Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 36

Michelin: noua gama de pneuri pentru utilaje

19.02.2009
Dan Pavel
Michelin: noua gama de pneuri pentru utilaje
Cunoscutul producator francez de pneuri Michelin a ales un motto special pentru noua sa gama de pneuri ce va fi prezentata in cadrul expozitiei de la Paris: "Productivitate, forta si siguranta". De fapt, aceste trei atribute reprezinta tot ce ar putea cere un utilizator de utilaje de la noile sale anvelope. Astfel, Michelin va prezenta in luna aprilie nu mai putin de patru produse pentru utilajele folosite pe santierele de constructii si la lucrarile de infrastructura.
Astfel, expozitia va fi si locul lansarii anvelopelor Michelin XHA2 pentru incarcatoare frontale. Conform primelor date prezentate de catre producator, acestea ofera utilizatorului trei avantaje importante prin reducerea costurilor, o activitate la bordul utilajului sigura si continua, imbunatatind de asemenea conditiile de munca ale utilizatorului.

La standul Michelin vor mai fi prezentate si gama X-Super Terrain AD pentru dumpere articulate si Michelin X-Traction RD pentru dumpere cu sasiu rigid, game deja existente in oferta Michelin, dar care au fost imbunatatite. Prin utilizarea lor, aceste pneuri reduc costurile orare datorita durabilitatii si fiabilitatii lor.

Noi aparitii la standul Michelin din cadrul celei mai importante expozitii a anului vor fi si anvelopele din seria X-Crane AT, un ajutor de nadejde in imbunatatirea performantelor macaralelor, dar si modelele Michelin Power CL, Michelin Stabil’X XZSL si XZSL pentru gamele compacte de utilaje de constructii si echipamente utilitare. Pentru viitor, producatorul Michelin are intentia de a lansa si alte serii de anvelope cu dimensiuni diferite de cele prezente la Intermat, pentru seria X-Crane AT.

Pentru toate gamele de anvelope, indiferent de specificul domeniului caruia se adreseaza, Michelin urmareste aceiasi linie strategica: satisfacerea cerintelor companiilor de constructii. De aceea fiecare din anvelope a fost conceputa sa ofere performante in trei arii:
Sa creasca productivitatea companiilor punandu-le la dispozitie anvelope mai rezistente, mai fiabile si care pot fi resapate
Sa se asigure ca munca pe santiere si cariere se desfasoara sigur, fara probleme, datorita anvelopelor cu o structura mai robusta si putere de tractiune mai mare
Sa imbunatateasca conditiile de munca prin reducerea vibratiilor si zgomotelor produse de anvelope


Anvelopele Michelin XHA2
Gama Michelin XHA2 a fost creata pentru a atinge trei scopuri: sa reduca preturile, sa se asigure ca munca decurge fara incidente, in mod continuu si sa imbunatateasca conditiile de munca.

Concepute pentru incarcatoarele frontale care deservesc carierele de piatra, fabricile de ciment si companiile de constructii, anvelopele din seria XHA2 vor fi prezentate pentru prima data publicului la expozitia din 19-25 aprilie din Paris si vor fi disponibile pe piata incepand cu luna mai a acestui an. Rezistenta este una dintre calitatile fundamentale ale gamei Michelin XHA2, ajutand la o crestere a randamentului pe orice tip de santier. Aceste anvelope sunt cu atat mai importante cu cat vor fi utilizate pe incarcatoarele frontale, utilaje care lucreaza in conditii dure, pe terenuri dificile, unde trebuie sa mute sarcini importante de materiale in cel mai scurt timp posibil.

Pentru a ajunge la rezultatele dorite producatorul francez a integrat trei tehnologii in fabricarea acestor pneuri:
Mai mult cauciuc incorporat in compozitie, pentru ca anvelopa sa fie si mult rezistenta la uzura
Talonul anvelopei a fost intarit cu nervuri protectoare si scuturi anti-tocire.
Incorporarea unei serii de compusi speciali pentru a preveni penele.

Michelin XHA2 imbina rezistenta si durabilitatea in timp, rezistand cu 9% mai mult timp decat gama precedenta, Michelin XHA. Conform specificatiilor producatorului, multumita durabilitatii sale, Michelin XHA2 reduce costurile operationale, ajutand la cresterea profitului companiilor. In plus, pe langa rezistenta, Michelin XHA2 ofera si o aderenta la sol mai buna, ceea ce inseamna ca munca va fi efectuata mult mai repede. Amprentele pneului imbunatatesc tractiunea, iar anvelopa se curata singura. Aderenta mai buna va reduce rezistenta la rulare si prin urmare si consumul de combustibil.

Designul patentat al amprentei anvelopelor din gama XHA2 reduce drastic vibratiile resimtite de catre operator si care pot deteriora anumite componente ale utilajului. In plus, reduce si oscilatiile provocate de incarcaturile grele si schimbarile frecvente de directie, printr-o suprafata de contact mai mare.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI