Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
IndAgra 2008

Schäffer - calitate în format compact

05.02.2009
Cristina Cătănescu
Schäffer - calitate în format compact

De aproximativ 50 de ani, Schäffer perfecționează încărcătoare pentru cerințe individuale. Experiența și spiritul inovator au reușit să proiecteze produse caracterizate de o maximă fiabilitate și durabilitate, și cheltuieli scăzute pe toată durata exploatării.

Cu ocazia desfășurării IndAgra Farm, expoziția internațională de echipamente și produse din domeniul agriculturii, zootehniei și alimentației, în incinta Centrului Expozițional Romexpo, între 5-9 noiembrie, reprezentantul pentru România al Schäffer, firma Farm Tech SRL și-a prezentat gama de produse destinate agriculturii, din care nu puteau lipsi încărcătoarele compacte sau cele pe roți.


Încărcătoare compacte pentru domeniul agricol
Un încărcător cu articulație de maximă capacitate de încărcare și înălțime de ridicare trebuie să fie cât se poate de compact, să economisească energia mecanică și să opereze economic. Seriile Spezial de la Schäffer îndeplinesc aceste condiții prin utilizarea unei tehnologii simple, cu fiabilitate înaltă și costuri de investiție cât mai scăzute. Dimensiunile compacte, calitatea dovedită a tehnologiei și design-ul modern sunt însușirile de bază ale acestor utilaje. Gama largă de accesorii și înălțimea de ridicare extrem de mare, transformă aceste încărcătoare în adevărați cai de povară.

Motoarele cu care sunt echipate aceste încărcătoare aparțin fabricantului de motoare compact diesel Kubota și folosesc combustibilul la maximum. Sistemul camerei de combustie cu turbină asigură arderea optimă, o metodă în plus de reducere a consumului de carburant la ultima generație de motoare. Același lucru se aplică și emisiei de gaze, aspect foarte important mai ales pentru utilizarea în spații închise. Filtrele de ulei și combustibil sunt ușor accesibile, ceea ce facilitează efectuarea service-ului.

Confortul este asigurat de comanda hidraulică. Mai întâi trebuie aleasă direcția de mișcare, se pornește cu orice tip de încărcătură și se accelerează încet fără a se schimba la viteza maximă de 15 sau 20 km/h. Maneta de control ergonomică permite determinarea direcției de deplasare și oferă control și asupra sistemului hidraulic. Încărcătorul poate fi utilizat cu ușurință și în spații înguste, roțile din față fiind aliniate cu cele din spate.


Clasa dinamică de la Schäffer: putere și ridicare înaltă
Încărcătorul pe roți este eficient pentru diversitatea de sarcini la care clienții le supun. Standardul Z de cinematică cu mare putere de frânare oferă performanță înaltă în construcții, în ferme, dar și în celelalte industrii. Puterea mare de ridicare este o caracteristică a tuturor încărcătoarelor Schäffer, iar modelul 9100Z nu face notă discordantă, putând ridica încărcătura la o înălțime de 3,80 m, suficient pentru a așeza 8 baloți de paie unul peste altul. Este echipat cu motor Deutz în patru cilindri care dezvoltă o putere de 102 CP. Precontrolul valvelor hidraulice face munca cu 9100Z mai ușoară și mai plăcută. Este suficient ca operatorul să aibă o mână așezată pe maneta de comandă și punctele de presiune sunt definite exact, ceea ce nu oferă numai confort, ci și siguranță.

Întreaga gamă de încărcătoare Schäffer este cunoscută și apreciată mai ales datorită dimensiunilor compacte și agilității excelente. Mașinile sporesc productivitatea, economisesc timp și reduc costurile.

Principalul beneficiar al calităților acestor mașini este operatorul, el este competent mai mult timp și performanțele acestuia cresc. Cele două modele, 5070Z și 5090Z oferă putere și agilitate la cote ridicate. Datorită geometriei optime a brațului de încărcare, capacitatea de ridicare a fost din nou îmbunătățită. Partea din spate a șasiului a fost refăcută și oferă acum loc pentru un motor mult mai puternic.

Motorul acestei clase poartă tot marca producătorului Kubota. Diferențiat pe mai multe modele, există mai multe opțiuni pe care clientul le poate face. Modelul 5050Z beneficiază de un motor de 48 CP, în timp ce pentru 5090Z motorul Kubota de 3,3 l are o putere de 90 CP.

Schäffer pledează pentru cele mai bune forțe de frânare. Încheietura articulației la mașinile 5070Z și 5090Z a fost restratificată, fiind acum aproape indestructibilă și foarte ușor de manevrat. Ca standard pentru toate mașinile seriei 5000, axele din spate sunt liber suspendate crescând stabilitatea și durabilitatea mașinii.


Clasa compactă: superioritate în format compact
Clasa compactă reprezintă una dintre seriile cele mai de succes fabricate de Schäffer. Aceasta a fost special creată pentru a desfășura activități în spații restrânse. Ca mai toate mașinile Schäffer și cele aparținând acestei game presupun siguranță și cheltuieli scăzute de operare. Mașinile întrunesc cerințele utilizatorilor din domeniul agriculturii, producției de bunuri, horticulturii, arhitecturii peisagistice, dar și a celor din industria construcțiilor. Multifuncționalitatea acestor mașini este pusă în evidență de gama largă de echipamente auxiliare și accesorii. Puterea motorului diesel Kubota este preschimbată de tracțiunea hidrostatică și a osiilor în forță de propulsie.


Datorită acționării prin autopropulsie turația motorului se adaptează întotdeauna automat necesarului de putere. Blocarea motorului nu este posibilă deoarece acesta funcționează întotdeauna în sfera de turație optimă. Acționarea hidrostatică dependentă de cursa pe patru roți este ușor de pus în funcțiune și oferă un grad ridicat de ergonomie. Se evită astfel munca manuală obositoare, este mai rapid, mai ușor de executat și mai productiv.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 




 
 

PARTENERI