Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
IndAgra 2008

Parteneriat de succes: Merlo și Lift Truck

05.02.2009
Mariana Pătru
Parteneriat de succes: Merlo și Lift Truck
IndAgra este fără doar și poate cel mai mare târg de utilaje și echipamente pentru agricultură organizat în România. Anul acesta evenimentul s-a desfășurat între 5 și 9 noiembrie, gazdă și organizator totodată fiind centrul expozițional Romexpo.

La ediția din acest an au fost prezente aproximativ 579 de firme din 23 de țări, printre care Belgia, Bulgaria, Canada, Coreea de Sud, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Spania, SUA, Suedia, Turcia și Ungaria, pe o suprafață de 32.000 mp, din care peste 22.000 mp interior și de aproximativ 10.000 mp exterior.


Printre firmele expozante s-a numărat și reprezentatul pentru România al producătorului italian Merlo, firma Lift Truck SRL. Despre Merlo am mai vorbit, dar numai în calitate de producător de încărcătoare telescopice multifuncționale pentru construcții. La IndAgra însă am avut ocazia să descoperim o altă latură a lui Merlo, cea de producător de utilaje pentru agricultură.

MERLO reprezintă un punct de referință în lumea producătorilor de stivuitoare multifuncționale cu braț telescopic. Istoria firmei începe în 1911 într-un mic atelier de prelucrare a fierului din Cuneo, în nord-vestul Italiei, dar abia în anii '60 firma devine o fabrică în adevăratul sens al cuvântului. Gama producătorului italian include 78 de modele de stivuitoare multifuncționale distribuite în cinci categorii: Compact, Panoramic, Turbofarmer, Multifarmer, Roto și Cingo.


Turbofarmer și Multifarmer sunt cele două serii de stivuitoare multifuncționale pe care Merlo le propune pentru agricultură. La IndAgra Farm standul Lift Truck a fost ușor de observat, datorită amplasării sale, pe inelul din fața cupolei centrale, dar și datorită coloritului, înfățișarea utilajelor atrăgând vizitatorii curioși. Au fost expuse atât utilaje din gama pentru construcții, care se puteau folosi la fel de ușor și în diferite aplicații în agricultură, dar și un utilaj special conceput pentru activitățile agricole, un multifuncțional din seria TurboFarmer.


Prima întrebare care vine în minte este "prin ce se diferențiază utilajele de agricultură de cele de construcții?" Răspunsul venit din partea domnului Laurențiu Ștefănoaia a fost extrem de simplu: "Diferența în cazul gamei Turbofarmer este foarte simplă, mașina este una și aceeași, de exemplu P3410 este același cu Panoramic 3410 numai că este omologat și ca tractor pentru agricultură, deci se poate circula cu el pe drumurile publice, împreună cu o remorcă de 20 t. O diferență cu adevărat notabilă o putem remarca în cazul gamei Merlo Multifarmer. Utilajul dispune în plus față de orice alt utilaj de construcții de tiranți și priză de putere pe spate. Astfel, utilajul poate fi folosit atât ca încărcător / stivuitor multifuncțional cu braț telescopic cât și ca tractor clasic pentru agricultură".

Produsele MERLO se remarcă nu numai prin fiabilitate și capacitate de lucru în condiții extreme, ci și printr-o gamă impresionantă de accesorii: pentru oricare dintre cele 78 de modele se pot alege peste 100 de accesorii standard. Opțional, există diverse lungimi de furci, mai scurte sau mai lungi în funcție de aplicație, cupe de încărcare, nacele pentru lucru la înălțime, etc


Marele avantaj al telescopicelor Merlo, fie ele destinate construcțiilor sau lucrărilor agricole sunt inovațiile, patentate Merlo de care beneficiază, ca de exemplu "side shift" sau "leveling". Mai mult decât atât Merlo este unul dintre producătorii pentru care inovația contează, dovadă că anual aproximativ 8% din cifra afaceri este investită în cercetare.


Utilajele din gama Multifarmer au implementat pe partea din spate un sistem cu tiranți și priză de putere. Astfel, pe partea din spate se pot atașa diverse accesorii, ca de exemplu plug, prășitoare, un accesoriu pentru transportat baloți de paie. "Într-o fermă nu ai de dimineața până seara de ridicat ceva, ai și de arat, de semănat, de prășit, etc. Când mașina nu stivuiește sau nu încarcă un camion cu grâne cu brațul telescopic, se pune un plug pe spate sau orice alt accesoriu specific tractoarelor clasice și utilajul este folosit ca un tractor clasic de 120 CP, este o mașină care într-adevăr este multifuncțională." Modelele din gama Multifarmer sunt disponibile în două verisuni: TOP2 pentru cei care necesită toată versatilitatea oferită prin sistemul de control Merlin și CLASSIC2 pentru cei care preferă sistemele tradiționale de control.


Gama de telehandlere pentru agricultură Turbofarmer demonstrează puterea de inovație și tehnologia de ultimă generație utilizată de compania Merlo. Combinația perfectă între designul brațului și capacitatea excepțională de încărcare pentru trailere și pentru toate celelalte echipamente destinate aplicațiilor din domeniul agriculturii reprezintă soluția ideală pentru o gamă variată de lucrări privind manipularea diferitelor materiale, sau pentru orice tip de aplicație din agricultură. Pentru prima dată, un motor turbo aftercooled de 140 CP poate fi atașat unui sistem hidraulic "Load sensing" de înaltă performanță care încorporează un sistem de control proporțional și independent prin intermediul unui bloc de valve "Flow Sharing". Gama Turbofarmer conține 16 modele, cu înălțimea brațului de la 7 la 10 m și capacități de ridicare care variază între 3.400 și 4.100 kg.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI