Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Powertek Trailers

Lintec - calitatea germană a asfaltului

05.02.2009
Lintec - calitatea germană a asfaltului

Powertek Trailers împreună cu partenerul său german Lintec aduc pe piața românească tehnologia asfaltului de calitate. Lintec, unul dintre cei mai vechi producători de stații de asfalt și-a început activitatea în 1919 la Berlin și continuă și astăzi să ofere clienților săi produse care încorporează cele mai noi tehnologii ale momentului. În anii ’70 și '80 Lintec a revoluționat producția asfaltului prin introducerea tamburului cu site, cel mai eficient proces al timpurilor sale, extrem de rentabil financiar prin comparație cu tehnologia convențională cu sită vibratoare.

Astăzi avantajele stațiilor de asfalt Lintec sunt nenumărate pornind de la suprafața mică, montarea rapidă și demontarea care se realizează la fel de simplu, reducerea cheltuielilor de transport, dispare necesitatea fundației de beton, consumul redus de energie, componente cu durată îndelungată de viață, echipament protejat de containere rezistente la condiții climaterice nefavorabile, emisii reduse de zgomot, praf și miros, până la design-ul rigid și compact și acces ușor la componente.


Economie de energie
Economia de energie este posibilă în primul rând datorită tehnologiei uscării și sortării simultane a agregatelor, prin utilizarea unui patent Lintec. Stațiile Lintec nu au nevoie de elevator cu cupe, echipament indispensabil pentru stațiile de asfalt clasice. Astfel se elimină pierderile de căldură provocate de transportul agregatelor pe distanțe foarte mari. Practic într-o stație de asfalt Lintec agregatele încălzite parcurg o distanță de doar cinci metri din locul uscării până în locul folosirii, în mixer. Agregatele încălzite beneficiază în plus de reducerea pierderii de căldură datorată containerizării.


Costuri mici de transport
Stația de asfalt Lintec este modularizată sub formă de containere ISO, nu are lățime sau greutate în exces, iar costurile pentru transport se reduc, deoarece nu se face în regim agabaritic. Partea inferioară a containerelor asigură stabilitate totală pe sol pentru o compactare a solului de minim 250 kN/mp. Întreaga stație de asfalt trece mai întâi printr-o fază de instalare și testare la rece la producător, astfel încât stația să fie funcțională la parametrii normali imediat după montarea la client.


Montare și demontare rapidă
Este nevoie de macara numai pentru puțin timp, iar stația de asfalt este gata de funcționare în numai trei săptămâni și se demontează în aproximativ o săptămână. Astfel stațiile de asfalt Lintec sunt considerate drept stații mobile. Simpla asamblare a containerelor, în condițiile în care sunt asigurate toate cele necesare, durează 12 ore. Carcasele componentelor din containerele rigide asigură protecție climaterică totală precum și siguranța operațiilor de întreținere.


Protecția mediului
Stațiile Lintec au emisii reduse de zgomot și praf (sub 20mg/Nmc). Căldura generată în atmosferă în timpul producției este redusă datorită bunei izolări a containerelor, îmbunătățind randamentul. De asemenea, există posibilitatea de a recicla până la 25% din materiale. Este vorba de un echipament opțional, izolat tot prin container.

Accesul în turnul stației nu se face decât printr-o ușă de siguranță care se blochează cu cheie, împiedicând astfel accesul persoanelor neautorizate, furtul sau vandalismul.

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI