Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Intermat 2009

Hi-Mate, sistemul de monitorizare prin satelit de la Hyundai

19.02.2009
Cristina Catanescu
Hi-Mate, sistemul de monitorizare prin satelit de la Hyundai
Hyundai ofera sistemul de monitorizare de la distanta Hi-Mate utilizabil pentru flote de utilaje. Pentru inceput, Hi-Mate va echipa excavatoarele din noua serie 9 ce va fi disponibila la inceputul lui 2009; iar spre finalul anului, va echipa si seria de incarcatoare frontale 9.

Hi-Mate foloseste tehnologiile GPS si GIS 1 pentru a localiza echipamentele pe teren. Informatiile transmise servesc la a mentine echipamentele de constructii in perfecta stare de functionare.

Hi-Mate colecteaza informatii si le trimite la un server central unde sunt stocate si analizate. O serie de oportunitati sunt oferite de rezultatele analizei. Astfel, analiza permite expedierea pieselor necesare la momentul cand ele sunt necesare, reducand timpii de intretinere. Sistemul Hi-Mate permite de asemenea evaluarea performantelor masinii cum sunt consumul de combustibil, temperatura agentului de racire, presiunea pompei hidraulice ca si modul de lucru si obiceiurile operatorului.

Hi-Mate utilizeaza sistemele de pozitionare GPS si GIS (Geographic Information System) pentru a urmari permanent locatia utilajului. Acesta poate fi utilizat impreuna cu optiunea de stabilire a unei zone de lucru, un lucru uzual in cazul inchirierii utilajelor. Astfel, proprietarul utilajului poate afla instantaneu orice incercare de furt sau lucru in afara zonei desemnate.

Functiile Hi-Mate permit interventii rapide in cazul functionarii defectuoase a sistemului hidraulic, electric sau a motorului. Nu in ultimul rand, informatiile despre functionarea utilajelor permit constructorului coreean sa dezvolte noi generatii ale actualelor modele de utilaje, mai performante si care au posibilitati reduse de a se defecta in cazul utilizarii lor normale.

Cu acest sistem, propietarul utilajului poate verifica modul in care este utilizat de catre operator, precum si modul in care sunt realizate operatiunile de intretinere zilnica si periodica, de la computerul sau, fara sa se deplaseze.

In plus, Hi-Mate reduce si stocul de piese de schimb ale reprezentantelor locale, precum si timpii de aducere a pieselor mari, ce nu exista in mod normal in stocuri locale. De asemenea, in momentul achizitionarii unui utilaj uzat, existenta acestui sistem creste increderea cumparatorului in capacitatea acestuia de a functiona fara defectiuni majore, sau de a inlatura posibilele defecte in cel mai scurt timp.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI