Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Concasoare mobile

HARTL - alegerea societatii Apolodor

16.01.2009
Dan Pavel; Cornelia Rotaru
HARTL - alegerea societatii Apolodor
Utilizarea concasoarelor mobile reprezinta un concept preluat de la santierele mari din Europa de Vest si utilizat in Romania numai de catre marile firme din constructii. Ideea de baza este aceea de a recicla betonul armat sau de a concasa diferitele tipuri de roci in cariere, utilizand concasoare mobile care se pot muta extrem de usor de la un punct de lucru la altul si totodata de a se deplasa pe senile in interiorul santierului. Astfel, agregatele sau betoanele rezultate in urma concasarii se pot refolosi la terasamente sau ca materie prima pentru producerea asfaltului sau a cimentului. Dimensiunea rocilor rezultate in urma concasarii este determinata de reglajele efectuate de operatorul concasorului.


Societatea Apolodor nu mai are nevoie de nici o prezentare: numele sau este asociat aproape instinctiv cu demolarile, iar sigla sa este vazuta pe santiere mari din diferite orase din Romania, acolo unde utilajele, de la cele mini pana la cele de mare capacitate lucreaza zi si noapte alaturi de camioane. Orice constructie, indiferent de cat este de mare sau de veche, indiferent de materialul din care este construita, poate fi demolata de catre societatea Apolodor. O companie de performanta, putem afirma, iar unul dintre cele mai mari santiere din Romania, cel deschis pe structura fostei "Case Radio" din Bucuresti sta marturie a capacitatii firmei de a lucra pe structuri din cele mai mari. Extinderea exponentiala a firmei a impus si un parc de utilaje si camioane pe masura, majoritatea importatorilor de astfel de masini fiind interesati de o colaborare cat mai stransa cu societatea Apolodor. Selectia utilajelor se face insa dupa criterii foarte dure, la fel ca si mediul in care acestea lucreaza. Astfel, numai faptul ca Apolodor foloseste anumite concasoare mobile reprezinta o nota foarte buna pentru marca respectiva.

Marca HARTL este cunoscuta pentru performantele utilajelor produse, iar importatorul oficial pentru Romania, societatea IRCAT CO se mandreste cu faptul ca doua concasoare mobile sunt utilizate in prezent pe santierele societatii Apolodor.

Domnul Ilie Nedelea, sef grup santiere in cadrul societatii Apolodor, a prezentat in cadrul unui reportaj realizat chiar pe santierul "Casa Radio" criteriile ce au stat la alegerea celor doua modele: "Intotdeauna am incercat multe tipuri de utilaje si le-am ales pe cele mai performante si care sa se muleze pe domeniul nostru de activitate. Concasoarele mobile cu falci au reprezentat alegerea noastra, acestea au raspuns cel mai bine nevoilor noastre. Celelalte modele se pot folosi pentru piatra, pentru cariere, dar pentru santiere ideale sunt cele cu falci. Au avantajul de a fi cele mai fiabile si cel mai des folosite la demolari. Noi am verificat in timp acest aspect, dar ne-am si documentat inainte de a lua decizia cumpararii. Cand am achizitionat concasorul am dorit sa detinem inainte un trailer. Folosim o grinda care il ridica, el fiind foarte inalt nu poate fi deplasat cu trailer normal, cu platforma. Solutia cea mai buna este cea aleasa de noi, deoarece grinda il ridica putin de la sol, apoi il deplaseaza usor. Este foarte important ca inainte de cumpararea unui concasor sa se asigure mijlocul de transport al acestuia. In lipsa unei mobilitati este foarte greu de deplasat, dar si extrem de costisitor."

In prezent societatea Apolodor utilizeaza doua concasoare mobile cu falci Hartl 1380 J si 1265 J, modelul 1380J fiind cel mai mare concasor mobil cu falci. Practic, au fost luate concasoare pentru toata gama de lucrari, incepand de la cele mici/medii pana la lucrari de anvergura, toate fiind pozitionate in anumite puncte strategice. Astfel, chiar daca sunt deschise mai multe santiere de demolari in diferite puncte ale unui oras, numarul mare de camioane destinate transportului molozului au capacitatea de a aduce din toate punctele de lucru materia prima pentru concasoare. Putem vorbi de nuclee, astfel tot ce se gaseste in raza de lucru a unui concasor mare, toate demolarile se duc intr-un singur punct, pentru a nu fi necesara mutarea concasorului de la o lucrare la alta. Concasorul de capacitate mare, Hartl 1380 J este utilizat de catre societate Apolodor de trei ani de zile, iar concasorul Hartl 1265 J are o vechime de doi ani. Utilizarea la randament maxim in regim de santier au permis sa se traga cateva concluzii in ceea ce priveste calitatea marcii Hartl, dar si promptitudinea importatorului IRCAT CO.

Ilie Nedelea:
"Puteam alege si alte branduri, dar din punct de vedere al fiabilitatii si performantelor am ajuns la concluzia ca aceasta este cea mai buna alegere"

"Alegerea unui concasor de mare capacitate se face numai pe baza unui studiu aprofundat. Firma noastra contracteaza lucrari dificile si avem nevoie de utilaje pe care sa ne putem baza. Cele mai grele lucrari sunt preluate de Apolodor deoarece nu numai ca avem competenta necesara, dar beneficiem si de o logistica foarte buna. Producatorul Hartl (concasoare mobile cu falci, concasoare mobile cu impact, concasoare mobile cu con si statii mobile de sortare) pune la dispozitia noastra, a clientilor, concasoare cu falci, iar acesta era produsul de care aveam si noi nevoie. Puteam alege si alte branduri, dar din punct de vedere al fiabilitatii si performantelor am ajuns la concluzia ca aceasta este cea mai buna alegere. Am studiat piata si am decis ca pentru demolari acesta este cel mai potrivit utilaj.

Fiind cea mai mare companie din domeniul demolarilor si avand lucrari de anvergura, suntem obligati prin natura activitatii sa alegem astfel de concasoare. Trebuie sa avem capacitatea de a ne indeplini angajamentele fata de clientii nostri si sa acoperim lucrarile. Inainte de a achizitiona acest utilaj am facut o situatie pentru a putea masura cantitatea de beton rezultata ce trebuie concasata acesta a fost criteriul dupa care am luat decizia cumpararii. Randamentul mediu pentru concasorul Hartl 1380J este de 400 mc la 10 ore. Este in functie si de materialul pe care il aducem, in cazul in care contine o cantitate mai mica de fier si este compus mai mult din platforme de beton, el poate produce chiar mai mult de 500, 600 mc pe zi, dar media este de 400 mc.

Specificatii concasor C 1265 J PC 1380 J
- Dimensiuni gura alimentare (mm) 1.250 x 650 1.300 x 800
- Reglarea distantei intre falci (mm) 60-150 70-160
- Gradul de concasare 01:10 01:10
- Diametrul volantei (mm) 1500 1500
- Volanta - rotatii / min 270 270
- Productivitatea, pana la (t/h) 250 350


MOTOR 
- Tip motor Cat C 10 Cat C 10
- Puterea motorului (kW) 291 291
- Nr. cilindri 6 in linie 6 in linie


CUVA ALIMENTARE
- Volum (mc) 4,5 7
- Lungime (mm) 3.780 3.670
- Latime (mm) 2.320 2.560


PLATFORMA VIBRATOARE
- de alimentare
- Lungime (mm) 3.400 3.310
- Latime (mm) 1.240 1.240


BANDA TRANSPORTOARE
- din cauciuc ranforsat cu otel

Principala - pentru materialul concasat
- Latime (mm) 1.200 1.200
- Inaltime de descarcare (mm) 2.880 3.270

Secundara - pentru eliminarea materialului rezultat la presortare
- Latime (mm) 650 800
- Inaltime de descarcare (mm) 2.800 2.800


SEPARATOR MAGNETIC - PERMANENT
- Latime banda (mm) 750 900
- Masa (kg) 1.075 1.850
- Masa totala utilaj (t) 42 53
- Dimensiuni de lucru (lungime x latime x inaltime) (mm) 14.200x6.000x3.500 15.500x6.000x3.800-
- Dimensiuni de transport: lungime x latime x inaltime (mm) 12.100x2.550x3.460 13.300x2.980x3.800

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI