Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Ritchie Bros.

Licitatii de succes

16.01.2009
Mariana Patru
Licitatii de succes
Pentru Ritchie Bros., cea mai mare casa de licitatii industriale din lume, anul 2008 s-a incheiat triumfator. Licitatia care a avut loc la Moncofa, Spania intre 19 si 21 noiembrie a fost cel mai mare eveniment de acest fel organizat in aceasta tara de compania canadiana, iar licitatia de la Moerdijk, devenita deja traditie a intrecut toate asteptarile in materie de incasari. Cei aproximativ 1.100 de ofertanti din 61 de tari prezenti fizic sau virtual la Moerdijk au ajutat la mentinerea unor preturi bune.
Astfel, in Olanda, la Moerdijk in cele trei zile ale evenimentului s-au vandut 3.900 de utilaje grele si camioane a caror valoare a depasit 45 milioane de euro. Cumparatorii straini au achizitionat utilaje in valoare de peste 36 milioane de euro. Ralf Harders, Regional Manager Ritchie Bros. a declarat la incheierea licitatiei "S-a discutat mult despre preturile echipamentelor, si atat cumparatorii cat si vanzatorii au cazut de acord ca preturile au fost foarte bune, tinand cont si de starea actuala a economiei mondiale."

Abilitatea casei de licitatii canadiene de a atrage constant mari grupuri de licitatori din tari si industrii diferite a permis mentinerea preturilor la un nivel accesibil, indiferent de conditiile pietei. Teatrul de licitatii de la Moerdijk a fost plin in toate cele trei zile si au existat si mai multi oameni interesati care au licitat on-line. De asemenea au fost prezenti la licitatii si foarte multi cumparatori din tari precum Polonia, Romania si Germania, care au aflat despre Ritchie Bros. in urma licitatiilor organizate in aceste tari.

La Moerdijk au fost prezentate cateva mii de echipamente noi si uzate pentru constructii, transport, manipularea/prelucrarea materialelor, minerit, industria agregatelor si alte ramuri ale industriei.

La Mancofa, in Spania a avut loc cea mai mare licitatie din istoria companiei in aceasta tara, vanzarile de utilaje si echipamente atingand in cele trei zile pragul de 30 mil. euro. Peste 1.000 de cumparatori aflati la fata locului sau on-line din 49 de tari s-au inregistrat pentru a putea licita pentru cele peste 3.000 de articole. Cumparatorii straini au achizitionat utilaje in valoare de 20 mil. euro, ceea ce reprezinta 68% din incasarile totale ale evenimentului.

"Licitatia a decurs foarte bine, avand in vedere contextul economic actual" a spus Jeroen Rijk, Division Manager al Ritchie Bros. "Am depasit orice record al companiei pentru Spania, incluzand volumul incasarilor, numarul de loturi vandute, numarul de ofertanti si cantitatea vanduta cumparatorilor online. Serviciile noastre sunt valorificate mai ales de clientii locali acum cand nevoia de lichiditati este foarte mare. Noi suntem una dintre putinele sanse pentru ei de a atrage cumparatori din afara pietei locale si de a vinde surplusul de activ repede, eficient si pentru valoarea adevarata a pietei globale."


Si inceputul de an se anunta aglomerat, Ritchie Bros. avand programate trei licitatii foarte importante:
- Moerdijk, Olanda intre 25 si 27 februarie 2009
- Mancofa, Spania in zilele de 12 si 13 martie 2009
- Caorso, Italia in ziua de 20 martie 2009.


Procesul de licitare
Brandul Ritchie Bros. este sinonim cu termenul de licitatie fara rezerva de pret, ceea ce inseamna ca fiecare produs se vinde in ziua licitatiei celui care ofera cel mai mare pret. Pentru a asigura corectitudinea si transparenta desfasurarii licitatiilor proprietarilor le este interzis prin contract sa liciteze pentru propriile echipamente, eliminandu-se astfel manipularea preturilor.

Procesul de licitare in sine este foarte simplu. Inainte ca licitatia sa inceapa clientii interesati se pot inregistra la receptia aflata la locul de desfasurare al evenimentului. Inregistrarea este gratuita si se poate face si cu cateva zile inainte de desfasurare. Totusi in momentul inscrierii se cer anumite documente pentru a garanta siguranta tranzactiilor efectuate. Pentru validarea inscrierii este necesara depunerea unei garantii in valoare de 25% din suma care se doreste a fi investita in achizitionarea de utilaje, minim 10.000 de euro, restituibili daca cumparatorul nu achizitioneaza nici un utilaj. Aceasta garantie poate fi realizata prin transfer bancar direct, scrisoare de garantie bancara sau un bilet la ordin garantat in aval de banca.

De asemenea se poate garanta cu o carte de credit sau debit MasterCard sau Visa. Pentru cei care nu pot participa fizic la licitatii, Ritchi Bros. pune la dispozitie serviciul rbauctionBid, care permite clientilor sa ia parte la eveniment prin intermediul internetului si sa liciteze pentru obiectele expuse ca si cum s-ar afla in teatrul de licitatii.

Marian Patac
Territory Manager Romania
Tel: 0727.719.505
e-mail: mpatac@rbauction.com

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI