Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 36

ªase macarale turn Liebherr la proiectul City Gate din Bucuresti

05.03.2009

In proiectul de constructii "City Gate" din capitala Romaniei, Bucuresti sunt utilizate in prezent sase macarale turn Liebherr, patru macarale EC-B Flat-Top si doua macarale de interventie rapida din seria H.

Complexul modern si foarte functional City Gate va fi realizat in nodul rutier dintre centrul orasului si aeroportul international Henry Coanda pe parcursul unui interval de doi ani. In imediata apropiere a Casei Presei Libere, turnurile City Gate, fiecare dintre ele cu o inaltime de 75 m, vor reprezenta poarta catre centrul expozitional ROMEXPO. In aceasta pozitie foarte avantajoasa vor fi realizate suprafete extinse pentru utilizarea in scop administrativ si comercial. Cladirea de birouri este alcatuita din doua turnuri impunatoare, fiecare cu cate 18 etaje si ofera o suprafata totala cu destinatia de birouri de 36.000 mp. Sub ansamblul de cladiri se va realiza o parcare subterana pe trei niveluri, care va oferi locuri de parcare pentru peste 1.000 de autoturisme.

Proiectul City Gate este realizat de catre dezvoltatorul imobiliar elen TECHNICAANONIMA PANTECHNIKI cu un volum de investitii de peste 80 milioane euro. Pentru realizarea proiectului a fost insarcinata firma romaneasca de constructii BOG’ART S.R.L.

La inceputul lucrarilor de constructii in vara anului 2007 au fost utilizate doua macarale Flat-Top 110 EC-B 6 FR.tronic, o macara 130 EC-B 6 FR.tronic, precum si doua macarale de interventie rapida 32 H.

Aceste sase macarale turn au fost livrate la Bucuresti direct de catre firma producatoare Liebherr-Industrias Metálicas din Pamplona, Spania. Gratie sistemului simplificat de montaj "Connect and Work", oferit standard de Liebherr pentru toate macaralele Flat-Top, a fost posibila efectuarea rapida si in siguranta a lucrarilor de montaj. Sistemul "Connect and Work" include un cap compact preinstalat integral, imbinari rapide pentru brat si bratul opus, precum si sistemul brevetat de imbinare LiConnect. Prin intermediul noului sistem LiConnect este asigurata imbinarea rapida si compacta a elementelor bratului prin utilizarea de bolturi de centrare.

Macaralele Flat-Top au fost montate pe ancore de fundatie care, cu ajutorul sistemului de ridicare, ajung la inaltimi ale carligului cuprinse intre 91,5 m si 101,6 m. Pentru a atinge inaltimile proiectate ale carligelor, este utilizat sistemul turn 120 HC. Acest sistem flexibil permite o adaptare foarte facila, gratie elementelor de turn de 5 m. Datorita programului modular al macaralei turn Liebherr este posibila utilizarea acestui sistem la toate macaralele Flat-Top cu clasele de dimensiune cuprinse intre 90 mt si 130 mt. La transportarea de sarcini de pana la 6 t, mecanismele progresive de antrenare se impun prin pozitionarea precisa la destinatie. In acelasi timp, prin operarea sub forma celor doua cabluri si vitezele mari de ridicare, este garantata o capacitate mare de transfer a sarcinilor.

 

LIEBHERR-ROMANIA SRL
Str. Horia Closca si Crisan, nr. 61-63, et. 3, birou 1-9, Otopeni, Ilfov
Tel.: +4 0372 163 721
Fax: +4 0372 163 798
Site: www.liebherr.com
Mail: info.ro@liebherr.com

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI