Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Intermat 2009

Despre o nouă eră a utilajelor

05.02.2009
Dan Pavel; Mariana Pătru
Despre o nouă eră a utilajelor
Anul 2007 a fost anul Bauma, anul 2008 a fost anul IAA Hanovra, iar triada va fi închisă în 2009 cu INTERMAT, Expoziția Internațională de Materiale și Tehnici pentru Lucrări Publice, Construcții și Industria Materialelor.

Ediția din 2009, care se va desfășura între 20 și 25 aprilie 2009 la Paris Nord Villepinte, se anunță încă de pe acum a fi cea mai importantă și interesantă manifestare din întreaga istorie a Intermat. O suprafață de 210.000 mp, cu 17% mai mult decât la ediția din 2006, va fi disponibilă pentru cele peste 1.500 de firme care și-au confirmat participarea.

În cadrul conferinței organizate în România, la hotel Intercontinental în data de 5 noiembrie, conferință denumită sugestiv Salon Intermat și la care au luat parte D-na Maryvonne LANOE (Exhibition Manager) și d-na Maud CARCY (Communications/Promotions Director), au fost discutate în prezența mass media din România principalele teme ale evenimentului de anul viitor. De remarcat faptul că la Intermat 2009 se va organiza pentru prima dată un congres dedicat viitorului "durabil", găsirii de soluții pentru o dezvoltare durabilă. De asemenea, actualul context economic și influențele sale asupra domeniului construcțiilor, reciclarea sau sectorul minelor și carierelor vor fi alte teme abordate.


Doamna Maryvonne LANOE ne-a explicat care sunt de fapt elementele care diferențiază Intermat de celelalte evenimente de amploare din domeniul construcțiilor, care se organizează în Europa, cu precădere diferența dintre Intermat și alte expoziții internaționale. "Între Intermat și alte manifestări de acest tip este o diferență de mărime, de dimensiuni, în primul rând. Noi, ca și organizatori, nu ne dorim să devenim o expoziție în primul rând de dimensiuni gigantice, pentru că deși am crescut enorm de la o ediție la alta, nu avem spațiu suficient pentru a ne extinde. În Franța organizația noastră, ca și în alte cazuri, închiriază parcurile de expoziții, le închiriem întotdeauna pe cele mai mari, dar organizarea acestor parcuri depinde de politica orașelor, care nu corespunde neapărat nevoilor organizatorilor, suntem limitați de spațiu. În aceste condiții trebuie să avem propria identitate, să ne diferențiem de alte expoziții de acest gen, să aducem ceva ce ei nu au, ceva unic. Trebuie să aducem acestei manifestări un conținut de comunicare puternic, prin aplicații vizibile pentru vizitatori."


În acest sens valorile fundamentale, care înglobează identitatea salonului Intermat și care vor fi promovate în 2009 sunt legitimitatea, viziunea și căldura.


Legitimitatea Intermat rezidă în faptul că aceasta este o manifestare reprezentativă pentru domeniul construcțiilor. Vizitatori din țări cu potențial de dezvoltare, precum Maghreb, Africa de Sud sau China, dar și Emiratele Arabe Unite și Brazilia vor fi prezenți la Intermat pentru a descoperi ultimele tendințe și inovații ale pieței. Mai puțin atinse de criza economică mondială aceste țări se prezintă în fața lumii întregi cu proiecte ambițioase: Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, Expoziția Mondială de la Shanghai(China) din 2010, o autostradă care va lega Qatarul de Bahrein în Emiratele Arabe Unite, realizarea infrastructurii rutiere și amenajări urbane în India. Intermat se dorește a fi, potrivit spuselor organizatorilor, un salon cu adevărat internațional, o vitrină completă a domeniului construcțiilor pentru vizitatorii și expozanții francezi sau străini.

"De exemplu, dacă vreau ca o persoană care lucrează într-o exploatare de suprafață, de tipul unei cariere, să înțeleagă pe deplin meseria sa, trebuie să-și formeze o viziune completă asupra a ceea ce înseamnă explozibilii, care sunt procedurile de reducere a prafului eliberat în atmosferă, apoi care sunt materialele de care are nevoie și pe care le va găsi în cadrul manifestării, pentru ca în final să descopere firmele de peisagistică, de care va avea nevoie când se va încheia exploatarea, întrucât în acest domeniu la final cariera va trebui redată mediului într-o stare mai bună decât cea în care a fost deschisă", rezumă doamna Lanoe în câteva cuvinte ceea ce înseamnă legitimitatea Intermat.

Expoziția organizată la Paris propune o viziune globală asupra domeniului construcțiilor, o perspectivă globală și foarte clară a profesiei. Cunoscutele premii pentru inovație, lansate sub sigla Intermat Innovation, precum "Vie de chantier", "Operațiunea Mine și Cariere" sau "Job Access" sunt tot atâtea noutăți, schimbări și semne de evoluție, prin intermediul cărora organizatorii salonului Intermat transpun o viziune globală pornind de la producătorii de materiale la utilizatorii finali, fără a-i uita pe cei tineri.


Cea de-a treia valoare fundamentală a Intermat este ospitalitatea, atmosfera destinsă. Organizatorii Intermat fac totul pentru ca vizitatorii să beneficieze de o primire călduroasă și să se simtă cât mai confortabil, având în vedere că 45% din totalul vizitatorilor sunt din afara Franței, unii dintre ei aflându-se la prima vizită în această țară. De aceea vizitatorii vor beneficia de ecusoane disponibile pe Internet, un pachet de servicii de întâmpinare "Welcome Pack" sau de pachete de servicii personalizate"made in Intermat" pentru a facilita călătoria, sejurul și vizita cu ocazia desfășurării salonului. Toate acestea pentru ca manifestarea să aibă loc într-o ambianță plăcută de schimburi dinamice, dar armonioase.


Noua față a Intermat
Cea mai importantă ediție de până acum a Intermat va avea loc în 2009. Pentru a face față cererilor tot mai mari venite din partea expozanților, organizatorii au deschis un nou pavilion, cu numărul 2. "Deschiderea Pavilionului 2 confirmă creșterea foarte puternică la care ne-am așteptat, prefigurând o ediție 2009 fără precedent în istoria salonului", a comentat doamna Maryvonne Lanoe.

Pavilionul 2 va permite expoziției să respire, ne spune doamna Lanoe, oferind și o reorganizare a spațiului. Deschiderea acestui pavilion va redistribui și fluxul de vizitatori, beneficiind de o intrare suplimentară comparativ cu celelalte ediții.

Sectorului construcțiilor civile, care va reprezenta 12% din numărul total al expozanților îi va fi dedicat la această ediție a Intermat un pavilion întreg, Pavilionul 4. Materiale pentru beton gata de utilizare sau prefabricate, cofraje și schele vor fi puse în lumina reflectoarelor și vor ilustra conceptul Expoziției Internaționale de Materiale și Tehnici pentru Lucrări Publice, Construcții și Industria Materialelor din acest an.


Construcțiile de drumuri și industria concasării vor putea fi găsite în Pavilioanele 2 și 3. Printre liderii mondiali din aceste domenii se vor afla grupul Fayat (Bomag), Wirtgen, Roadtec și Emak. Ammann va prezenta în zona exterioară (E4) ultimele inovații în ceea ce privește stațiile de bitum.


Ultimele descoperiri și cele mai noi utilaje purtând însemnele Metso Minerals, Astec, KH Minerals, Rev, Lheureux sau Finlay vor putea fi văzute în Pavilionul 2. Utilajele pentru foraj expuse de către firmele Sandvik, Atlas Copco sau Eurofor se vor regăsi în pavilionul 5A și 5B.


Intermat Innovation Award
Intermat Innovation Awards continuă secțiunea Palmares de L’Innovation. O vitrină veritabilă a inovației mondiale, acest concurs recompensează materialele, tehnicile, serviciile sau produsele care contribuie la progresul industriei construcțiilor și al materialelor pentru construcții. Odată cu apariția Intermat Innovation Awards, organizatorii salonului intenționează să ofere o imagine avangardistă a ceea ce vor reprezenta materialele viitorului.
Rezultatele oficiale vor fi anunțate în cadrul Pre-Intermat, care va avea loc între 16 și 17 ianuarie 2009 la Paris. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în ziua deschiderii oficiale a salonului, pe 20 aprilie 2009.

Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI