniamentele în unitatea de control din cabina operatorului. Sistemul folosește antenă MS980 - un receptor GPS integrat cu antenă montată la fiecare capăt al lamei utilajului. Sistemul poate fi operat pe orice tip de șantier fără a fi nevoie de puncte de referință, totul cu o acuratețe de până la 2-3 cm, acest lucru făcându-l foarte productiv.


Trimble MS980 (sistemele GPS):
Receptorul GPS Trimble MS980 este un sistem compact, antena și receptorul fiind înglobate în aceeași carcasă. Este proiectat pentru a dezvolta un maxim de portabilitate și flexibilitate. A fost testat în condiții dificile de temperatură, presiune sau șocuri mecanice, răspunzând foarte bine tuturor solicitărilor. Această antenă a fost construită special pentru instalarea pe utilaje și are performanțe dovedite în diverse proiecte și aplicații din domeniul construcțiilor sau mineritului. Antenele MS980 calculează poziția lor exactă de mai multe ori pe secundă. Unitatea de control CB430 determină poziția exactă a lamei și compară aceste poziții cu elevația din proiect pentru a calcula necesarul lucrărilor de săpătură/umplutură. Această informație apare continuu pe ecranul unității CB430 în profilul transversal, longitudinal sau sub formă de text. Informația primită de la sistem cu privire la săpătură/umplutură este transmisă sistemului hidraulic care prin comenzile transmise valvelor realizează dirijarea automată a utilajului.


Inovator: De ce sunt necesare două antene GPS?
Configurația sistemului cu două antene GPS reprezintă un avantaj unic al sistemelor de control în 3D. Folosind GPS-ul Trimble vom ști poziția exactă a utilajului, panta și direcția lamei sau cupei. Acest lucru este foarte avantajos în special la buldozere cu lame înclinate și la proiectele foarte complexe din domeniul construcțiilor. În plus, informația referitoare la săpătură/umplutură apare și pe barele de ghidaj instalate în cabină fiind de ajutor pentru operator la ghidarea lamei sus/jos sau stânga/dreapta pe aliniamentul definit de proiect. Antenele se conectează la același sistem de fixare unic, ce este instalat la toate sistemele GCS Trimble. Acest lucru permite utilizatorilor posibilitatea de a schimba rapid de la sistemul 3D la unul 2D sau invers. Astfel există posibilitatea folosirii sistemului în toate fazele de construcție, de la începutul execuției lucrărilor până la finisare.
Aplicații recomandate: lucrări rezidențiale și comerciale, proiecte complexe, terenuri de golf, proiecte mari de drumuri, construcții de autostrăzi, terasamente etc.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI