Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
DAF

Filozofia de a munci cu stil

05.02.2009
Dan Pavel; Mariana Pătru
Filozofia de a munci cu stil
Piața autocamioanelor pentru construcții din România a ajuns deja la maturitate. Un autocamion bun nu mai înseamnă doar un produs de calitate. Service-ul este o componentă la fel de importantă ca și calitatea mașinii în sine, apropierea de cumpărător fiind absolut esențială. În plus, serviciile adăugate fac din ce în ce mai mult diferența între marii jucători de pe piața camioanelor.

Un exemplu elocvent este oferit de către societatea EVW Holding SRL, importator oficial al camioanelor marca DAF pentru România. Având o istorie cel puțin la fel de interesantă ca și cea a producătorului DAF, care în acest an a împlinit 80 de ani de activitate, compania EVW Holding a reușit în cei 15 ani de activitate în România să se impună pe piața românească, obținând în anul 2006 prima poziție în segmentul peste 18 t. Rețeaua sa extinsă de service-uri acoperă în mod strategic întreg teritoriul, în prezent firma deținând reprezentanțe în Cluj, acolo unde este și sediul central, Arad, București, Bacău, Constanța, Craiova, Brașov, Iași, dar și un punct de lucru în Republica Moldova, la Chișinău.


DAF, un an sub semnul ofertelor
În anul 2008 EVW Holding a oferit clienților de autocamioane DAF o serie de trei propuneri extrem de interesante pentru orice transportator: cursul de conducere economică, autocamioane noi Euro 5 la prețul celor cu motoare Euro 4 și nu în ultimul rând oferta Hot Deals, concepută special pentru sectorul construcțiilor. Răspunsul pieței față de acest pachet complet nu s-a lăsat așteptat. Astfel, Domnul Sergiu Pleșa, director departament importator DAF ne-a declarat: " toate eforturile îndreptate spre a satisface cerințele clienților, deja utilizatori de autocamioane marca DAF sau potențiali, au fost pe deplin răsplătite de către răspunsul pieței".


Cursul de conducere economică, inițiat de Universitatea EVW reprezintă probabil cea mai sigură metodă de a anula impactul creșterii prețului combustibilului asupra costurilor de transport. Astfel, în medie, absolvenții acestui curs pot face economii de până la 6 litri la 100 km, ceea ce înseamnă câteva mii de EUR pe un an pentru un singur camion.

Ofertarea unui camion nou ce îndeplinește normele de poluare Euro 5 la prețul unuia Euro 4 reprezintă o economie pentru cumpărător de 3.000 EUR chiar din start. Pe termen lung, valoarea de revânzare a unui astfel de camion este mai mare decât în cazul celor ce îndeplinesc norme de poluare mai puțin severe. Sergiu Pleșa: "În primul rând reprezintă un avantaj comercial pe care noi îl oferim clientului, dar nu este numai o promoție seacă ce face referire la normele de poluare, ci este un pas către client, cu o ofertă comercială solidă".


Oferta Hot Deals oferă autocamioane DAF echipate complet pentru activitatea în domeniul construcțiilor. Astfel, pentru transportul pământului și a altor materiale specifice, oferta include și suprastructura Carnhel, realizată integral din oțel Hardox original, iar pentru transportul betonului sunt ofertate autocamioane DAF CF cu malaxoare marca Stetter Swing, unul dintre liderii mondiali în domeniul malaxoarelor și pompelor de beton. Toate mașinile au șasiu 8x4 și dotări de top.


Totul despre DAF CF
DAF CF este un vehicul pentru toate cerințele, fiind proiectat pentru lucrări grele, putând fi utilizat cu precădere împreună cu o suprastructură pentru betoniere, basculante, pompe de beton. De asemenea, poate fi utilizat cu un sistem de încărcare cu macara pentru transportul cărămizilor, sau pentru orice alte aplicații speciale ce presupun transportul pe suprafețe accidentate.


Seria CF este compusă din autoșasiuri și capete tractor, disponibile în variante constructive 4 x 2, 6 x 2 și 8 x 2, precum și 6 x 4 și 8 x 4, cu tracțiune dublă robustă prin puntea tandem DAF 1355T, cu osie cu reductor și o capacitate de încărcare tehnică de până la 26 de tone. Faimoasa suspensie pentru puntea tandem cu 8 axe oferă un centru de rotire adecvat pentru stabilitate maximă, absolut necesară în cazul basculantelor și betonierelor.

Seria DAF CF are o reputație deosebită în rândul operatorilor și șoferilor, grație aspectului stilat al cabinei confortabile, aceasta oferind un acces extrem de facil, precum și caracteristicilor excelente în ceea ce privește șofatul camionului, eficiența superioară, fiabilitatea și durabilitatea fiind dovedite. Cabina are 2,3 m lățime în partea din față, ceea ce permite o manevrabilitate ridicată. Bara de protecție din oțel, ecranul de protecție al farurilor din Lexan și plasticul flexibil utilizat pentru prima treaptă, sunt toate rezistente la impact - un factor important pentru folosirea camioanelor construcții. Articulația punții tandem DAF oferă tracțiune excelentă în afara șoselelor, deoarece roțile aderă perfect la suprafață. Dacă drumul devine cu adevărat dificil, blocările diferențiale inter-punți și standard reprezintă o soluție obligatorie. În plus, unghiul mare de abordare și garda la sol sunt foarte utile pe drumurile dificile; la fel și placa de protecție din oțel masiv aflată sub radiator și prima treaptă retractabilă. Vehiculele cu patru axe sunt echipate și cu compensare mecanică a încărcării pe axele din față, pentru a garanta distribuția echilibrată între cele două axe din față. Modelul CF are dimensiuni exterioare compacte pentru manevrabilitate maximă. Greutatea sa scăzută permite o încărcare mare.

Gama CF include o mare varietate de configurații din punctul de vedere al axelor și a distanței dintre roți, de la tractoare cu două și trei axe la vehicule rigide cu două, trei sau patru axe. Punțile spate purtătoare și conducătoare direcționate reprezintă soluția cea mai bună pentru manevrabilitate maximă și un spațiu de întoarcere redus. Modelul CF este echipat standard cu transmisie manuală, dar este disponibil și un sistem AS-Tronic cu comutare automată ca opțiune, oferind și mai mult confort și siguranță. Și, desigur, DAF oferă o gamă largă de prize de putere (PTO), pentru partea din față a motorului, volant sau cutia de viteze. 


La modelele CF, DAF oferă o serie de motoare puternice cu șase cilindri, cu sistem de răcire intermediară turbo și injecție controlată electronic. Cea mai ușoară variantă, CF65 pentru operațiile de distribuție tipice, este echipat cu noul motor PACCAR GR de 6,7 litri. Modelele CF75 sunt echipate cu motorul PACCAR PR de 9,2 litri, cu puteri de 250 - 360 CP și cupluri de la 1.050 la 1.450 Nm. Modelul CF85 are un motor nou PACCAR MX de 12,9 litri, proiectat și fabricat de DAF, acesta fiind utilizat și la modelul XF105, oferind puteri de până la 510 CP și un cuplu maxim de 2.500 Nm. O caracteristică a tuturor motoarelor PACCAR este cuplul mare disponibil la viteze mici, ceea ce asigură o forță de tracțiune mare pentru o gamă largă de viteze. Modelul CF este echipat standard cu o cutie de viteze ZF manuală; este disponibil opțional și sistemul AS-Tronic complet automat, cu un program de comutare specific pentru drumurile neasfaltate. Cele trei motoare moderne cu șase cilindri oferă puteri cuprinse între 220 și 510 CP. Și toate echipate cu tehnologia DAF SCR, cea mai bună soluție pentru a corespunde normelor Euro 4 și Euro 5.  Pentru acționarea pompei hidraulice, de exemplu, vehiculul CF poate fi echipat cu o priză de putere dezvoltată de DAF. Această unitate extrem de eficientă și puternică produce un cuplu de 990 Nm la o viteză PTO standard. DAF oferă de asemenea o gamă largă de opțiuni în ce privește unitățile PTO pentru cutiile de viteze, cu cupluri între 430 și 1.000 Nm, în funcție de model.

Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI