Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Lansare

Wopfinger intra pe piata betoanelor

12.02.2009
Wopfinger intra pe piata betoanelor
"Tema acestei prezentari este sa aducem in atentia clientilor nostri importanti, nu numai a autoritatilor locale, centrale, specialistilor in asigurarea si dezvoltarea unor calitatii materialelor de constructii solutii spunem noi inteligente pentru proiectele de comanda, in speta materiale de constructii pentru proiectele speciale care speram noi sa se dezvolte cat de curand si in Romania." Acestea au fost primele cuvinte adresate de catre Lucian Vijaeac, director general al Wopfinger Transportbeton invitatilor prezenti la sfarsitul lunii noiembrie in incinta cladirii City Bank din bulevardul Iancu de Hunedoara pentru a lua parte la prezentarea intrarii firmei pe piata materialelor de constructii de inalta calitate din Romania.


Compania este membra a grupului Schmid Industrie Holding, din care mai fac parte Baumit Romania, Austrotherm, Lorencic si in scurt timp TIWO.

Raspunsul la intrebarea "cum de intr-un climat economic instabil si amenintat de criza, o companie, e drept nu una oarecare, ci una dintre cele mai mari producatoare de beton, a decis sa realizeze o investitie importanta de 9 milioane de euro pentru a intra pe piata din Romania?" a venit imediat, tot din partea domnului Vijaeac "idiograma chineza pentru criza semnifica si oportunitate, iar noi vedem lansarea noului business in Romania ca pe o oportunitate. Este inca nevoie, si cu totii stim, de investitii straine substantiale in domeniul constructiilor, iar aceste investitii pot sa constituie un transfer de tehnologie, un know-how de procese, sisteme si nu in ultimul rand de cultura organizationala."

Compania Wopfinger Transportbeton are ca principal obiect de activitate productia de betoane si agregate, servicii de laborator si consultanta in asigurarea calitatii betonului, dar si servicii de transport si turnare a betonului, compania detanand un parc de 16 automalaxoare de capacitati diferite si 8 autopompe.

Investitia initiala de 9 milioane de euro a vizat constructia a doua statii de betoane,amplasate in Clinceni si Chitila, judetul Ilfov, cu o capacitate de productie zilnica de 1.000 mc si care deservesc cu precadere zona de nord si vest a capitalei, dar si a unei balastiere cu o suprafata de 230 ha in zona Titu, judetul Dambovita, care va constitui sursa de exploatare in urmatorii 20-25 de ani. Capitala si zonele periferice au atras investitii imobiliare si de infrastructura mai mult decat orice alta zona a tarii, motiv pentru care si Wopfinger isi va indrepta pentru moment atentia asupra acestei zone, dar intentioneaza sa participe si proiecte de infrastructura, retele de metrou, parcuri industriale, cartiere ANL. "Efectele crizei financiare au inceput sa marcheze sectorul constructiilor, iar in conditiile in care piata rezidentiala si cea centrelor comerciale par a fi sa fie cele mai afectate de criza, atentia tuturor producatorilor de materiale se indreapta catre proiectele de infrastructura." Desi a devenit operationala abia in luna iulie a anului trecut compania estimeaza o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, iar pentru acest an 11 milioane. "Investitiile realizate in echipamente si tehnologii ne permit fabricarea betonului chiar si in conditii de vreme nefavorabila. Pentru acest an estimam o cifra de afaceri de 1,5 milioane euro, iar pentru anul viitor ne propunem vanzari de 11 milioane de euro", a declarat domnul Vijaeac.

De altfel planurile de viitor ale Wopfinger includ si o extindere a activitatii companiei in zonele mai dezvoltate din vestul tarii, fiind analizate orase precum Cluj, Oradea, Arad, Timisoara sau Brasov. "Wopfinger si-a propus un plan de dezvoltare pe termen lung cu o reprezentare la nivel national, iar in perioada urmatoare ne propunem o participare activa pe pietele cu potential ridicat, cum sunt cele din vestul tarii."

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI