Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noutati Intermat 2009

CASE: noua linie de incarcatoare frontale 1221E

05.03.2009
Catalina Cimpeanu
CASE: noua linie de incarcatoare frontale 1221E
Cu cele 30 de utilaje care vor fi prezentate in cadrul standului de la Intermat, cu o suprafata de 3.300 mp, producatorul de utilaje Case va reprezenta primul loc unde vizitatorii pavilionului 5A se vor opri. Aici vor putea fi vazute incarcatoarele pe roti ale seriei 1221E, dar si noua gama de incarcatoare telescopice, excavatoare pe pneuri sau senile. Noile modele includ si gama de mini incarcatoare multifunctionale 400 Seria 3.

In cadrul evenimentului Intermat Innovation Awards, desfasurat la Paris in perioada 16-17 ianuarie, producatorul Case a dezvaluit cateva dintre noutatile cu care va impresiona vizitatorii la cea mai mare expozitie din domeniul utilajelor, echipamentelor si solutiilor pentru constructii, Intermat. De departe, putem spune ca din prezentarea producatorului atrage atentia cel mai mare incarcator frontal Case din seria E, modelul 1221E, care va fi lansat oficial in aceasta primavara in cadrul Intermat.

1221E are o greutate operationala de 30 de tone si o capacitate a cupei cuprinsa intre 4,8 si 7 mc, fiind utilajul ideal pentru a duce la bun sfarsit o varietate de operatiuni in cariere, extractia minereurilor sau pentru activitatile de sapare si transport al pamantului. Designul robust si usurinta in manevrare se vor dovedi o combinatie castigatoare pentru operatorii din intreaga lume.

Modelul 1221E este dotat cu un motor Cummins QSM 11 certificat Tier III, care dezvolta o putere de 335 CP, si un cuplu motor de 1.674 Nm la doar 1.400 rpm. Motorul beneficiaza de o crestere a momentului de torsiune cu pana la 40% oferind o forta de rupere mai mare pentru lucrari grele, precum sapaturile pe versanti.

Puterea este transmisa printr-o cutie de viteze cu patru trepte de viteza inainte si trei inapoi. Amblele axe, fata si spate au incorporate diferentiale cu sistem automat de limitare a patinarii rotilor in dotarea standard, acestea avand sarcina de a asigura o putere de tractiune maxima in orice conditii de operare.

Franele disc sunt racite cu ulei pentru mentinerea si reducerea temperaturii, prelungind in acest fel durata de viata a componentelor si sporind fiabilitatea masinii.

Cabina incarcatoarelor din gama E este izolata fonic pentru a reduce zgomotul si vibratiile. Coloana de directie ajustabila, scaunul cu suspensii, suporturile pentru brat si incheietura asigura o pozitie perfecta de manevrare pentru orice operator.

Instrumentele de bord usor de citit si monitorul cu ecran digital afiseaza toate informatiile de care tehnicienii au nevoie pentru a diagnostica posibilele defectiuni aparute.

Cabina silentioasa are incorporat standard un sistem de climatizare care asigura un mediu de lucru perfect indiferent de conditiile atmosferice. Cabina cu spatiu vitrat prelungit in afara, fara stalpi aditionali laterali asigura o vizibilitate panoramica de exceptie.

Geamurile din spate ale cabinei ofera operatorului capacitatea de a lucra in siguranta, datorita vizibilitatii maxime si in plan vertical, absolut necesara in cadrul operatiilor de incarcare - descarcare.


Usor de intretinut
Accesul la motor, filtre sau la punctele de verificare ale nivelului lichidelor de lucru este extrem de usor, datorita caroseriei prevazute cu usi de acces demontabile. Acestea sunt amplasate in asa fel incat sa se poata ajunge de la nivelul solului la punctele de service si filtre. Busonul special de golire a uleiului reduce riscul contaminarii solului in timpul operatiunilor de intretinere. Ventilatorul de racire a sistemului hidraulic poate fi manevrat cu usurinta pentru a elimina praful si reziduurile, iar sistemul de racire pentru instalatia de aer conditionat se poate glisa inapoi pentru operatiile de curatare.

Punctele centralizate de ungere reduc timpii de service, iar dintii cupei sunt etansati pentru a preveni infiltrarea murdariei, prelungind viata componentelor. Modelul Case 1221E este compatibil cu calculatorul de diagnostic Case EST, permitand diagnosticarea rapida a defectiunilor. Toate componentele electronice sunt pozitionate in cabina, cu scopul de a fi mentinute uscate si curate.

Pentru aplicatiile de incarcare care necesita o raza de actiune si o inaltime pentru descarcare mai mari, cum ar fi manipularea deseurilor exista optiunea de cuplare XR pentru sporirea vizibilitatii pe parcursul ciclului de incarcare.

Optiunea Ride Control asigura o deplasare usoara pentru toate sarcinile de incarcare si transport. Sistemul Ride Control poate fi setat si activat in mod automat la viteze de peste 9,5 km/h, permitandu-i operatorului sa se concentreze asupra masinii si a conditiilor de lucru, imbunatatind productivitatea si asigurand siguranta operatiunilor pe santier.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI